Червените флагове при мъжете

• 28 074
  • 884
  •   1
Отговори
# 270
  • France
Да ти кажа, това да си имаш вкъщи, дори и срещу наем, си е доста високо удоволствие. А пък въпросната просто може да купи нещо далеч по-малко на първо време. Обикновено така се прави.

# 271
Като червени флагове у мъжете рядко започвам точно с материални размисли. Дори прословутата сметка на първа среща не би ме бутнала от втора среща, ако иначе много харесвам мъжа. Признавам, че ми прави доста лошо впечатление, но няма да е фаталната грешка чак. Вече, ако усетя сметкаджийство и стиснатост в следващи срещи, бягам без да се обръщам назад. Не ми е толкова дали човека има много, колкото дали е щедър като цяло.

Много сериозно съм се заглеждала в това дали като цяло дава вид на грижовен и дали има елементарен усет за нещата - примерно, да не досажда излишно и да не пришпорва без да играе разни игри ала игнор за спечелване на интереса. Усет за къде да идем, какво да правим. Ако щете да не засяга тъпи теми за бивши, проблеми и драми от първите срещи. Някой, който от първите дни ми разкаже живота си, в който е неоправдан, преживял ХХ трагедии и прецакан от шефа/техните/бившата/живота... няма да види втора среща. Първите срещи са за позитивната страна на нещата, за приключения, за трупане на сладки спомени, а не за сконфузно кимане и поклащане разбиращо глава над драми.

# 272
  • Out of the Mix
Така е, ЧС, но в БГ няма култура и развит фондов пазар. Тук е много консервативно всичко, или "модерно".

Сам човек в четиристаен е мега нерентабилно.
Или в къща.

Ако ми се наложи по-голям, бих излезнал временно под наем.
Сега не бих се занимавал с кредити, заеми, и каквато и да е задлъжнялост.
Особено в момента на чакане на влизане в Еврозоната 2026-2027 г.
Догодина няма да стане, дори декември да изпратят разглеждане на Конвергентния доклад за изпълнимост.

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 21:22 от Revoker

# 273
1. Хейтър - мрази жените, шефа си, правителството, използва обидни епитети за жени
2. Стиснат - предлага да си делите сметката на първа среща
3. Над 25 още живее с мама
4. Цоцоман
5. С криминално минало
6. Няма стабилност, живее ден за ден, носи се по течението
7. Опитва се да ти натяква за дефекти във външния ти вид и по този начин да те смачка психически
8. Иска ти пари "назаем"
9. Не търси нищо сериозно
10. Психически нестабилен

За цицоман знам, а цоцоман какво е, че ми стана любопитно? Grinning

# 274
Скрит текст:
1. Хейтър - мрази жените, шефа си, правителството, използва обидни епитети за жени
4. Цоцоман
5. С криминално минало
7. Опитва се да ти натяква за дефекти във външния ти вид и по този начин да те смачка психически
8. Иска ти пари "назаем"

О и И са съседни клавиши на фонетика. Много честа неволна грешка.

# 275
Само, че кеф цена няма.
Не разбирам как за толкова години не е събрала въпросното самоучастие, нещо не ми излизат сметките

Ми, в България още май масово се бачка за ~1500лв. Извън София наемът, ако е около 600 - 900лв ти остават. Може би максимум 700 след вода/ток и тва са ти по- скоро парите за ядене. И да намериш как да спестяваш някви 100-200 кинта месечно - пак ще си на 50 преди да събереш 50к. Пък и да събереш - банката с тая заплата не знам дали би дала още 150-200к. Ако до тогава не ти трябва милион, де Grinning

Общо взето трябваше да инвестираме в биткойн, докато бяхме 3-ти клас вместо да си бъркаме в носовете, ама кот' такова.

Скрит текст:
4. Цоцоман
5. С криминално минало
8. Иска ти пари "назаем"

О и И са съседни клавиши на фонетика. Много честа неволна грешка.

Може. Аз наистина си мислех, че ще науча нова дума. Че то има ли мъж, къде да не е цицоман, бре?

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 22:19 от duhduh

# 276
Само, че кеф цена няма.
Не разбирам как за толкова години не е събрала въпросното самоучастие, нещо не ми излизат сметките

Ми, в България още май масово се бачка за ~1500лв. Извън София наемът, ако е около 600 - 900лв ти остават. Може би максимум 700 след вода/ток и тва са ти по- скоро парите за ядене. И да намериш как да спестяваш някви 100-200 кинта месечно - пак ще си на 50 преди да събереш 50к. Пък и да събереш - банката с тая заплата не знам дали би дала още 150-200к. Ако до тогава не ти трябва милион, де Grinning

Общо взето трябваше да инвестираме в биткойн, докато бяхме 3-ти клас вместо да си бъркаме в носовете, ама кот' такова.

