Червените флагове при мъжете

• 27 931
  • 884
  •   1
Отговори
# 870
Зависи какво се има предвид под "вмешателство". Защото има някои жени, според които всичко от страна на майката е вмешателство. Иначе женско е според мен жената да не влиза в конфликт с майката на мъжа си и да не поставя мъжа си в кофти ситуация. Това важи и за майката естествено.

# 871
Да се влияе от мнението на майка си, да се опитва да ти налага контрол, да е твърде ревнив, да говори само за себе си, да те прекъсва докато говориш, да не проявява емпатия, да не може да комуникира нормално, когато има проблем - без караници, да е емоционално нестабилен, да не приема критика, да си мисли, че някой му е длъжен, да те сравнява, да е несериозен, да иска обяснения все едно ти е баща, твърде емоционален и да не може да го контролира, да е импулсивен, да планира бъдеще за след 5 години, при положение, че всички знаем, че след 3 месеца няма да присъства в живота ти.

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 23:06 от gm_11

# 872
В това съждение и посока на анализ няма нищо логично. Мъж, който тича подир мама, защото жената е просто "гадже" не би следвало да води до привилегията "да си майка на децата му", защото това няма да се промени и нормална жена не би следвало да роди от такъв.
От където следва, че отношението не се корени в "просто гадже" , а в човека и неговите дефицити.

Предлагам първо да си промените мисленето и изказа. Не е към теб персонално. Към всички жени, които “му раждат деца” и са “майки на децата му”. Все мъжете виновни, пък всичко за тях правим 😀

# 873
Че аз тия деца да не съм ги донесла зестра ?

# 874
  • София
Нямам проблем с изказа, Дренче. Аз не изповядвам тази философия.
Ти >> му
Ни >> им

В единия случай става въпрос само за гадже, докато в другия – за майка на детето ти

# 875
В отношения син-майка, приятел-приятелка дори не говорим за това кой е по -"важен" или "напред". Такива казуси изобщо не възникват, ако синчето е Ок и майка му е Ок също. Говорим, някакви читави хора със санитарен минимум психично здраве. Тогава има време и ресурси за всички,но си има и ясна приоритизация (със съответната гъвкавост, разбира се)

Трудно е обаче тези процеси да се обяснят писмено и във форум, без да те обявят луда,или всяка втора дума да се изопачава до степен да те изкарат меркантилен.
В примера за Фурла и парфюми аз лично не долових акцент върху материалното, а по-скоро в нездравото отношение. Човекът обгрижва майка си като че да му е партньорка, което само по себе си поражда доста въпроси. За фактическата партньорката от 7 години - едно голо нищо.

Друго също ми прави впечатление, забиването в сърцераздирателни окраски и вменяване на лошотия там, където я няма. "Ама как ще си оставиш родителите?" --> Разбира се,че няма да ги оставиш. Но едно е да се грижиш при истинска нужда, и от синовен порив, съвсем друго е, майката да е истеричка буквално. Историята знае такива случаи и те не са хич малко. То все ѝ прилошава, все нещо става, всичко е винаги спешно, неотложно . Очаквам тука да се хванете за думите и да бъда залята и аз с 1 тон помия,но който не го е изпитвал, той няма как да разбере.

Разбира се, в тон с настроенията тук, канчето трябва яко да се начука. То жената е тъпа,че стои. Как не е могла да види флаговете. Ама защо брои парите на мъжа. Ама защо има претенции, като не е съпруга, а само "гадже". + още много, много вода,от безкрайно много кладенци. Пък истината е по-простичка и е описана в достатъчно книги и учебници по психология и психопатология. Колкото и да не изнася.

Разбира се, това отваря още теми, защо някой би търпял такива конфигурации, защо някои мъже са по-слаби от други, къде започва и свършва личната отговорност и много други.

# 876
Аз червен флаг го разбирам, като предупредителен, когато срещнеш някого да си направиш извод дали искаш да си с него. При дългогодишно съжителство вече какъв червен флаг. Каквито и недостатъци да има партньорът, дългогодишното съжителство, връзка, брак, означава, че другият е приел нещата каквито са.

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 09:58 от Светкавица

# 877
  • Обран бостан ;)
Ако някой седне да изчете цялата тема, не статия, книга ще напише "550 нюанса червено" Wink

# 878
  • Далечният изток
Сега има много информация, психолози, интернет, форуми...
Де на мен да имаше в началото на 90те някой да ми даде акъл...

# 879
  • Обран бостан ;)
Сега има много информация, психолози, интернет, форуми...
Де на мен да имаше в началото на 90те някой да ми даде акъл...

То пък една "полезна" информация, ум да ти зайде.

Ако много работи - не става. Няма да ти обръща достатъчно внимание.
Ако малко работи - не става. Мързелив, неинициативен, готованко.
Ако уважава майка си - не става. Мамино синче. Ще те пренебрегва.
Ако НЕ уважава майка си - не става. Няма да те уважава и теб.
Ако харчи много - не става. Разсипник.
Ако харчи малко - не става. Стиснат.

И т.н.

# 880
  • София
А само да имаше някаква златна среда, вместо все крайности Wink

# 881
  • Далечният изток
Не, няма оправия с мъжете тук.... Аз се отказвам.

# 882
  • Обран бостан ;)
А само да имаше някаква златна среда, вместо все крайности Wink
За някои неща няма златна среда. Или си такъв, или не си.
Според тукашните теории и в двата случая си в червената зона.

Честно казано не знам къде гледат и какво си мислят някои жени.
Тъкмо чета темата на поредната лауреатка за оден "червено знаме".
10 години заедно, две деца и изведнъж, ауууу, ама той бил нарцис. А, добър ден.

# 883
 Тя поне се е осмелила да сподели. Много е лесно да високомерничиш.

# 884
Много "щастливи сингъл" мъже много време седят на сухо или там на ръчна...

Мчи естествено. От времето на Сократ се знае, че жената е социален ангажимент. Отговорност към обществото, на български.
Индивидуалното удоволствие е друго нещо. Нямат връзка.

Не, няма оправия с мъжете тук.... Аз се отказвам.

Подозирам, че това е целта Simple Smile
Едни да се откажат, за да има повече за други Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт