💪"Игри на волята: България" - сезон 6 (2024) - тема 6 (21.10 - 28.10)

• 76 387
  • 1 586
  •   1
Отговори
# 585
Има и опция да се погледне обективно и да се абстрахираме от любимците си. Примерно мен Силвия много ме кефи на терен, РадУ ми е супер дразнещ извън терен, защото наистина е много натоварващ и досаден, но в случая беше прав - какви жени чудо, какви 5 лева? Изоставаха с една обиколка и добре, че Павката се опитва да имитира Касимката 2.0 на пъзелите, та Караолис да го обърне с 15-20мин изоставане.

# 586
Фифо не обижда никой. На Раду такъв му е манталитетът /най-вероятно/ - заяжда се с тези, които са срещу него по грозен начин. Но това не го прави сексист /което също е обида/. Всъщност, той правеше това и с Ангел.
Спорът не беше за това, а най-вече за лепенето на етикети по това, което ни показва продукцията. А то е, че не понася жените от неговото племе - 4 на брой.
И те явно нямат нищо против, щом изгониха Калоян.

Ахаа, добре.
Да, има допирни точки и разбирам, че има спор.
Ами не, не съм съгласен, защото Филип никога не се е подигравал на жените, нито ги е обиждал. И въпреки че 3 пъти беше пращан на битка не е правил драми, нито се е тръшкал. Момчето просто отиваше и си печелеше битките. След това във фаза 2 стана силен с добра позиция и Жени отиде при него да му се моли да играят заедно. Как само се обръща палачинката. А после дойде и Гого и изработиха Мишето и после дойде и Жоро и елиминираха Жени, която допусна и груб стратегически ход, като не купи гласове подценявайки момчетата.
НО отплеснах се. Фифо никога не е обиждал жена, докато Раду го прави по 10 пъти не епизод. И Раду говори със иронично-снизходителен тон. Трябва да си слепец, за да не видиш, че този човек органически не понася жените в Игри на волята. В кухнята или спалнята няма проблем, но не и да са там и да му се пречкат.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 15:41 от ddarri

# 587

Дотук Маги и Крамарска се очертават за най-силните жени за сезона, жалко, че Крамарска е извън племената и пропусна яки игри на които щеше да блесне.

Крамарска и тя доста порива Smirk. Да се плаче е най-нормалното нещо за един чувствителен човек в стресова ситуация, това не значи ,че е слаб играч и няма да се мобилизира когато стане напечено.

# 588
Раду обича да натяква. Един път да си каже мнението, ама не, дълбае ли дълбае. Това го прави неприятник.

# 589
Джаферович, наравно с другите кокошки от коалицията й, набедиха Фифо за женомразец и сексист и това беше една от причините да го пращат все него на елиминации. Разбира се замаскирано с традиционното лицемерно "Той е много силен играч и със сигурност ще се върне". За тяхна жалост той изръшкваше де що имаше опоненти и наистина се връщаше всеки път. Май само 1-2 пъти му се размина ходенето на елиминации.
Скрит текст:
Ахаа, добре.
Да, има допирни точки и разбирам, че има спор.
Ами не, не съм съгласен, защото Филип никога не се е подигравал на жените, нито ги е обиждал. И въпреки че 3 пъти беше пращан на битка не е правил драми, нито се е тръшкал. Момчето просто отиваше и си печелеше битките. След това във фаза 2 стана силен с добра позиция и Жени отиде при него да му се моли да играят заедно. Как само се обръща палачинката. А после дойде и Гого и изработиха Мишето и после дойде и Жоро и елиминираха Жени, която допусна и груб стратегически ход, като не купи гласове подценявайки момчетата.
НО отплеснах се. Фифо никога не е обиждал жена, докато Раду го прави по 10 пъти не епизод. И Раду говори със иронично-снизходителен тон. Трябва да си слепец, за да не видиш, че този човек органически не понася жените в Игри на волята. В кухнята или спалнята няма проблем, но не и да са там и да му се пречкат.
Ами не съм съгласна напълно. Филип е изключително възпитан, за да сипе обиди, но имаше доста често иронично-хапливи коментари относно жените и техните способности като цяло, както и подценяването им. Той държеше всеки път на номинации да се пращат жени, ако правилно си спомням. Но това не пречеше да е много добър и подготвен на терена. Намирам поведението за Раду за сходно, но не толкова фино.
Няма смисъл да им се обясняваш повече. То, ако говорехме с обективни хора, щеше отдавна да се разбере какво точно се имаше предвид с едно или максимум две прочитания на изречението, но те продължават да си повтарят, че Фифо и Раду били сравнявани като персонажи, защото така им изнася.

Филип беше казал, че не може да го победи жена и после го победи жена. Това беше основната причина, другото си го описала доста добре. Всеки казва неща, които не звучат добре понякога. Все едно, аз да изкарам Силвия сексист, защото е поредната жена, която чакаше мъжете да ходят вместо нея на битка и каза на Пелипенко, че мъжете се страхували да ходят при положение, че единствената жена ходила на битка от тяхното племе преди пристигането на Пелипенко беше Миряна и тя беше номинирана най-вече от жените. После и обвини Караолис на пъзела несправедливо въпреки, че Миряна имаше доста приемлива преднина пред него.

