Свекървата все идва при нас без да пита

• 4 181
  • 115
  •   1
Отговори
# 75
Авторката спомена, че е говорила с мъжа си.
Той си е у тях и влага в ремонт. Надали ще харчи за друго жилище.
И с майка си е свикнал.
Не чета да е седнал да говори с нея, че им пречи.
Няма да вложи в нещо друго мъжът ти. Забаламосва те години наред. Ще си стои в къщата и му е добре.
При готова къща няма да се обвърже с ипотека.
Тези неща се правят преди детето.
Сега те е вързал и те е оставил сама да се оправяш с майка му. Даже и това не може да свърши.

Не знам защо виниш свекървата.
Имаш мъж, който не иска да се изнесе и не мисли да променя установеният ред. С него трябва да се разбереш, но понеже не можеш си насочила всички усилия на грешното място.
Той няма да се изнесе. Всички ти го пишем.
Дори не го обмисля. Защо ти се връзваш и се надяваш за мен е загадка.

# 76
Аз не вярвам, че мъж, който наистина има намерение да си купи нов дом, ще инвестира в друг. Мисля, че просто чака да ти мине

# 77
Недоволна си от това, че мъжът ти не предприема нищо, за да се изнесете, но прехвърляш яда си на свекървата.
Скрит текст:
Не, че тя е права да влиза в спалнята ви, но да идва в собствената си къща - о, да! и още как!
Точно! Като 99,9 % от темите за лошата свекърва, етърва, зълва, учинайка, бивша съпруга... Проектира негодуванието си върху свека, защото иначе ще трябва да се сблъска с неприятната действителност, че мъжът й е проблемът.

# 78
Тя реално си има и друг дом с градина в който също може да си прави бурканите и да си сади. По скоро тук основната й идея е да досажда и да им виси на главата. Да, щом част от имота е нейн си има вещо право да ходи от време на време, но пак пък непрекъснато и да стои със седмици... Факта че влиза в спалнята без предупреждение не е за пренебрегване. Офф, най "обичам" мъже които изобщо не вдяват проблема и си траят. Ако той тропне по масата нещата може би ще са по-различни, но някои мъже от дума и разговори не разбират.

# 79
Е, Лидия... и ти си много наивна.
При нашите.. 2 етажа...
Няма вашите, нашите
Отделно семейство сте, отделно жилище ви трябва. А мъжът ти освен всичко е и хитър или така му е удобно. Щом "налива" в тази къща средства, няма как да си направите и друго жилище. Той е доволен, че получава от майка си труд, зимнина, вероятно и пари. Не разбрах дали част от продукцията се и продава.

Случила си на тандем майка и син, а ти си като резервната гума.. Извинявай, не се засягай, но или си много млада и неопитна или просто и ти си на тяхното ментално ниво - не търсиш решения, а искаш да се сгушиш при мама и тате, в бащината ти къща.
Това не е опция, казаха ти го и други.

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 10:48 от Valerie R

# 80
И с майка си е свикнал.
Няма да вложи в нещо друго мъжът ти. Забаламосва те години наред. Ще си стои в къщата и му е добре.
Сега те е вързал и те е оставил сама да се оправяш с майка му. Даже и това не може да свърши.

Имаш мъж, който не иска да се изнесе и не мисли да променя установеният ред. С него трябва да се разбереш, но понеже не можеш си насочила всички усилия на грешното място.
Защо да съм се насочила на грешното място? Тя нали живее в друга къща? И майка ми има бащина къща обща е ама от както вуйчо ми се ожени, тя не стъпва. Ако иде на гости за час два веднъж дваж в месеца(не споменавам баба ми защото е починала). Сега ще кажете тя е сестра не е майка му ама съобразява се. Аз не казвам свекито да не идва ама да се съобразява малко. Има хора и хора дето се вика. Имам познати в една къща живеят свекървата на 1 етаж, сина и снахата на 2 къщата на свекито обаче казва ако има нещо звъня им ако кажат Кари се ще се кача иначе Не  а тук даже в спалнята ми влизат....