Като гледам червеното това прави 10 000 лева за година, ако живее в големия апартамент на майка си. И ей ти ги 50 000 само за пет години. А може и за много по-кратко време, даже и без биткойни. Ето какво прави един обикновен ЕТФ следващ S&P 500 за ЕДНА година - 40%.

# 277
Ми, да. Ама нали искаме да не живее с майка си. А тва с инвестициите - заеби. Инвестирането е за хора, които могат да си позволят да изгубят тия пари Grinning с 1500 кинта заплата не можеш, за жалост.

# 278
  • Melmak
Докато кварталните котки чукат на вратата 😆😆😆 ох, знам, че ще ме репортнете, но не се сдържах!

# 279
То е малко безсмислено да се коментира с точна сметка, защото у нас имотите не ги продават като по HGTV да са в състояние да се нанесеш с 2 килима, чехли, 3 спални комплекта и малко посуда. У нас купуваш (кхъм, започваш да изплащаш) райското кътче и веднага започваш ремонт, който за 3-стайка може спокойно да мине 50те хиляди лв и без да си фен на лукса и да не държиш твърдо на мрамор, естествен дървен под и мебели от дизайнер. Малко имоти са направени прилично и обикновено е добре отразено в цената - като в прилично включвам достойно и без соц тапети и балатуми, не като в картичка за интериорен дизайн. Та за колко време можеш да събереш пари да влезеш в нещо, в което може да се живее е супер субективно дори да не взимаш 1500 лв, а двойно примерно. И за сам човек наистина е много трудно. С два дохода става (преди децата) - единия вкарва цяла заплата в мисия нов дом, другия покрива общия живот.

# 280
  • София
Не всички майки са като твоята. И не всички дъщери са като теб

Според моето скромно мнение тя си пропиля най- хубавите години в събиране и треперкане.
Нищо не бива да е на всяка цена в тоя живот.

# 281
  • Melmak
Да, да, абсолютно не казвам, че са.

Обаче живеенето на късен етап с родители има едни поведенчески промени, които зле влияят. И дори не говоря за някакви проблемни семейства. А съвсем нормални хора.

Права е Филомена, че кеф цена няма. То живота е да се живее. Моята стара приятелка спести с гаджето почти всички пари за апартамента, докато живееха ту в техните, ту в свекърите. И тя самата си казваше, че това не плаща, онова не плаща, храна не купува. Не го е криела. Но да си прекараш първите няколко години от връзката да се гъчкаш в детската си стая е въпрос на избор.

Живеенето с родител си има позитиви и то дори най-елементарни. Миналата седмица се прибираме от ваканция. С бойлер сме, изключили сме го като ни няма. Водата 0. Полет, висене по летище и ти се иска топъл душ. Ако живеехме с родители сигурно и от летището щяха да ни съберат, и водата да ни е топла в бойлера, че и някоя гозба да ни чака.

А то в нас прашно, непроветрено, няма топла вода, хладилника празен, с едно кисело мляко вътре. Чакахме вода да се стопли, ядохме нещо от магазина по никое време и така. Но за мен тези неща не са проблем, защото както не се съобразявам с никого, така съм склонна да се прибера с такси от летището и да чакам бойлера да стопли.

# 282
  • София
Между другото, не съм забелязала живеещите дълги години при мама и тате да събират успешно пари. Впечатлението ми е, че повечето свикват наготово, стават мързеливи и неамбициозни. Общо взето зациклят.

# 283
  • София
Ами аз лично предпочитам да плащам ипотека пред наем.
И да, определено да направиш такова голямо нещо сам дава много сили и за много други неща!

# 284
Хора,на чужд гръб и 100 тояги са малко. Нека сме малко по-толерантни. С тези цени в София не е лесно човек да се отдели и да рискува, особено ако е кореняк. Хем квартира,хем да заделя. Или хем квартира,хем жилищен кредит.

Флаг за мъж е, ако изобщо не прави постъпки в тази насока, мама му чисти стаята, татко му оправя колата.

А заради обсебването по имоти, аз сега си обяснявам колегите от по-малките населени места защо са толкова овълчени. То с тия заплати за какво да мислят по-напред. За телефона ли, за наема ли, за какво ли. И от там се получават и много бракове по изгода.

Общи условия

Активация на акаунт