Проблем с детенцето на приятеля ми

• 3 906
  • 59
  •   1
Отговори
Здравейте!Имам нужда от помощ.С риск да бъда линчувана, наистина ми трябва съвет.Имам връзка с мъж/вдовец,който има малка дъщеря на 9 години.Аз самата съм разделена с бащата на децата ми-на 5 и 15 години.Връзката ни е прекрасна, изключително влюбени сме един в друг и правим големи планове за бъдещето.Нооо,имаме голям проблем с децата.Малката ми дъщеря обожава неговата,но като цяло детето ми е доста палаво и емоционално и това дразни много неговата дъщеря.Ще работя с психолог съвместно,за да се опитам да разбера по-добре дъщеря си.Нооо,неговата дъщеря също виждам действа доста манипулативно и върху малкото дете и върху баща си.Те спят двамата заедно до ден днешен и той обикновено излиза доста трудно, след нейно разрешение,или ако сме решили да идем двамата някъде,тя звъни непрекъснато и му се сърди,че отсъства.Същевременно,когато е само с мен,детето се държи по един начин-като голяма и е много хитра,когато сме всички заедно обсебва баща си и изпитва ревност според мен.Много ми е притеснено.Осъзнавам каква травма е преживяла и сигурно й е адски трудно, защото баща й е всичко за нея.Но се страхувам,че кроим планове за общ живот и не знам изобщо как ще ни се получат нещата.Може би страховете ми идват и от това,че половинката ми много се влияе от нейното мнение и настроение.Мисля и за това как да помогна на нея,но и за децата си Не искам никой да страда,но не искам и да губя любовта.

# 1
  • Melmak
Сложно е, в нейното съзнание най-вероятно вие просто крадете баща й от нея. За това се опитва да манипулира и тн. На 9 години да спи с баща си не е нормално, но явно и той не знае какво да прави с нея. Сигурно опитва да компенсира липсата на майка й като я глези и я обсипва с внимание.

Работи ли с психолог?

# 2
Дъщеря му има ли майка или бащата е вдовец?

Съжалявам, прочетох, че бащата е вдовец.
Жалко за детето, но искаш ли да си създаваш толкова проблеми?

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 23:18 от Arielle

# 3
И дъщеря ми не обича да излизам без нея. Simple Smile Още повече, детето с кой стои, когато вие сте навън? Thinking
Нормални затруднения с 9 - годишно. Още повече, в случая то е сираче.

# 4
Ако искаш да имаш бъдеще с това семейство, не бързай със съжителството. Или действай като във филмите - събирате се и става зверилник. Да, крадеш бащата от детето, не стига това, ами им натрисаш освен себе си, и двете си деца. Трябва ти да спечелиш детето, вместо да го разследваш дали и как манипулира. В грешка си, до момента, и то голяма.

# 5
  • Paris, France
Сложно е, в нейното съзнание най-вероятно вие просто крадете баща й от нея. За това се опитва да манипулира и тн. На 9 години да спи с баща си не е нормално, но явно и той не знае какво да прави с нея. Сигурно опитва да компенсира липсата на майка й като я глези и я обсипва с внимание.

Не е ненормално да спи при баща си от страх да не загуби и него, а и от страх в леглото му да не се намъкне нова жена. Борба за ресурси. Дъщеря на мой далечен братовчед на 11г продължаваше да му спи в леглото, дори когато той е нощна смяна. Не съм питала още ли спи там. Има майка и ходи при нея, но вече леко недоволства, защото майката има малки близнаци и не може да и обръща достатъчно внимание.

Майка ми се раздели с мъж, защото дъщеря му не я искаше. С мене се разбираше прекрасно дъщерята и имам страхотни спомени от летни ваканции заедно. Разликата ни е по-малка от година, обаче и нямаше други деца в картинката.

А когато излизате с мъжа, кой бави детето? Идея е този, който я бави да я изведе и бащата да се измъкне докато я няма. Като не го вижда да се приготвя и тока, няма да мисли, че изпуска интересно излизане.

Детето не манипулира, а си пази единствения родител, който му е останал.

Според мене е много рано да афиширате връзката ви и да правитеплабове за общо бъдеще. 

Проблем ми се вижда и това, че на 9г тя не е на близка възраст нито с 15г ви дете, нито с 5 годишното. На 9г аз не исках да играя с 4 или 5 годишни деца. Тя е единствено дете и не е свикнала да общува с деца на различна възраст.

За мене събиране в общ дом не е добра идея за идните 7-8 години. В пубертета започва отделяне от родител и тогава се радваме родителят да си има гадже и да излиза повече без нас.

# 6
На това дете майка му е умряла, какви кусури му търсиш, манипулативна била, спяла при баща си.  
Изчакай докато те приеме, какво друго да ти кажем.

Последна редакция: чт, 08 май 2025, 01:15 от Iris04

# 7
На това две майка му е умряла, какви кусури му търсиш, манипулативна била, спяла при баща си. 
Изчакай докато те приеме, какво друго да ти кажем.

А то може и никога да не я приеме. Детето е много малко.
Не знам авторката за какво се бори, но щом от сега детето бие отбой аз бих я посъветвала да се огледа за друг мъж.
Детето цял живот ще я мрази поне докато не навърши пълнолетие пък що не и след това.
Разбирам да беше развод, но тук майката е починала.
Разведен щях да разбера, ама вдовец?
Много тегава работа.

# 8
  • here and now
bori_nik_, а как твоите деца приемат приятеля ти?
Какво е неговото мнение за тях?
Подозирам, че и там нещата не са много розови.

# 9
bori_nik_, а как твоите деца приемат приятеля ти?
Какво е неговото мнение за тях?
Подозирам, че и там нещата не са много розови.

Добър въпрос, което ме навежда на следващо питане:
След като децата явно не се понасят защо се натискат да се срещат по между си?

Да си се срещат двамата някъде из някой хотел да си изживеят романса и кой от къде е.
Оптимално щеше да е само единият да е с деца и да няма починали родители в картинката.
Авторката няма как да я спечели тая борба.

# 10
От колко време е тази връзка?

На твое място и при тези обстоятелства изобщо не бих допуснала никаква връзка, камо ли да правя планове за бъдещето. С 3 момичета помежду ви и починал родител ще ти мине живота в мъки и драми.

# 11
А връзката ти с този мъж от кога датира? От преди да почине жена му, или след това?
Щото децата имат интуиция за такива неща.

# 12
Детето е трябвало да мине психолог още след трагедията, която й се е случила. Бащата какво мисли по този въпрос ? И защо ти ще пращаш своето дете?
Много бързо отписахте връзката, жената каза че са влюбени. Бащата цял живот ли да е сам и да спи с дъщеря си, защото тя никоя няма да приеме?

# 13
Ами ти не прочете ли казуса? Бащата спи с дъщеря си, която очевидно не приема трите нови жени, които са на път да окупират семейството й и предвид трагедията, която са преживели може и никога да не приеме авторката и дъщерите й. Изобщо, работено ли е с това дете след смъртта на майката? Изведнъж се появява някаква жена с две нови дъщери, които полека-лека се намърдват в живота им и тя трява да дели единствения й останал родител и да се съобразява.
Аз такъв мъж не бих погледнала втори път, защото много мразя драми. А това се очертава като една огромна драма, която може да продължи вечно. Той дали ще спи с дъщеря си, докато тя навърши пълнолетие си е тяхна работа, но аз в такива конфигурации не бих се набутвала. На мен ми е нечистоплътно независимо от обстоятелствата.
Аз всъщност не разбрах темата за какво е. Най-адекватно ще е ако прави както Ариел предложи. Да се срещат по хотели, да не събират децата и да да не вярва много на плановете му за бъдещето, за да не се разочарова.

# 14
Чакайте, че големи изводи се извадиха. Детето не е задължително да не я харесва. Просто никое 9-годишно не е щастливо да го зарежат у дома и възрастните да излязат да се забавляват без него. То иска с тях. И моето тъй. Дори ако изляза с най-добрата ми приятелка на вечеря, то ще е недоволно. Мрази ли приятелката ми? Не, напротив. Ако дойде с нас, ще е много щастливо. Но да скучае вкъщи през това време, евентуално да пише домашни? Joy А, да бе...

Тъй че не, не я мрази. Просто иска да не го лишават от внимание, да го вземат с тях, да стоят с него. Ама това пречи на времето заедно, на възможността за романтика и секс? Е, пречи. Дори баща и майка да бяхте на детето, пак щеше да пречи. Тоест, за мен не е лично към авторката. Grinning Ако го лишават много от внимание обаче лека - полека ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт