КОЛЕДА 2024/2025

• 110 239
  • 1 422
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Привет на всички в най-ароматната и уютна тема Yum
Аз мисля тази събота да стартирам с коледните сладки. Първи ще бъдат меденките на Джули. Те са задължителни всяка Коледа. Освен тях ще правя Ричарели - откритието ми за миналата година, Кисинджър сладките и за първи път ще правя и мини щолени. Благодаря за рецептата на Бени. По всяка вероятност ще ме изкушите и нещо друго...
щях да забравя към списъка бисквити Спекулос.
Редактирам си поста, че дъщерята се оказа фен на марципана, та ще правим и капучиновите звезди, тях съм ги правила доста отдавна и нямам спомен дали са ми харесали Smile

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 12:43 от emy_emy

# 271
  • София
Привет на всички в най-ароматната и уютна тема Yum
Аз мисля тази събота да стартирам с коледните сладки. ....................
Прекалено е рано за сладките, има цял медец...хм--нека поне да влезем в декември. По принцип ги започвам десетина дни преди Коледа, но всеки си знае.

# 272
Аз също се каня тези дни да стартирам с коледните сладки... Имам много планове, а през декември ми е най-натоварено на работа и не ми остава време, така че използвам всякакви "хитрини" - замразявам тесто, започвам по-отрано, впрягам щерката да помага...
Та за тази Коледа съм планирала: Линцери, Меденките на Джули, Ричарели, Капучинови звезди, Белгийските бисквитки, Брауни бисквитки с ядки и сушени плодове, Масленките с червена боровинка на Марчева, Бретонските Саблес, едни Лимонови курабийки, Шоколадовите полумесеци (забравих чия беше рецептата) и едни елхички от бисквитено тесто. Много нещо е, но всички ми звучат страхотно и просто не знам кои да отпаднат Relaxed

# 273
  • In transit
rosi09, с този набор от сладки наистина е хубаво да почваш отсега. Grinning Може да си приготвиш част от тестата и да ги замразиш, така ще се улесниш доста. После само разточваш, оформяш и печеш.

# 274
Здравейте! Извинявам се, но не открих рецепта за тези ричарели на първа страница и в темата препратка с всички рецепти… може ли да помоля за изпитана такава? Благодаря предварително!

# 275
  • Deutschland/HE
Аз правя по тази рецепта за Ричарели. Издържат 2-3 седмици в кутия.

Тази година мисля да пробвам кантучини, отбелязала съм си рецептата на Мики и на Ирина Купенска.

# 276
  • София
Здравейте! Извинявам се, но не открих рецепта за тези ричарели на първа страница и в темата препратка с всички рецепти… може ли да помоля за изпитана такава? Благодаря предварително!
Не съм ги правила точно сега, но точно сега качих рецептата, не бях я качвала ,  а защо не съм я качила, не мога да кажа, не знам.  Ползвала съм рецептата на Йоана, мисля, че това е най-добрата, от всичко което съм разглеждала.
РИЧАРЕЛИ - БАДЕМОВИ СЛАДКИ ОТ СИЕНА - RICCIARELLI
Тази рецепта съм я правила в далечната 2015 година и не съм ги повторила, пропуск голям, ще се поправя и ще направя по-хубави снимки, ама за тогава  съвсем новак в кулинарията, все още се опитвах нещо да скалъпя - стават.
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2024/11/ricciarelli.html

# 277
Като ме подсетихте за тези сладки (не съм правила, ама и аз години току си отделях рецепта и не стигах до тях), направо погледнах часа да видя подходящо ли е да пускам миксер и да ги почвам, ама не, не е подходящо за комшиите Simple Smile Един от минусите на градските жилища в блокове. В селската къща и в 3 часа през нощта мога да си правя сладките и на никой не преча...
Нямам сушени портокалови кори, но имам домашно озахарени - дали ще станат, ако ги наситня много или ще се отразят на структурата?

# 278
Кубратова, за ричарелите ли питаш?
Ако е за тях, аз не слагам портокалова кора.
 Любими сладки са ми. Пробвай, чудни са.

# 279
Кубратова, за ричарелите ли питаш?
Ако е за тях, аз не слагам портокалова кора.
 Любими сладки са ми. Пробвай, чудни са.
За тях, да, благодаря! И на мен ми се чини, че ще се залюбим горещо, затова скочих още сега да ги забъркам, ама се въздържах, че станало нощем Simple Smile

# 280
  • София
........
Нямам сушени портокалови кори, но имам домашно озахарени - дали ще станат, ако ги наситня много или ще се отразят на структурата?
Ако питаш за ричарелите сухи портокалови кори не се слагат, а се настъргва кора от свеж портокал, пише го  в рецептата.

# 281
  • Русе
Като ме подсетихте за тези сладки (не съм правила, ама и аз години току си отделях рецепта и не стигах до тях), направо погледнах часа да видя подходящо ли е да пускам миксер и да ги почвам, ама не, не е подходящо за комшиите Simple Smile Един от минусите на градските жилища в блокове. В селската къща и в 3 часа през нощта мога да си правя сладките и на никой не преча...

Ще станат, ако са много влажни ги подсуши. Сушени не слагай, просто аромата с пресни е друг.

# 282
Благодаря много за рецептите, дами!
И за да не съм спам, от предна дискусия си наумих да си купя шприц за сладки. Благодаря за всички съвети и напътствия за работата с него и с тестото! Дано не бъркам темата, но мисля че тук четох.
И редактирам - бисквити като “Еверест” могат да станат с този шприц, нали?

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 04:43 от Lemoncupcakes

# 283
  • софия
Аз ще стартирам другата събота с меденките на Джема. Ричарелите също влизат в списъка.

# 284
Някой може ли да ми препоръча лесна и вкусна рецепта за сладки с марципан. Купих си от Авола в Сицилия качествен марципан и му търся приложение за Коледа.

Общи условия

Активация на акаунт