Свекървата все идва при нас без да пита

• 3 095
  • 115
  •   3
Отговори
# 105
Пределно ми е ясно, че не е моят дом, аз дори го определям и казвам пред всички къщата в която живея, защото обща къща няма как да нарека свой дом! Знам, че никой нищо не ми дължи. Значи сестра му ми каза, че бившата на моя като дремела всеки ден у тях мъжа й почнал да мърмори тая кво пр всеки ден е дома, а аз нямам право да кажа така ли? Не ви е до главата и така разсъждавате. Но всеки си има мнение

# 106
Първо не съм от село! И второ давам за пример. Да това не е като майка и син , но пак е роднинска връзка и си има право всеки в бащината къща , ако е обща да отиде. Ти май не разбираш какво искам да кажа!
Авторката спомена, че е говорила с мъжа си.
Той си е у тях и влага в ремонт. Надали ще харчи за друго жилище.
И с майка си е свикнал.
Не чета да е седнал да говори с нея, че им пречи.
Няма да вложи в нещо друго мъжът ти. Забаламосва те години наред. Ще си стои в къщата и му е добре.
При готова къща няма да се обвърже с ипотека.
Тези неща се правят преди детето.
Сега те е вързал и те е оставил сама да се оправяш с майка му. Даже и това не може да свърши.

Не знам защо виниш свекървата.
Имаш мъж, който не иска да се изнесе и не мисли да променя установеният ред. С него трябва да се разбереш, но понеже не можеш си насочила всички усилия на грешното място.
Той няма да се изнесе. Всички ти го пишем.
Дори не го обмисля. Защо ти се връзваш и се надяваш за мен е загадка.
Защо да съм се насочила на грешното място? Тя нали живее в друга къща? И майка ми има бащина къща обща е ама от както вуйчо ми се ожени, тя не стъпва. Ако иде на гости за час два веднъж дваж в месеца(не споменавам баба ми защото е починала). Сега ще кажете тя е сестра не е майка му ама съобразява се. Аз не казвам свекито да не идва ама да се съобразява малко. Има хора и хора дето се вика. Имам познати в една къща живеят свекървата на 1 етаж, сина и снахата на 2 къщата на свекито обаче казва ако има нещо звъня им ако кажат Кари се ще се кача иначе Не  а тук даже в спалнята ми влизат....

Тук направо си личи, че е патриархално и твоето мислене - значи вуйчо ти си ползва бащината къща, а майка ти ходи само на гости.. Не е ли съсобственик?
Явно не, понеже нали на мъжкото чедо се  полага, а женското отива на "чужда* къща  - това, което е станало и при теб.

добре защо майка ми като си има къща да ходи в бащината да се натриса? Имам и д уги познати двама братя единият тегли кредит купува се двор, стои си къща, а другата я оставя на брат си без да иска пари и без да се пада там. Та той вече се има кака какво да търси. Така, че...
Майка ти и вуйчо ти са СЪСОБСТВЕНИЦИ, юридическо право 50/50 - тя може да си продаде своята част, да я даде под наем, да се натриса... Каквото си реши. Точно както прави свекърва ти.

А брат/сестра са и роднински отношения (освен юридическите, в които влизат при общ наследодател).
Не знам дали правиш разлика между двете неща.
На село май е трудно да се разберат това.

Може и от град да си, манталитетът ти е "селски" - хайде да сложа кавички, за да ме разбереш. На село живеят и прекрасни хора.

Право има всеки да иде в бащината къща, но вуйчо ти и я ползва, а ползва и частта на майка ти. Точно както свекърва ти ползва частта на сина си.
Само че майка ти е редно да си получи своята част (ако иска), защото общият наследодател е починал, а свекърва ти си посещава своята част напълно основателно, че даже и с мълчаливото съгласие на сина си (другият съсобственик).

Примерът с майка ти е абсолютно неуместен, но показва начина ти на мислене.
Със здраве

# 107
  • Пловдив
Цитат
Значи сестра му ми каза, че бившата на моя като дремела всеки ден у тях мъжа й почнал да мърмори тая кво пр всеки ден е дома, а аз нямам право да кажа така ли?
.

Вече имаме ти , мъжът , свекървата , сестрата на мъжът ти , бившата , майка ти , вуйчо ти ...........

Абе МЪЖЪТ ТИ ...........мъж ли ти е по документи или само в твоята глава?

Оф не знам , не знам

# 108
Лидия, много си агресивна. На първо място не разбираш, че всеки в тази ситуация е прав за себе си. Свекървата е права, защото тя влиза в своя дом. Ти си права, защото нарушават твоите лични граници. Но ако в случая на свекървата за нея няма проблем, то ти ТРЯБВА да направиш нещо, за да излезеш от тази ситуация. Предложиха ти много решения, но всичко, което правиш, е да се хвърляш срещу форумчанките с опити да им докажеш нещо

# 109
В такъв случай се изнеси в бащината си къща или на квартира, ако имаш възможност. Ясно е че свекървата е от този тип, които обичат да се натрапват и да следят от близо какво се случва. Това надали ще се промени.

# 110
Пределно ми е ясно, че не е моят дом, аз дори го определям и казвам пред всички къщата в която живея, защото обща къща няма как да нарека свой дом! Знам, че никой нищо не ми дължи. Значи сестра му ми каза, че бившата на моя като дремела всеки ден ]у тях мъжа й почнал да мърмори тая кво пр всеки ден е дома, а аз нямам право да кажа така ли? Не ви е до главата и така разсъждавате. Но всеки си има мнение

Нали разбираш, че у тях бившата е нямала собственост, а пък сестрата на мъжа ти има собственост у вас? Реално у вас мъжът ти има по-малко собственост, отколкото останалите съсобственици. Не знам в такъв случай какво влага в тази къща, на какво разчита - сигурно да му подарят останалите 3/4 или 2/3 къща и да се махнат, вземайки кредит за друга къща,, или да имат благоприличието да се споминат навреме

# 111
Като дойде свекървата, затваряйте се с мъжа ти  в спалнята при всеки удобен случай, и яко секс. Като ви свари един-два пъти на калъп, може да се светне, че не е ОК това, което прави.
Само дано не е от онзи тип майки, да тръгне да го завива, че да не настине детето.

# 112
Лидия, защо не оправите документално къщата, като платите на сестра му нейната част?
Ясно е на всички , че няма да излезете от тази къща и мъжът ти ще си влага там. По-добре работи в посока къщата да стане изцяло ваша, но обща, не само негова. Малко по дипломатично подходи, не говори против майка му, увери го, че винаги е добре дошла, нооо искаш къщата да се прехвърли на вас двамата и да си я стегнете общо. Може и дарение да му я направят, пак е по-добре от нищо.Имате ли брак?

# 113
Имате ли брак?

# 114
Динамиката между братя и сестри въобще не може да се сравнява с тази между майка и дете. При братята и сестрите е както се разбереш, а вуйчо ти кафе ли да пие всеки ден при майка ти, той (щом ще го гледаме патриархално) си има друг дом и семейство?

Не ни е до главата, защото сме избрали да не ни е. И ние можем да отидем да живеем при свеки, басейче, буркани, ще ни готви…ама спокойствието ми не струва толкова. Пък ние сме в перфектни отношения, просто съжителство между две поколения никога не се получава. Пък вие даже не можете и да се понасяте.

# 115
Авторът се оттегли.
Заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт