💪"Игри на волята: България" - сезон 6 (2024) - тема 6 (21.10 - 28.10)

• 76 342
  • 1 586
  •   1
Отговори
# 1 095
На мен Раду вчера ми заприлича много на Наталия преди 2 седмици - пазарлъци, молби, манипулации, дуднене. И тогава ми беше смешно, и вчера ми беше смешно🤷

# 1 096
  • Stockholm
Исега със задоволство си спомням сезон 1, когато Юлиян буквално разкости недъгавата женска коалиция и много бих желала и сега, поне отчасти да се случи нещо такова. Защото няма по неприятно и несправедливо нещо в живота от това да работиш с някой посредствен, но амбициозен макиавелист. Такива са Зелените грации, манипулативни и посредствени. Отново повтарям, че ако имаха качества, не би избухнал този хейт. Но те нямат, а са се вкопчили в кокала просто така, да правят напук. Ако Силвия имаше качества за битките за  памет или ако можеше да реди пъзели, щеше да е  финалист, но тя НЕ е.

Вкопчили са се в "кокала", защото това е целта на играта, не ли? Те за какво участват, ако не се стремят да останат възможно най-дълго? И защо да нямат качества? Силвия е супер силна, дори вчера остана предпоследна на играта с цветовете и отпадна 1 тур преди Караолис. Анджи има 1 проблем в игрите и това е ласото, спомням си миналата седмица как я превъзнасяха всички. Виктория е 50:50 - на плуване и бутне е силна, на гъвкавост е слаба. Пелипенко е силна точно колкото Караолис физически.

За пръв път чувам, че целта на играта е да се вкопчиш в кокала, тоест да играеш на всяка цена без скрупули. Мисля че целта на играта е тъкмо обратната. Аз като зрител и потребител имам пълното право да гледам качествени продукти, а не интриги и побутвания. Нещо, което продукцията има голям проблем да разбере. И имам право вместо гениталиите на трите грации да гледам добре подготвени участници без значение от какъв пол са.

# 1 097
Аз съм ЗА довечера да отпадне Караолис и да го пратят при Сините, че те нямат пъзелист. Да ги видим тогава Зелените и тяхната коалиция за какво имат шанс
Същите "да ги видим тогава" четохме в неделя след като изгониха Калоян. Голям апокалипсис предстоеше. Щяха да са на плажа, да губят битки и да гладуват. Те имат само едно последно място тази седмица и то в игра, която не е отборна. Срещу отбори с по трима, четирима, в един момент и петима мъже. Апокалипсисът се отлага.

# 1 098
  • Be realistic - plan for a miracle.
Тоя Раду няма нито един близък човек във формата, нито един - а това казва много.
Дори с Караолис разговорите са им някакви насилени, докато Раду се подиграва на жените, а Караолис се опитва да приглася неловко.

# 1 099
  • Stockholm
.Morella, да, така е, благодарение на Раду и Караолис  Joy и естествено на продукцията. Но ако не съм права, ви пожелавам да  видите Жените- чудо Joy и във финалната тройка JoyJoyJoy Времето ще покаже Blush

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 12:34 от silsto

# 1 100
Някои си мислят , че ИВ е спортно предаване, други лайф стайл, трети- каквото си искат. ИВ е ТВ продукт, който носи приходи от реклама и спонсори. И това се вижда по огромните рекламни блокове. За целта им трябва гледаемост. Гледаемост в българската ТВ публика се прави чрез примитивни битки от типа "жени-мъже" и скандали... А ние на какво си мислим, че имаме право- това си е наш проблем. Продукцията ще си развива своя си сценарии със землянки, блата и прасета...

# 1 101
На мен Раду вчера ми заприлича много на Наталия преди 2 седмици - пазарлъци, молби, манипулации, дуднене. И тогава ми беше смешно, и вчера ми беше смешно🤷
С единствената разлика, че Раду не се молеше да спасят него - нито на съвета, нито преди това в разговора на тревата. През цялото време ставаше въпрос за Караолис. Раду вече е приел номинацията си.
А относно това как Раду ходил на една номинация и после се уплашил - защо, когато беше следващият им съвът, зелените жени не изпратиха него на номинации, а Калоян? Защо имам чувството, че Силвия наклони везните за кого да се гласува, а не масово да се съюзят срещу злото и големия дразнител? До сега не мога да си обясня защо тя не стреля по Раду, след като толкова не могат да мелят брашно заедно.
Относно гласовете за Силвия - нищо по-нормално да се опиташ да разбиеш коалиция, като й отрежеш главата. По същия начин действаха и с Джаферович преди време. Падне ли главата на тартора, след това на безгласните букви им се налага да мислят самостоятелно.

# 1 102
  • София
В предавания като ИВ, целта е не да оцелееш, колкото можеш повече, по всяакакъв начин, а не да мислиш за другите и  да се биеш на арената за чест и слава. Ако идеята беше да гледаме как спортисти бият други спортисти - нямаше да им е позволено да правят стратегии, да се наговарят и т.н.  Както и в живота, така и в предавания като ИВ и Сървайвър оцелява не най-силният, а най-адаптивният и умният, който знае как да играе играта, както физически, така и стратегически и социално. Никой не е виновен, че някои хора това не го проумяват. Миналата година видяхме да си отиват много силни хора, които в битка трудно биха паднали, но нне можещи да играят социалната/стратегическа игра  - Цецо например. И видяхме напълно обратния пример - Мартин, който не беше най-слабия, но не беше и най-силния стигна до края, защото можеше да мисли и знаеше как да завърти играта, това също е вид умение за оцеляване.  Ако искате всичко да е честно, да няма стратегии и социална игра и всичко да зависи от уменията на участниците, сбъркали сте формата, това не нито Олимпиада, нито е световно, това е телевизионен формат. 

Относно защо не удрят Раду, а удрят тези около него е, защото без него са загубени, Калоян и Караолис не са толкова силни колкото е Раду, те не са чак толкова голяма загуба, защото момичетата могат да се напрегнат и да решат пъзела, Раду също може. Но Калоян и Караолис физически двамата, не могат да се равнят на един Раду, затова и не го гонят. Да не са глупави. Ще го погнат след като останат две племенна, когато им дойдат още мъже и няма да зависят от него. Колкто до това кой е глава на женската коалиция в зелените, мисля че всички се бъркате. Според мен Силвия е говорителката на коалцията, а Анджи е сивия кардинал, който ръководи всичко, което се случва там. Обикновено човека, който е в ролята на кукловода не е най-изявения, не говори най-много, а просто седи и наблюдава. Спомнети си Мартин миналата година, той първоначално караше Благо да кряска и да писка, а след това Денислава, а той седеше и се наслаждаваше.

# 1 103
Раду не мрънкаше само за Караолис, а за това Той да не играе с Караолис, за да не им се разбие коалицията.  И понеже на него му беше подпечатано вече, това беше единствената опция — да насажда вина за Караолис. Раду ще го бие почти на всичко, само на пъзел няма вероятно. Не вярвям, че щеше да такъв проблем, ако Караолис трябваше да е срещу някоя от жените. Нито му се остава сам на Раду, нито му се ходи, което е напълно нормално. Но никой не му е длъжен. Имаше всички шансове, но не си пребори характера. Жените се караха, имаха неразбирателства, знаят, че най—вероятно им предстои глад и мизерия, но го предпочетоха от това да играят с него. Смятам, че ако Караолис имаше алтернатива за коалиция, също не искал да е с него. На Калоян му направиха услуга, хич не му е зле в новото племе. Слабо си изигра картите Раду и сега си сърба попарата.

# 1 104
Е как бе, нали са "жените-чудо", пък сега били загубени без Раду. Ами довечера, ако отпадне Раду, ко праим? Е, нищо, пак ще влезне някой от блатото и с по-слабия Караолис ще влязат в Резиденцията сигурно. Нали са много силни, на тях мъже им не трябват.

# 1 105
И според мен жените трябваше да отстрелят първо Раду, защото той забърка цялата каша в това племе, то се вижда по това как жените му въртят очи и как неловко се усмихва Караолис, когато Раду почне да му дудне, че не се търпи в ежедневието и им е дотегнало отвсякъде. Но жените решиха да мислят първо за племето - да, гласуват коалиционно, но първо махнаха по-ненужните мъже, без които племето би оцеляло.

От друга страна, мъжете нямаха такива притеснения, от 1 месец все по Силвия стрелят - пак коалиционно, но по най-силната жена дори и с цената да отслабят мн племето. Защо? Защо Раду чак сега се сети да скача срещу Виктория и Анджи? Ами защото той набеляза Силвия още първата седмица (не защото тя отслабва племето, а защото не му ходи по свирката) и настрои останалите мъже срещу нея. Така че сега тия вопли как племето ще умре без силните в него са малко закъснели. Раду е баш на принципа "не ме гледай какво правя, слушай ме какво говоря". Той създаде женската коалиция, на първия съвет жените гласуваха против Миряна, защото тя изглеждаше като най-слабото звено. Раду беше този, който започна с чистенето на силни хора от племето заради собственото си его.

# 1 106
Принципно не ми допада нито една от четирите жени при зелените. Просто не са мой тип и не съм им фен. Въпреки това им стискам палци да успеят в начинанието си. Изиграха си добре картите. Пак някои бъркат ИВ със спортно състезание. Всички тези празни приказки, кой бил най-достоен да спечели. Глупости са това. Всеки от участниците е влязъл с една-единствена цел - да се забавлява и да стигне възможно най-напред във формата. Че защо иначе ще си жертваш месец-два от живота и ще се подлагаш на всичко това - глад, мизерия, тежки битки? Всеки го прави за себе си, а не някой Х да върви напред, щото е много "достоен" по нечии неясни критерии. Каквото и да им се случи на зелените жени занапред, те са си спечелили още време в играта. Това е важното. Как ли пък не, някоя от тях ще рискува да отпадне в момента, заради Караолис или Раду. Щото видиш ли някой от тях имал "право" да продължи напред Simple Smile Такива са правилата на формата. Всяка седмица отпадат хора. И естествено никой не иска да е сред отпадналите и прави всичко по силите си това да не се случи, т.е. да отпадне друг.

# 1 107
По изписаното съдя, че тези жени в зеленото племе следва да получат прозрение, че са безполезни и една камара обидни епитети и да напуснат предаването всички и веднага.
Събуждат се сутринта и си казват: момичета ужасно е това, което правим, ние сме страшни глупачки. Слаби сме, ревем, смеем се, наглеем, добре, че двамата ни мъже дърпат племето напред. Нямаме шанс да спечелим, така че няма защо да оставаме още тука. Хубаво море изкарахме, давайте да си ходим и да оставим момчетата да играят една доблестна, мъжкарска и героична битка. И три от тях си тръгват с призив продукцията да кихне малко грошки на момчетата им, че те си ги заслужават с нещо. Само Пелипенко остава, за да има кой да върти кухнята, а и има още няколко тоалетчета да преоблече. Ама стигнат ли до сливане и тя ще си ходи, че да не заема място на някой достоен колос.
+ 2000 Grinning Уникални умозаключения до тук! Все пак поразбуждат се духовете иначе постоянно се повтаря, че бил скучен сезона, че никой не изпъквал, че нямало ярки образи и др. Сега поне драма има покрай пиперливата вечна тема мъже срещу жени. Но тук е и жени срещу жени Joy

Повечето май не си дават сметка, че зелените жени нямат друг правилен ход в случая, освен да си останат коалиция. И това е похвално. Ама племето, ама пъзелиста им... Щото Радуто като номинира идиотски Силвия наскоро беше защото много мислеше за племето и отборността JoyJoy Защо никой мъж от тях не номинира Виктория?? Защото тя си поддържаше връзка с Кармолис и даваше заявки, че във всеки момент може да заиграе с тях. Така, че хайде до тук с оправданията колко мъжете мислили за племето пък жените само за себе си. Това е игра и само една част от нея е отборна, главно е строго индивидуална. Слаби играчи винаги е имало и ще има. Един такъв от мъжки пол дори стана трети на финала миналия сезон! И не беше редно, нито честно спрямо по-подготвени участници, но никой не рева чак толкова както сега се съска, защото беше мъж. Мъжът може да си играе играта със всички средства и това е ок, но жената трябва да ляга жертвено агне, за да прави път на по-силния мъж. Страхотна логика! Само не и за това предаване, не и в 21ви век.
Точно пък Мартин що хейт изяде. Ама нищо нека се преструваме,  за да си прокарвате лъжливия наратив Joy

# 1 108
  • Stockholm
Раду не мрънкаше само за Караолис, а за това Той да не играе с Караолис, за да не им се разбие коалицията.  И понеже на него му беше подпечатано вече, това беше единствената опция — да насажда вина за Караолис. Раду ще го бие почти на всичко, само на пъзел няма вероятно. Не вярвям, че щеше да такъв проблем, ако Караолис трябваше да е срещу някоя от жените. Нито му се остава сам на Раду, нито му се ходи, което е напълно нормално. Но никой не му е длъжен. Имаше всички шансове, но не си пребори характера. Жените се караха, имаха неразбирателства, знаят, че най—вероятно им предстои глад и мизерия, но го предпочетоха от това да играят с него. Смятам, че ако Караолис имаше алтернатива за коалиция, също не искал да е с него. На Калоян му направиха услуга, хич не му е зле в новото племе. Слабо си изигра картите Раду и сега си сърба попарата.

И моят въпрос сега е (понеже следя предаването от самото му начало)- Ако Раду се беше преборил с характера си и не протестираше, ако Караолис се беше съгласил да играе с тях, мислите ли, че пак нямаше да гласуват по същия начин? Не помните ли миналата година Момчи при Амазонките? Не им ли миеше чиниите, не се ли държеше прекрасно с всяка от тях? И какво от това? Пак беше на абонамент за елиминации. Това, от което се поражда негодуването тук  са паразитите във всичките им форми. Понеже женските коалиции до момента винаги паразитират. Смесените коалиции НЕ паразитират. Мъжките коалиции НЕ паразитират. Сами си направете извода.

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 13:41 от silsto

# 1 109
Аз съм ЗА довечера да отпадне Караолис и да го пратят при Сините, че те нямат пъзелист. Да ги видим тогава Зелените и тяхната коалиция за какво имат шанс
Същите "да ги видим тогава" четохме в неделя след като изгониха Калоян. Голям апокалипсис предстоеше. Щяха да са на плажа, да губят битки и да гладуват. Те имат само едно последно място тази седмица и то в игра, която не е отборна. Срещу отбори с по трима, четирима, в един момент и петима мъже. Апокалипсисът се отлага.
Играта е малко по-дълга от една седмица, ако не сте наясно. Та дори и Амазонките миналата година печелеха резиденцията.  Поживьом увидим, а?!

Общи условия

Активация на акаунт