Това, което Раду е направил е, че е нарекъл любимката Силвия "Кралица" няколко пъти саркастично. Другото, което прави е, че говори как племето има нужда от мъже. Бил обиждал жените непрестанно, къде са тия обиди? Кокошки, хубаво казал го е. Нещо друго?

Къде беше тази енергия за Джаферович и Виолета, които наричаха мъжете "пишлемета", "мишоци", "страхливци", "мухльовци" , "безхарактерни/безгласни" и тем подобни. Не малко хора им се кефят точно на тези двечките.

Да припомним и няколко от епитетите от този форум към мъже, които не са Раду, защото Раду се изяснихме, че е сексист и е най-лошия човек влизал в предаването.

Караолис - "бета" , "симп", "безхарактерен", "безгласен"
Калоян - подобни
Мастагарков - подобни, той кой беше обидил? Той пък беше крив, че не обижда никого, и че не се обажда.

Ама хубаво бе, треперете за близките на Раду, както tsmira се изказа в един от коментарите си, понеже всички, които се жалвате сте много примерни.

Аз, ще гледам да не коментирам повече тази ситуация, защото просто няма смисъл.

# 590

Крамарска и тя доста порива Smirk.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 15:59 от tfn2k

# 591
Това са първите Игри, които аз загледах, така че нямам идея кои и какви са били участниците в предишните сезони, затова и не съм ги нападала/защитавала досега🤷 на мен ми е все едно дали мъж или жена се държи зле - не харесвам Ренета, Наталия, Миряна, Анита, но не защото са жени, а защото не ми допадат като хора. И Раду не ми допада, но не защото е мъж, а защото е кофти характер. До оняден не съм се и замисляла дали е сексист или не, но след като го чух как се опитва да успокои жена с детска песничка (дори и да е имал най-добри намерения) ми остави впечатлението, че жените ги приема несериозно, а не като равноправни. Синхроните му, които реално са изцяло изпълнени с нападки спрямо жени, дори не ги коментирам, защото той не е доволен никога от никого без значение от пола. Разликата е в начина, по който се държи с човека - дали с уважение като равен нему или като с невменяем.

# 592
  • Sunshine state
Да си кажа за вчера - ами много ме е яд за Венци.. Как можа да не го нареди тоя смотан пъзел, направо недоумявам. Никак не исках Анджела да добута, ама с тия наказания точно това стана. Трябва да спрат да дават наказания на елиминации - или го можеш, или гориш. Венци че беше зле на пъзела, беше,ама щеше рано или късно да го нареди, докато Анджела имаше да пада на тия куки до пълно изтощение. Никой не й е виновен, че не може да мине елемента.
Радвам се, че Борисенко издрапа от блатото. Крамарска ме учуди с умения, евала!

# 593
  • Буркина Фасо
спокойно може да обърнат и скрият решаващите пъзели. да не се гледат един друг , както и някой изостанал играч да не може да "преписва"  от вече нареден пъзел, както беше снощи.

# 594
Анджи мина елемента колко пъти - 3?4? Бавно, но го минаваше, според мен реши да взима наказания, за да има време да си почине, а не защото не може да ги мине за тия 2 мин. Но беше тъпо, защото не ѝ беше чак толкова труден тоя елемент (виж ласото беше друга бира за нея), тя падна 2 пъти май само.

Иначе и аз очаквах повече от нея, но вчера не ѝ беше ден изобщо - и всичко тръгна от ласото, там беше цялото забавяне.

# 595
  • Sunshine state
Може и да е минала, обаче с всяко падане и проба човек се уморява повече и повече. Евентуално нямаше да има сили повече. Като се е уморила и иска да си почива, да го прави навън, а не да й дават наказания, защото това просто не е честно.

# 596
  • Буркина Фасо
ако нямаше наказанието можеше и да не мине над басейна до приключване на играта.
а в този смисъл и Венци да беше поискал наказание заради пъзела. след 2 мит щяха да го зачетат като решен. Smiley

# 597
  • Sunshine state
Да, по тая логика - искам наказание и след две минути парчета от пъзела да са на място. Що за простотия. И това е елемент от играта все пак.

# 598
  • София
ако нямаше наказанието можеше и да не мине над басейна до приключване на играта.
а в този смисъл и Венци да беше поискал наказание заради пъзела. след 2 мит щяха да го зачетат като решен. Smiley

Тук се включвам да кажа, че Анжи нямаше да се откаже и дори да й отнеме два часа, ЩЕШЕ да мине препятствието  с куките. А Венци и цяла нощ да имаше пак нямаше да си нареди пъзела Joy

# 599
  • Sunshine state
Да, бе, да. Щеше, ама друг път. Ти да не мислиш, че умората от пробване е нещо несъществуващо? Като се скапеш, дай да видим как ще минеш точно тая арка. И точно заради тия неща не трябва да има наказания, за да няма ама аз щях, ама аз можех и вариации по темата..

Общи условия

Активация на акаунт