Хайде на театър - 13

• 43 167
  • 724
  •   1
Отговори
# 60
Присъединявам се към препоръките за “И все пак животът е прекрасен”. Гледала съм я в НТ. В Театро залата не позволява някои технически и сценографски решения, но и тук постановката е топ. Освен основните актьори от предишния вариант,  участват и някои нови като Иван Бърнев, Руси Чанев, Албена Михова.
За подобни представления съм готова да плащам 100 лева за два билета.
"Вива Морфов!", както скандираше публиката в НТ, когато там се играеха още спектаклите му.
Михова или Колева? Не се заяждам. Само питам. Защото ако Михова е влязла, не бих взела билети. Много е сладка и луда в готиния смисъл, но не мисля, че е подходяща за спектакъл на Морфов.
А някой с впечатления за “За любовта” с Цветана Манева?

# 61
  • София
Колева играеше, не Михова. А кого играе Руси Чанев в пиесата?

# 62
  • София
Присъединявам се към препоръките за “И все пак животът е прекрасен”. Гледала съм я в НТ. В Театро залата не позволява някои технически и сценографски решения, но и тук постановката е топ. Освен основните актьори от предишния вариант,  участват и някои нови като Иван Бърнев, Руси Чанев, Албена Михова.
За подобни представления съм готова да плащам 100 лева за два билета.
"Вива Морфов!", както скандираше публиката в НТ, когато там се играеха още спектаклите му.
Михова или Колева? Не се заяждам. Само питам. Защото ако Михова е влязла, не бих взела билети. Много е сладка и луда в готиния смисъл, но не мисля, че е подходяща за спектакъл на Морфов.
А някой с впечатления за “За любовта” с Цветана Манева?
Албена Колева, объркала съм имената. Съжалявам, не помня името на героя, който играеше Руси Чанев.

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 23:30 от Anqelique

# 63
  • Sofia
Определено не е Михова. В края на миналата тема и аз се записах с отличен отзив за "И все пак животът е прекрасен".

"За любовта" с Цветана Манева е четене на откъси от различни актьори. Поне аз така си го спомням. Преди няколко години го гледахме в бар с приятелки, беше приятно. Не бих казала, че е свързана постановка със сюжет.

# 64
  • София
Днес гледах "Съседите отгоре". Смешна и лека постановка, препоръчвам. Обаче както и са написали...не е за под 16 години.

# 65
Относно “И все пак животът е прекрасен”…с какво е по-различна от “Животът е прекрасен”? Извън някои промени в актьорския състав и чисто пространствените ограничения в Театро.

Известно ми е, че Морфов, още докато беше режисьор в НТ, с времето променяше съществуващи постановки. Гледах я през 2016-2017г някъде - положителни впечатления - но принципно не повтарям театри. Стана ми интересно, предвид споделените мнения тук, дали не си заслужава да се гледа на някакъв етап, ако има съществена еволюция.

# 66
Сега излизам от "Граф Монте Кристо" в Младежкия. Това е едно от най-хубавите представления, които изгледах тази година. Брилянтно! Театър в пълния смисъл на тази дума. Калин Врачански беше изумителен и във вихъра си. Адмирации и за много от артистите във второстепенни, но много важни роли. Христо Пъдев, Рая Пеева, Станка Калчева, Ахмед Юмер, Мариана Миланова - прекрасни! Удоволствие за сетивата е тази постановка и препоръчвам с две ръце за всякакви възрасти (имаше 2-3 цели класа в залата). Лично за мен това е един от върховете на любимата Бина Харалампиева! Heart Eyes

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 22:14 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 67
Някой с отзиви за "Дебело прасе" в Младежкия?

# 68
  • София
Днес ми се отвори непланирана възможност да отида на театър. Понеже през седмицата мога само след 19.30 ч, избрах "Всеки иска да живее" в Сатирата. Мисля, че след края на представлението на никой не му се живееше.
Идеята ми се стори много интересна, но Бога ми какво кошмарно изпълнение...
Постановката започна с оригвания и позиви за повръщане. Не вървяха добре нещата, но реших, че бих могла да дам оценка 2/5, в този момент на сцената се появи актьор облечен като смъртта, държащ коса, с изкуствен мъжки полов орган, който беше над колената му. Едната актриса му прави разни неща с ръка, всички жени на сцената го обараха. Бяхме свидетели още на секс, кастрация, пъшкания и още безброй простотии. Не помня да съм се чувствала толкова пошло и зле след друго представление. Моля ви никога не отивайте да гледате това нещо, никога...
Оценка 0/5.

