Свекървата все идва при нас без да пита

• 3 094
  • 115
  •   2
Отговори
Здравейте! Имате ли случаи като моя и търпите ли? Свекърва ми не живее с нас, но къщата в която живеем с мъжа ми е на нея и моят мъж. Обаче свекървата много често идва без да пита дали е удобно, просто решава идвам Еди кога и ще стоя Еди колко време, Ще идвам за градината, ще идвам да правя сладка в буркани, друга дата ще идвам да правя туршии, друга дата ще идвам за Еди какво си и стои по седмици,а мен така не ми е приятно някой да решава кога и за колко ще дойде. Да ние сме в обща къща, но при положение, че сме семейство млади хора не е приятно някой да се натриса когато му е кеф. Не е ли редно да пита удобно ли ще е да дойда да ви  видя(и то не да седи седмици, а да се съобразява)? Също така влиза в спалнята до взема дрехите за пране без да пита, когато сме в спалнята с мъжа ми и бебето зареве тя директно влиза при положение, че с мъжа ми сме там и дава акъли. Другото, което е ме гледа в ръцете какво правя като готвя. Също казва, че някой ден ще дойде да живее тук. И само да отбележа, че си има и мъж и градина, но целта й е не да помага, а оправдание да дойде. Ние с мъжа ми сме си засадили по два корена от някои зеленчуци, защото ни стигат, даже бих казала, че хвърляме, а свекито идва с оправдание уж градината , а да се натиска тук , то да е само градината ами ако ми кажа и другите оправдания...

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 09:54 от Анонимен

# 1
Мъжът ти какво казва по въпроса, дразни ли се и той?

# 2
Закъсала си го.

# 3
Мъжът ти какво казва по въпроса, дразни ли се и той?
Ами на него не му прави впечатление, но скоро на няколко пъти ми вика един ден да дойде ни е достатъчно и като ме казвам, че не ми е хубаво така й казва по заобикаляния начин, напр. " Ми майко то аз съм на работа, жена ми я няма.." някакви ейтакива

# 4
Редно не е, ама не виждам решение.

# 5
  • София
Има решение - изнасяте се от общия имот.
Наемате нещо само за вас с бебето и търсите какво да купите с ипотека. Ще е само ваше, свека ще идва когато и ако я поканиш. 3
Но за всичко това детето на свека трябва да вземе решение да скъса пъпната връв и да осъзнае, че има вечче свое семейство.

# 6
То решението е лесно, но не изглежда на мъжът да му прави впечатление.
Толкова, че чак да се изнесат.
Че и пари за жилище да харчат.
Сега ще се напише колко пари са дали за ремонт и само рецепта за кротка свекърва им трябва.

За свеки, това си е нейна територия. Мъжът ти е още нейното дете и има нужда от наглеждане. Това наглеждане включва и бебето и теб.

И проблемът не е свеки, а мъж.
Който не е много мъж и няма смелост да сложи граници на майка си, за комфорта на семейството му. Тази битка я води с него.
Той трябва да отстоява граници.

# 7
Каквото и да напишем дали е нормално или не за нейното стоене със седмици и нахълтване в спалнята, тя реално не ви гостува, а живее по няколко седмици годишно в дома си.
Мъжът ти трябва да говори с нея не заобиколно, а право куме в очи. Може да се разберете с нея, че ви пречи, да не идва без покана, да й наплатите нейната част, за да е само ваше, да купите друго свое жилище.
Най-евтиният вариант е мъжът ти да й каже право куме в очи, че го побърква с това гостуване, но не ми се струва като човек, който ще го разбере. Тя ще каже, че къщата е и нейна, трябва да си направи бурканите и сладката, не може да зареже градината, ще го пита ти ли го подкокоросваш така, колко си лоша... И сещаш се нататък.

# 8
Имотът е общ, ще идва когато пожелае. Дейностите си трябва да съобразява с режима на бебето. както и да зачита личното ви пространство.
Да влиза при вас, когато сте си в спалнята не е приемливо. Твоят мъж да й направи забележка. Всеки да си действа в неговите помещения. Давала акъли- преценте кое е нормална комуникация, кое налагане на мнение безпардонно. Майка ти дава ли акъли и как ти го приемаш? За мен нормалното е чрез комуникация да си наместите границите. Както на теб не ти е приятно, така и на нея й се струва, че си пристигнала в семейния им дом и правиш, каквото ти си прецениш, без да я зачиташ. Всички трябва да се наместите в новата конфигурация.

# 9
  • София
Жената си ползва дома и удобствата му, както е свикнала.
Гледа си градина, овошки, слага зимнина и прочие.

За да ти е приятно и спокойно - купувате си свой дом.

# 10
Авторката е снаха в традиционния и класически смисъл, под опеката на свекървата.

На първо време да си заключват спалнята отвътре, както и напр. банята и др.

При сегашните цени на имотите, трудно някой ще се зароби с ипотека за цял живот, вместо да си заключва спалнята отвътре, а и после да консумира вкусните консерви, приготвени от свекървата Simple Smile

# 11
Явно къщата е на свекървата и свекъра. Ако той е починал, синът му наследява част от имота. Свекървата живее някъде в апартамент и когато реши си отива в къщата да копае, сади, бере и прави зимнина. Нямаш полезен ход ако това ви е основното жилище. Ако мъжът ти е един на мама, няма братя и сестри, защо не си размените жилищата? Естествено, ако свекървата е съгласна, но подозирам, че тя иска да живеете заедно, като голямо щастливо семейство.
Редактирам се, имала си мъж, да е жив и здрав! Не ѝ се седи при него и идва да си почине при вас! Разбирам, друго си е да си с младите и да усещаш младежка енергия, а не дърт мърморко.

# 12
Авторката е снаха в традиционния и класически смисъл, под опеката а свекървата.

На първо време да си заключват спалнята отвътре, какти и напр. банята и др.

При сегашните цени на имотите, трудно някой ще се зароби с ипотека за цял живот, вместо да си заключва спалнята отвътре, а, и после да консумира вкусните консерви, приготвени от свекървата Simple Smile

Мдам... и ще настане див скандал как не пускали свекървата в "нейната" си къща.
То така се заключва.

# 13
Еми или се заробваш със свекървата, или с ипотеката. Аз за едни консерви не бих стояла.

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 09:12 от savii_

# 14
Единственият полезен ход на авторката е да "обработи" мъжът си да се изнесат от там.
Ако и в жилище под наем има наглостта да виси по цял ден честно ще я оставя да виси пред входната врата, а ако прекали и полиция може да й викна.
После никога кракът й няма да стъпи там без покана.

Общи условия

Активация на акаунт