Болка до пъпа от ляво

• 451
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте момичета, от 2 месеца съм с прерязващи болки в ляво от пъпа болката е все едно някой те е стиснал с нокти или че всеки момент ще ми се разкъса стомаха, обиколи 2 гинеколога, 2 хирурга, 2 гастроентеролог и никой не може да каже от какво е изследвания, видеозона, имам само леко завишена амилаза на панкреаса и завишено црп(което отдавам на възпален мъдрец чакаш своето вадене). Някой има ли предположения дали е нещо сериозно, изключено е колит, гастрит, язва и проблеми с червата днес бях к на скенер но разчетката не е готова още, вече ще се по бъркам от притеснение да не е някой рак...

# 1
Как изключиха гастрит, колит без гастро-и колоноскопия?
Направете образно изследване на панкреаса щом има нещо подозрително там.

# 2
Не са ми предлагали, растро и колоноскопия нито по голямо изследване на панкреас от кръвни изследвания и видеозона, днес имах скенер на корем

# 3
дивертикулит

# 4
Яли ли сте люто ?

# 5
Каква ти е диетата? Пържено, мазно, люто?

# 6
  • Germany
И аз мисля, че може да е възпален дивертикул, но той би трябвало да се види на скенера и няма общо с панкреаса.

# 7
На скенер се оказа това
Което пък съдов казва че болката не може да е от нея и ме прати отново на скенер с контраст и нищо друго не каза дори не ме прегледа

# 8
Мисля, че съдовия не може да направи друго. В коремната кухина и малкия таз вените не се виждат на доплер. Предполагам затова е искал скенер с контраст.
От проблеми с вените няма болка, само при някои големи тромби на крайниците може да има. Това от личен опит го казвам. Имала съм тромби на вена в малкия таз, не съм усещала болка там.

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 00:42 от Diorela

# 9
На мен 2 различни лекари различни неща ми казват веднъж че е от илиачната вена защото била притисната в гръбначния стълб веднъж друг че не е от нея, и все още се търси причината за болката, днес отново съм на скенер с контраст 3тибвече..

Общи условия

Активация на акаунт