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 21:41 от sea.sea

# 69
Днес ми се отвори непланирана възможност да отида на театър. Понеже през седмицата мога само след 19.30 ч, избрах "Всеки иска да живее" в Сатирата. Мисля, че след края на представлението на никой не му се живееше.
Идеята ми се стори много интересна, но Бога ми какво кошмарно изпълнение...
Постановката започна с оригвания и позиви за повръщане. Не вървяха добре нещата, но реших, че бих могла да дам оценка 2/5, в този момент на сцената се появи актьор облечен като смъртта, държащ коса, с изкуствен мъжки полов орган, който беше над колената му. Едната актриса му прави разни неща с ръка, всички жени на сцената го обараха. Бяхме свидетели още на секс, кастрация, пъшкания и още безброй простотии. Не помня да съм се чувствала толкова пошло и зле след друго представление. Моля ви никога не отивайте да гледате това нещо, никога...
Оценка 0/5.
Ние го гледахме в края на миналия сезон. И си излязохме преди края и не бяхме единствените, които излязоха от залата.
Режисьорският прочит е подигравка с автора и текста. Който всъщност е провокативен, но не на това просташко ниво. Жестоки фрустрации и липси на режисьорката има там! Текстът изисква далеч по-голяма дълбочина от епидермалното ниво, на което се играе. Sorry not sorry, но зрителите очакваме добавена стойност за парите и времето си. Жалко за актьорите.
Оценка: -1/5

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 23:52 от PoshSpice

# 70
  • софия
Прибрахме се от "Светици и перверзници". Чудесно се посмяхме, а актьорите - всички, са страхотни! Албена Павлова беше жестока, Ани Вълчанова, Йорданка Стефанова, Боян Арсов, Мартин Каров, Полин Лалова - чудни. Отлично са се стиковали като екип и това се усеща. Увлякоха и потопиха публиката в историята.
5/5

Доп. Калин Сърменов е отличен мениджър. Театърът свети и вътре, и отпред, служителите са с униформи, любезни, но с постановките (с изключения) нещо не се получава.

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 22:33 от zvаnchе

# 71
Сатирата посещавам само по изключение...голяма част от постановките са пълен потрес.

# 72
  • София
Здравейте, предстои ми да закупя 8 билета за постановка в Сатиричния театър през декември. Има ли как да ползвам отстъпка ?

# 73
Здравейте, предстои ми да закупя 8 билета за постановка в Сатиричния театър през декември. Има ли как да ползвам отстъпка ?

Имат седмични отстъпки - по 3 заглавия всяка седмица на половин цена и неделна - при закупен билет, втори подарък. Има информация в социалните им канали и в сайта им. Но ги питайте и по телефона най-добре. Защото отстъпките им са само на каса, кокто при всички театри. Може да имат и други, които предвиждат.

# 74
Снощи гледах "Последното изкушение на Христос" - гостуване на варненския театър в Младежкия. Премиерата във Варна беше в началото на септември, а за премиерен месец се счита октомври, така че представлението е съвсем "прясно" и емоцията у артистите още се усеща. (Признавам, че това си е някакъв мой бръмбар - предпочитам да гледам представленията до към десетата им постановка, докато все още "горят" и не са влезли в рутина).

Много ми хареса, нямам абсолютно никакви забележки. Режисура, сценография, хореография, актьорска игра - отлични. Както е характерно за варненския театър - вметват кратки хумористични акценти в точния момент, за да разтоварят напрежението след някаква тежка сцена. На мен това много ми допада, а и на тях винаги им се получава.

Искам специално да похваля Богдан Григоров - Гринго в ролята на Исус. Гледала съм го в 2-3 постановки, не ми беше направил някакво специално впечатление, освен с ръста и осанката си. Но тук прави страхотна роля, която го показва като много зрял и завършен артист. Игра на лицето, игра на тялото, артикулация, дикция - много сериозна работа е положена, стои убедително на сцената. Нестандартен е неговият Исус - витален, гневен, извисяващ се с една глава над останалите, с мощен глас. Затова и страданията му са по-експанзивни, колебанията в настроенията - по-крайни. Много хубава постановка, препоръчвам я. Не знам кога ще гостуват пак в София, но се надявам след препълнената зала снощи, да дойдат пак.
Слагам в текст малко снимки от официалната им галерия.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт