КОЛЕДА 2024/2025

• 110 165
  • 1 422
  •   1
Отговори
# 405
Благодаря, Туне!
Аз, ако не ми се получи нещо ново, обикновено го повтарям, ако иначе изглежда перспективно (дори и с корекции), но тези соленки не съм. Правила съм по нейни рецепти, не мога да кажа сега кои точно, но и съм внасяла свои изменения.
Получи се обаче тортата Опера по нейната рецепта (без технологията за приготвяне на масления крем, ползвам си друга, че по описаната се пресече първия път). Всъщност аз Опера не съм правила по друга рецепта - след като си коригирах технологията за приготвяне на крема, не съм пробвала да я променям или да търся друг източник, а ми е любима, така че приемам предложения и за други варианти.

# 406
  • София
Капучиновите звезди са готови, ама с формата на "плюсчета", както ги нарече синът Grinning

Следващият път мисля да намаля шоколада на 50 грама, вместо 100.
Аз си редактирам поста за да кажа, че ще се прави втора доза... почти половината заминаха... в нечии коремчета. За тези, които обичат вкуса на черен шоколад и кафе е ... препоръчително да ги опитат.

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 20:17 от emy_emy

# 407
  • In Neverland
Хора, помагайте. Търся една рецепта, която съм я правила преди и съм сигурна, че от тук съм вземала рецептата, но не знам как да я потърся. Помня, че средата на бисквитата се изрязваше и се слагаха жилибони или нещо от сорта 🙄, тестото не помня какво беше, но след изпичане посредата ставаше като стъкло. Ако някой се сеща, моля да споделя 💐

# 408
  • Стара Загора
Хора, помагайте. Търся една рецепта, която съм я правила преди и съм сигурна, че от тук съм вземала рецептата, но не знам как да я потърся. Помня, че средата на бисквитата се изрязваше и се слагаха жилибони или нещо от сорта 🙄, тестото не помня какво беше, но след изпичане посредата ставаше като стъкло. Ако някой се сеща, моля да споделя 💐

Правила съм ги преди 10-тина години с тесто за меденки и разноцветни бонбонки, които се разтапят във фурната. Мисля, че ги рязах на парченца бонбоните. Бяха твърди бонбони, не желирани.

# 409
  • София
Тук сме все едни и същи в общи линии години наред, помагайте, моля!
Преди време някоя красавица поиска BACI DI DAMA  AL CACAO , потърсих при моите рецепти - няма ти, а зная че ги има, в това съм категорична, зная ,че съм ги работила. Започнах да търся из качените си снимки и ги намерих, ама рецептата в блога  няма, нещо съм изтрила по всяка вероятност. Ако някоя от вас си спомня, че съм пускала линк към рецептата нека ми каже, да покаже, защото много се ядосах, няма я пустата рецепта, що така...??
Ето ги снимките от декември 2023 година, ама само снимки- рецептата йок -
Никакъв спомен нямам, по коя рецепта съм ги работила, не зная, бяло петно в главата ми е.
Благодаря, момичета!

# 410
Hekata..., аз също съм правила такива сладки преди години, но с маслено тесто. И, да, бонбоните не са желирани. От твърдичките като теменужки и подобни са. Навремето ги връщаха в магазините вместо стотинки. Аз ги натроших с чукчето за месо.
Скрит текст:
преди печене

след

Отчетох си тогава грешката, че съм слагала малко бонбони. Трябва да се слага една идея повече преди печене, за да стане "стъкълцето" по-плътно.

# 411
  • софия
Тук сме все едни и същи в общи линии години наред, помагайте, моля!
Преди време някоя красавица поиска BACI DI DAMA  AL CACAO , потърсих при моите рецепти - няма ти, а зная че ги има, в това съм категорична, зная ,че съм ги работила. Започнах да търся из качените си снимки и ги намерих, ама рецептата в блога  няма, нещо съм изтрила по всяка вероятност. Ако някоя от вас си спомня, че съм пускала линк към рецептата нека ми каже, да покаже, защото много се ядосах, няма я пустата рецепта, що така...??
Ето ги снимките от декември 2023 година, ама само снимки- рецептата йок -
Никакъв спомен нямам, по коя рецепта съм ги работила, не зная, бяло петно в главата ми е.
Благодаря, момичета!

Мики има и скоро ги показва.

И тази година съм в темата да ми пълните очите 💜

# 412
  • София
...........................

Мики ги има, зная,  ама къде отидоха моите, изобщо не си спомням по коя рецепта съм ги работила, това се пита  в задачата,, няма ги никъде

# 413
  • софия
...........................

Мики ги има, зная,  ама къде отидоха моите, изобщо не си спомням по коя рецепта съм ги работила, това се пита  в задачата,, няма ги никъде
Тази не е ли твоя рецепта?

# 414
  • София
Не успях днес да пробвам соленките с крема сирене, така се уморих, направихме с дъщеря ми 2,5 дози меденки на Джули. Кремата сиренето го забърках на чийзкейк.

# 415
https://www.facebook.com/share/v/1XcC61bxfU/
Ето идеи за окраси има и цветните прозорчета.

# 416
  • София
.... така се уморих, направихме с дъщеря ми 2,5 дози меденки на Джули....
Леле, catty m, на мен от половин доза ми излязоха 70 меденки.... не ми се мисли колко са вашите, пък после и украсата.... Blush

# 417
  • София
===========.. не е ли твоя рецепта?
Моя е, ама не е с какао, няма я. Нищо, ще ползвам на Мики рецептата е ще си я кача в блога със стари снимки. Няма значение, благодаря!!

# 418
  • София
.... така се уморих, направихме с дъщеря ми 2,5 дози меденки на Джули....
Леле, catty m, на мен от половин доза ми излязоха 70 меденки.... не ми се мисли колко са вашите, пък после и украсата.... Blush

Много станаха, ама и ми трябват за раздаване доста. Половината са с печати и нямат нужда от украса. А другите, не знам. Ако стигна до украса, ще са някои само, не много. А ако не стигна, ще са си такива натюр. Те са толкова вкусни, че....

# 419
Много моля за съвет- рано ли е за мини- щолените и маслените бисквити с шоколадови капки.
Тая година гостите ще подранят и затова много се колебая.
Ще съм благодарна, ако някой ми помогне.

Общи условия

Активация на акаунт