Проблем с детенцето на приятеля ми

• 3 907
  • 59
  •   1
Отговори
# 30
Радвам се,че все пак има и такива, които ме разбират, защото аз обичам това дете, много преди да имам връзка с баща й поради други причини-те са приятелки с дъщеря ми макар и каращи се още от малки.И съм я приела под крилото си отдавна.Благодаря за всички жлъчни коментари,но не искам да я открадна от баща й .

# 31
Е, как са приятелки с дъщеря ти от преди това, като едното ти дете е на 15, другото на 5, а въпросното дете на 9.
И да, ти не взимаш нея от баща ѝ, а взимаш него от нея, това е в нейните очи. Коментарите ми не са жлъчни, а са в отговор на това което си написала в първия пост. И при такова стечение на обстоятелствата е адекватно първо вие с бащата да започнете да ходите на психолог и после да водите децата.

# 32
Е, как са приятелки с дъщеря ти от преди това, като едното ти дете е на 15, другото на 5, а въпросното дете на 9.
И да, ти не взимаш нея от баща ѝ, а взимаш него от нея, това е в нейните очи. Коментарите ми не са жлъчни, а са в отговор на това което си написала в първия пост. И при такова стечение на обстоятелствата е адекватно първо вие с бащата да започнете да ходите на психолог и после да водите децата.

Така,кой ви каза че аз не ходя на психолог в целият този хаос?
И кое е ненормално две деца да се сприятелят да си играят ,още като малки като посещават едни места?

# 33
  • Melmak
Аз мисля, че авторката е много объркана. Не искам да я обидя, не целя да й начуквам канчето, просто за мен е много объркана.

Сякаш не преценява ситуацията добре и се опитва да компенсира детето на новия си мъж по някакъв начин, като това не води до резултатите, които очаква.

Едно дете може да манипулира и собствените си родители, не е чудо невиждано. Просто никой в тази ситуация не знае как да подходи правилно. Грешка е, че още в началото това дете не е получило психологическа помощ.

В следващия момент и децата на авторката може да се чувстват изместени от другото дете.
Може мъжът да не осъзнава какво се случва, да иска нова връзка и да опитва да намери нова майка за дъщеря си.

Авторката сякаш се е вкопчила в осиротялото дете, защото мисли, че това е ключът към сърцето на баща й. Много сложна ситуация.

# 34
  • София
На мен лично ми отне адски много време да разбера, че не мога да контролирам никого. Никого, а най-вече децата, независимо чии са.
Знам, че картинката на голямо семейство е много сладка и розова, обаче никога не е истинска. Винаги има някой, който се цепи. И не трябва да се опитваме да го наместим на картинката насила.

# 35
Радвам се,че все пак има и такива, които ме разбират, защото аз обичам това дете, много преди да имам връзка с баща й поради други причини-те са приятелки с дъщеря ми макар и каращи се още от малки.И съм я приела под крилото си отдавна.Благодаря за всички жлъчни коментари,но не искам да я открадна от баща й .

Как са прятелки отдавна и то каращи се - разликата им е голяма за възрастта, петгодишно с едногодишно, първокласничка с ясленче?

Мисля, че страшно си се пренавила  и за твое добро е важно ти да посетиш психилог. Четири години са и много ималко при такава загуба и аз се съмнявам мъжът, ако наистина е обичал прекрасната си жена да е готов за такава сложна връзка. Вероятно иска да се хвърли в стил живътът продължава, но това крие много капани за теб за бъдещето.

Потърси професионална помощ за теб, първият ти пост  разкрива много неща, които са тревожни и нелицеприятни.  Видях, че вече ходиш,  обсъди ги с него тия неща, ако трябва смени го...

Какво всъщност очакваш от форума,  освен да ти кажем честно отстрани това, което просто се набива в очи.

# 36
Разликата във възрастта на децата.

И както децата биха могли да са "манипулативни", така и в същото време много добре усещат неискрените хора и много добре разбират, когато някой не ги харесва истински. Каквото и да им се казва на думи.
Ирис, очакваше потвърждение, че детето е манипулативно и не е нормално да спи в една стая с баща си. И после да ходи да намила на мъжа, колко му е лошо детето.

Последна редакция: чт, 08 май 2025, 10:55 от alex_jp

# 37
  • София
От колко точно време сте заедно като двойка?

# 38
Как така са приятелки с 4 г разлика? Значи ти още от преди да имаш връзка показваш еднакво отношение към децата, и твоето дете не се усеща специално в очите ти...
Аз бих отишла да живея при баща си, ако съм на това дете и тази майка ще я зачеркна. Децата имат нужда да бъдат специални в очите на родителите си, дали на площадката, дали в къщи, но трябва да усещат това.

# 39
Има хора, които просто се съмняват, че психолозите са полезни. Например аз. Познавам двама, приятели са ми. И не вярвам на някой със сложен проблем да могат да помогнат. Иначе да си поприказваш с някого може да е приятно по принцип, но за това да давам пари, нещо не ми е логично. Пак казвам, познавам двама психолози, лично, добре ги познавам.
Мерси.
Единият особено и собствените си проблеми не може да разреши... там на мен ми идва да почна да му помагам.

# 40

Моля ти се, това са несериозни приказки. Гледай си твоето дете, за неговото благополучие и психика си отговорна, че и на другото ти възрастта е сложна,  и там внимание много трябва.

Обичала чуждото дете... обичаш баща му и се опитваш чрез дъщеря му да си гарантираш връзката, явно много го искаш.

Успокой се малко,  давай го по-полека, ако е писано - ще стане.

# 41
Жената пита как да изгони малката от спалнята на таткото, че тя да легне до него. А колко я обичала, и колко прекрасна жена е била покойната съпруга, са приказки за успиване на форума.
Ама при наличието на баба, и по голям, пълнолетен брат на малката, авторката как се вижда и тя да се нанесе с двете си дъщери в същата къща? Или планира да изнесе само бащата от там?

# 42
  • София
Баба, голям брат, малко дете... Аз не ги виждам въобще да си лягат в тази къща.
Другата - с две деца.
Въобще - време и място за джиджи биджи има ли?

# 43
И аз съм на мнението на лорелада, че психолозите няма да помогнат в случая.
Стават да те изслушат, пък ти, ако имаш капацитет, ще вземеш правилното решение.
За мен решението е авторката да си продължава със срещите, на хотел, само с мъжа, без планове за общо семейство. Е, освен ако мъжът не е някой супер състоятелен, с голяма къща, домашна помощница и прочие... Тогава поне ще знае що се бута там.

# 44
Аз не смея да давам съвет как да си подредят хората живота. От километри обаче виждам "опасността" за в бъдеще при семейно съжителство. Детето има баба, при която да почне да остава често, ако не и за постоянно, ако реши че не му харесва при таткото с новата жена. Башата, от своя страна, все по-често и той ще е там,в се пак две деца има - малкото + пораснал син. И ще има примък - измък от семейния дом. Това е.

Общи условия

Активация на акаунт