Център за асистирана репродукция (ЦАР) 39

• 35 087
  • 763
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте! Кандидатствахме за първи път по фонда и записах, че ще взема заповедта лично на място. Тъй като виждам, че има забавяне след с качване на информацията в сайта след като мине срещата. Та се питам трябва ли да чакам да обновят информацията, за да отида да си взема заповедта или мога да го направя преди да обновят информацията? Питам, защото за няколко дни може да изпусна цял месец, а не ми се иска.

Щом сте одобрена на изминалото им заседание, няма нужда да чакате. Отидете да си вземете заповедта. Аз доколкото видях на сайта им са обявили номерата от март месец.

Аа не не! Сега чакаме заседанието април месец, но се чудя дали трябва да чакам да качат на сайта информацията след заседанието или когато разбера че е имало заседание може веднага да отида да си взема заповедта, без да чакам да обновят сайта?

# 376
Anni, следи темата и като видиш, че някой пише, че я е получил електронно или че е получил съобщение за доставка от Еконт, значи са готови за вземане заповедите и може да се вземе на място.

# 377
Благодаря! Ще следя и се надявам да се случат по-бързо нещата този месец. Ако ли не ще остане за месец май.

# 378
Благодаря! Ще следя и се надявам да се случат по-бързо нещата този месец. Ако ли не ще остане за месец май.

Аз като подадох документи преди 2 седмици ми казаха след средата на април. Предвид великденските празници обаче дори си мисля, че ще е повече към края на месеца и съм се настроила за старт през май. Но дано пък ни изненадат.

# 379

Аз като подадох документи преди 2 седмици ми казаха след средата на април. Предвид великденските празници обаче дори си мисля, че ще е повече към края на месеца и съм се настроила за старт през май. Но дано пък ни изненадат.
Ами възможно е. Не се замислих сега за празниците. Само ми каза, че ще минем на априлската среща, без повече пояснения.
Каквото такова. Май най-късно ще стартираме.

# 380
Здравейте, Днес подадох документи по скоро ми казаха около 15ти, че ще заседават и ще опитат преди празниците

# 381
виждам, че сайта не е обновявян от 21.03 това възможно ли е подали сме документи след 21.03 но не ги виждам …

# 382
Здравейте, включвам се с инфо, ако и при някой друг има подобен случай. Ние сме с мъжки фактор и ни върнаха искайки още една спермограма (след като вече както е по правило бяхме предоставили две). Звънях, писах имейли, никой не ни даде адекватно обяснение защо се изисква тази допълнителна спермограма, общо взето "комисията си решава". От болницата ни казаха, че напоследък много често се случва да искат допълнителна спермограма без да има конкретна причина. Явно да ни причинят допълнително нерви, понеже са ни малко Simple Smile
Ние занесохме такава и ни одобриха на следващото заседание.

# 383
Три спермограма от три различни лаборатории? По Крюгер ли ги искаха и трите? Така ли да разбирам ? Благодаря за информацията предварително , да сме подготвени 😒

# 384
Привет, дали някой е подавал документи чрез системата за сигурно електронно връчване?

Допълвам се:
Подадох днес в 16ч документите (сканирани) чрез въпросната система и получих входящ номер след 10 минути.

Споделям, защото за повечето може да е полезна информация - необходимо е да имате код от НОИ или НАП и подаването става елементарно. При предното ми подаване на хартия от Еконт бяха объркали получателя и ме забавиха с повече от 10 дни. Та, понеже повечето от нас бързаме да входираме това е много добър вариант.
Получаването на заповедта в системата също е най-бързата опция.

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 17:47 от Пухилда

# 385
Три спермограма от три различни лаборатории? По Крюгер ли ги искаха и трите? Така ли да разбирам ? Благодаря за информацията предварително , да сме подготвени 😒

Да, задължително с морфология по Крюгер и в различни лаборатории, като имайте предвид, че трябва да е "лечебно заведение, което има регистрация за дейности по асистирана репродукция". Мисля, че на сайта на ЦАР някъде имаха списък, защото ако предоставите такава от лаборатория, която не им е в списъка няма да я признаят. В нашия случай бяха в Доверие, Токуда и 1ва АГ.
Силно се надявам ние да сме изтеглили някаква къса клечка и да не ви се налага, но по някаква причина се заяждат. Не знам дали е за да ни бавят нарочно или нещо друго, но буквално миналата седмица бях на преглед при доктора, който ще ни прави процедурата и каза как след последното заседание поне 3-4 двойки са се оплакали, че са ги върнали за същото.

# 386
Здравейте на всички!
Преди няколко дни подадох документи и ми казаха, че заседанието през април ще бъде по-рано, заради Великденските празници. Не знам точни дати и кога ще излязат заповедите.
Пожелавам късмет на всички!

# 387
Здравейте! Получих на имейл входящ номер, но като го проверя в системата ми излиза "няма информация". Това при всички ли е така или да звъня да питам какво се случва?

# 388
Момичетата, които са кандидатсвали през Неовитро, как си получихте входящия номер?

# 389
Berni98, въвеждат информация само веднъж месечно, след средата на месеца. Така че не се притеснявайте.

Общи условия

Активация на акаунт