Център за асистирана репродукция (ЦАР) 39

• 35 250
  • 763
  •   1
Отговори
# 165
Ако има клиники, които трябва първо да преподпишат с ЦАР, се надявам да са малко и да се случи бързо.
Преди около седмица моят репродуктивен лекар ми каза да отида в началото на януари (около 5ти) на преглед за стартиране на следващата стимулация по фонд. Така че по-вероятно е да не важи за всички.
Отделно, че би било много грубо толкова много семейства да не сме предупредени, ако масово има такова нещо. 😊

# 166
Винаги може да се обадите в клиниката и да ги попитате. На мен също ми казаха, че в началото на януари мога да стартирам.

# 167
Уговорката ни с моя лекар е да стартираме януари. Не ми е казвала, че януари не може. Аз съм в Щерев.

Момичета, моля ви, когато искате да оставите толкова цитати, ползвайте скрит текст. От телефон става нечетимо.

# 168
  • София
Здравейте,

Относно фонда, се финансират само двойки, или ? От следващата година се прие от фонда се финансира и с донорски клетки и сперматозоиди ? И задължително трябва да последва трансфер ако е по фонд ? Ами ако ембриона не става ? Плюс това се казва да не си с намален или изчерпан резерв..... Ами то с новите разпоредби това си противоречи, защото нали затова стигаш до донорски клетки защото са ти изчерпани или защото не стават....аз имам още половин година до 43....и бих кандидаствала, ноо не мога да се ориентирам за тези изисквания....

# 169
Център за асистирана репродукция (ЦАР) финансира двойки, като жената трябва да е ненавършила 43 годишна възраст и да не е с АМХ по-малко от 0,5 ng/ml. Има и други изисквания спрямо причината за инвитро.

ЦАР финансира 1 свеж и 1 замразен трансфер, но не е задължително да се прави някакъв. Примерно свеж може да се пропусне поради хиперстимулация или заради ПИД на ембрионите (аз съм в този сценарий). А ако въобще не се стигне до ембрион на 3ти или 5ти ден или след ПИД - то няма как да има и ЗЕТ и просто се приключва процедурата (така се случи при първата ми стимулация, нямах бластоцист). В този случай е вариант да се кандидатства за следващ опит (до 4, ако изискванията са покрити). Ако има ембрион/и, 1 ЗЕТ може да бъде финансиран, ако се направи до 1г от издаване на последната заповед.

Знам, че има и други фондове. Например Столична община финансира двойки, нуждаещи се от донорски яйцеклетки. Не съм запозната с условията и не знам повече за процедурата. Мисля, че кандидатстването трябва да е към общината по постоянен адрес, така че може да провериш в твоята дали имат някаква програма и каква е. Също, репродуктивният лекар може да насочи къде и какво. Аз нямах идея за съществуването на ЦАР преди доктора ми да ни каже.

Здравейте,

Относно фонда, се финансират само двойки, или ? От следващата година се прие от фонда се финансира и с донорски клетки и сперматозоиди ? И задължително трябва да последва трансфер ако е по фонд ? Ами ако ембриона не става ? Плюс това се казва да не си с намален или изчерпан резерв..... Ами то с новите разпоредби това си противоречи, защото нали затова стигаш до донорски клетки защото са ти изчерпани или защото не стават....аз имам още половин година до 43....и бих кандидаствала, ноо не мога да се ориентирам за тези изисквания....

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 17:20 от Nelity

# 170
Все още никой не може да ви отговори, тъй като тепърва ще се изготвят изискванията и нормативната уредба.
Всичко е само догадки.

Здравейте,

# 171
Здравейте, имам още един въпрос - за пръв път кандидатстваме и получих заповед, че сме одобрени за 6000 лв и 600 лв за замразен трансфер. Ако се наложи втори, трети опит в рамките на една година, пак ли трябва да пуснем документи за кандидатстване за всеки опит?

# 172
Да, пускате наново заявление, но не с целия комплект документи, а доста по-опростено. (обикновено са декларации, че липсва промяна)

# 173
Здравейте, момичета!
Някой да си е удължавал срока на заповедта?

# 174
Здравейте, искам да попитам колко време сте чакали за получаване на входящ номер? Понеже изпратихме документите от клиниката, като те твърдят, че са пуснати още преди празниците, но още нямаме входящ номер.

# 175
Веднага след входиране на документите трябва да получите входящ номер.

Здравейте, искам да попитам колко време сте чакали за получаване на входящ номер? Понеже изпратихме документите от клиниката, като те твърдят, че са пуснати още преди празниците, но още нямаме входящ номер.

# 176
Май рядко пращат номера, обадете се и ще ви го кажат, на мен те ми звъннаха за нещо че не съм попълнила и тогава ги попитах и веднага ми го продиктуваха. Аз да попитам този месец има ли заседание или направо Февруари? Утре ще ходя да си попълня документите за повторно кандидастване и ми е инт ако няма този месец дали Февруари ще е по рано?

# 177
Здравейте, дали някой, който вече е минал през процедурата сравнително скоро може да каже колко време се чака от подаване на заявление до одобрение и стартиране на процедура? На сайта пише една година, което малко ме стресира и ми е интересно това ли е горе-долу стандартно или го пишат да се застраховат и реално се случват по-бързо нещата?

# 178
От подаване на заявлението до получаване на заповед за одобрение минава до месец и половина. Зависи кога сте подали заявлението си, но най-често в началото на месеца се провежда заседание. След това между 15-25 число на месеца изпращат заповедите. След като имате издадена и получена заповед може да стартирате процедурата.
Една година е срокът на валидност на заповедта, в който би следвало да направите процедурата.

# 179
Здравейте, дали някой, който вече е минал през процедурата сравнително скоро може да каже колко време се чака от подаване на заявление до одобрение и стартиране на процедура? На сайта пише една година, което малко ме стресира и ми е интересно това ли е горе-долу стандартно или го пишат да се застраховат и реално се случват по-бързо нещата?
Месец е, ако всичко е наред с документите Ви. Иначе могат да Ви мотат и повече. Както писах няколко пъти, ние подадохме началото на септември, но ни одобриха декемвреи, точно заради документи, които не им харесаха, а клиниката ни се грижат за тези неща. Дано бързо минете.

Общи условия

Активация на акаунт