Кан, Ница, Монако...French Riviera/Cote d'Azur/ /Тема 3/

• 15 330
  • 342
  •   1
Отговори
# 75
Не пропускайте Мантон, прекрасно градче след Монако близо до границата с Италия.

# 76
А какво ще кажете за Вентримилия в Италия?

# 77
  • София
Прескочихме да обядваме там.

Ако нямате достатъчно време, може да пропуснете. Хубаво градче е, с голяяяма крайбрежна алея. Вкусна храна, по-евтино от Франция, топли хора.
Но си личи, че не е Франция. Определено усещането е за по-бедна... айде не бедна, но по-скромна обстановка.

Гледките по пътя бяха чудесни като навсякъде в района! ❤️ Мантон е по-интересният град и има италиански пицарии и кафенета, ако ви липсва италианското. Simple Smile

# 78
  • София
А какво ще кажете за Вентримилия в Италия?
Не.
Ако ти остава ден и искаш нещо италианско, по-добре влез още съвсем малко навътре към Сан Ремо.

# 79
Всъщност, ако на някой му се пазарува, Вентимиля е супер за посещение. Всеки петък има огромен пазар покрай реката и брега на морето. Продават се дрехи, чанти, портфейли, колани, ръкавици, обувки и др. на много прилични цени. Същите неща дори тук в България съм ги виждала на доста по-високи цени.
Освен петъчния пазар има и голям закрит пазар. Намира се близо до гарата. Като тръгнете от гарата надолу към морето, входа се пада в дясно. Има изключително много и разнообразни плодове, зеленчуци, сирена, вина, също цветя и други растения. Мисля, че имаше и нехранителни магазинчета. Навсякъде продавачите са много любезни и е приятно да се обикаля по сергиите. Разбира се, на който му е приятно такова занимание Simple Smile
На мен ми хареса, въпреки че попаднах случайно в един петък там Simple Smile

# 80
Здравейте, пътешественици! Прочетох последните две теми, събрах доста полезна информация, за което ви благодаря много!
Само за обществения транспорт от много четене май ми се обърка информацията. Да ви попитам:
1. Ще отседнем в непосредствена близост до площад Масена. От къде да хванем автобус 100 за Монако?
2. Гледах в lignesdazur и там дава, че до Монако се отива с автобус 602. Ползвали ли сте го? И каква е разликата с автобус 100?
3. Ако си вземем тридневната карта "SUDAZUR Explore Pass" важи ли за целия градски и междуградски транспорт/влакове и автобуси/ в Ница, Кан, Антиб, Ез, Монако и Ментон?
Предварително ви благодаря за отговорите!

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 19:53 от smile777 :)

# 81
Картата SUDAZUR Explore Pass важи за целия транспорт (влакове, междуградски и градски автобуси) в регион 06 - ALPES MARITIME. Със сигурност можете да ги използвате в изброените градове.
А този линк показва целия регион:
https://mmt.vsct.fr/sites/default/files/swt/CPAC/2023-07/carte%2 … ARITIMES%2006.png
До Монако последния път пътувах с влак, автобус съм хващала близо до яхтеното пристанище, но не помня какъв номер беше. Имайте предвид, че с автобус се пътува доста бавно.
Автобус 602 имам спомен, че пътуваше до Ез, до градините, а автобус 100 мисля, че вече не пътува.
Тук намерих пълно описание за това как може да се пътува от Ница до Монако Simple Smile
https://www.bestofniceblog.com/transport-in-nice/buses-in-nice/b … m-nice-to-monaco/

# 82
Спиращи дъха са гледките от автобуса до Монако. В неактивен сезон няма задръствания. (най- лятно😀 сме били през април. усещаше се туристическият поток)

# 83
Гледките наистина са прекрасни, но ако сте успели да седнете от "правилната" страна в автобуса. В летния сезон обче има толкова много хора и е толкова претъпкано, че има вероятност да не се види нищо, а и да сте премазани от хора. Шофьорът дори не спира по всички спирки (ние не успяхме да слезем във Вилфранж, въпреки че натискахме бутон и извикахме дори на шофьора).
Предполагам, че в не туристически сезон е много приятно пътуването, но през лятото предпочитам влак. Пак е много пълен, но поне пътува половин час, а с автобус е около час - час и половина, според задръстването.
Може би трябва да си направя една зимна разходка Simple Smile Тогава предполагам, че наистина е много различно.

# 84
Ходихме средата на октомври. Страхотно е, няма тълпи. Пътувахме и с влак, и с автобус. Успявахме да седнем и да се наслаждаваме на гледките. Жалко, че бяхме за кратко, със сигурност пак ще отидем.

# 85
Гледките наистина са прекрасни, но ако сте успели да седнете от "правилната" страна в автобуса. В летния сезон обче има толкова много хора и е толкова претъпкано, че има вероятност да не се види нищо, а и да сте премазани от хора. Шофьорът дори не спира по всички спирки (ние не успяхме да слезем във Вилфранж, въпреки че натискахме бутон и извикахме дори на шофьора).
Предполагам, че в не туристически сезон е много приятно пътуването, но през лятото предпочитам влак. Пак е много пълен, но поне пътува половин час, а с автобус е около час - час и половина, според задръстването.
Може би трябва да си направя една зимна разходка Simple Smile Тогава предполагам, че наистина е много различно.
Благодаря много за информацията!
А кое е "правилната" страна в автобуса? Предполагам от към морето. Ние ще пътуваме този уикенд и силно се надявам да няма много задръствания. Избираме автобуса именно заради гледките.

# 86
А кое е "правилната" страна в автобуса? Предполагам от към морето
Да, откъм морето. Наистина е много красиво.
Пожелавам ви приятна разходка из Лазурния бряг!

# 87
А кое е "правилната" страна в автобуса? Предполагам от към морето
Да, откъм морето. Наистина е много красиво.
Пожелавам ви приятна разходка из Лазурния бряг!
Да, точно в неактивен сезон изживяваш района. Особено в началото на декември. Коледна атмосфера, приятно топло (ние сме от студен остров, не търпим на жега) Малко туристи. Много любимо място, жалко че не научих езика.

# 88
  • Пловдив
Точно този уикенд започва карнавала в Ница...не се надявайте да няма туристи,задръствания.

# 89
  • Пловдив
Влакът до Монако също минава покрай морето. Даже на места релсите са по-близо до морето от пътя, по който минава автобусът.

Общи условия

Активация на акаунт