# 81
Лидия, грешно се насочваш към свеки.
Мъжът ти е проблемът.
Голям проблем. Прочети всички мнения и ще го видиш.
Нали е глава на семейство, в негова къща.
За се погрижи за комфорта ти.

# 82
Ти тоя мъж през тему ли го поръча?
Кажи как да помогнем? Знаем, че има хора и хора... Наясно сме.

Мъжът ти е този, който те е излъгал, значи, не майка му е заблудила него. В началото останах с впечатлението, че и на него му пречи, но явно хич не му пука, а просто ти замазва очите, като мрънкаш.

# 83
Кажи на мъжа си, че ако продължава така ще се изнесеш сама Grin, да видим какво ще каже. За всеки проблем има решение, просто трябва да се намери правилното.

# 84
Проблемът е, че мъжът ти иска да сте там. На друго място, само двамата може да си живеете чудесно. Но явно от малък му е втълпявано да не дава грешни пари за кредити, а да живее в семейната обща къща. Спасение няма. Ти си настрой нервите да са по-дебели, за да не стават на дантела и това е.

Щом ти си навита и на наем, значи си с по-разкрепостено мислене от мъжа си. Почни да го обработваш в посока свое жилище или квартира. Нямаш друг полезен ход. Кажи му, че пак ще идва да си наглежда къщата. Има вариант да ти угоди, да вземете нещо и да си бяга пак при майка си. Просто си имай 1 наум.

# 85
В тази ситуация единственият, който е виновен е съпруга ти.

Ако те обичаше наистина - щеше да може да слага граници  с родителите си. Новото му семейство щеше да е приоритет, а не родното

И не ти трябва да се конфронтираш и налагаш, а той трябва да разговаря с родителите си. Той не е направил нищо ефективно по въпроса. Малко е замел под килима.

Ако те обичаше, щеше да седнете да обсъждате общ финансов план как да съберете самоучастие за нов ваш си дом.
От какво да спестите и да се ограничите и да трупате в общия кюп. Как може да работите допълнително?
 Може ли нещо да продадете ?Когато една двойка има обща цел - повдига планини.
Ще имате участие заедно и заедно ще го изплащате.
Ако те обичаше, твоето щастие и спокойствие щеше да му е важно.

Проблемът ти не е свекървата.
Битката е с мъжа ти. Отбор ли сте или всеки играе за себе си?

# 86
Кажи на мъжа си, че ако продължава така ще се изнесеш сама Grin, да видим какво ще каже. За всеки проблем има решение, просто трябва да се намери правилното.
Страх я е, че ще й каже "добре".

# 87
И с майка си е свикнал.

Защо да съм се насочила на грешното място? Тя нали живее в друга къща? И майка ми има бащина къща обща е ама от както вуйчо ми се ожени, тя не стъпва. Ако иде на гости за час два веднъж дваж в месеца(не споменавам баба ми защото е починала). Сега ще кажете тя е сестра не е майка му ама съобразява се. Аз не казвам свекито да не идва ама да се съобразява малко. Има хора и хора дето се вика. Имам познати в една къща живеят свекървата на 1 етаж, сина и снахата на 2 къщата на свекито обаче казва ако има нещо звъня им ако кажат Кари се ще се кача иначе Не  а тук даже в спалнята ми влизат....

Тук направо си личи, че е патриархално и твоето мислене - значи вуйчо ти си ползва бащината къща, а майка ти ходи само на гости.. Не е ли съсобственик?
Явно не, понеже нали на мъжкото чедо се  полага, а женското отива на "чужда* къща  - това, което е станало и при теб.

# 88
Не я подковавайте да се изнася наужким.
На мамин къщата му е по-важна.
И тъй като тя реално няма да се изнесе, само ще си изгърми патроните и той вече ще е наясно, че може да я мотае както иска.
Тя толкова години досега му се връзва на празните приказки.

# 89
Скрит текст:
Не я подковавайте да се изнася наужким.
На мамин къщата му е по-важна.
И тъй като тя реално няма да се изнесе, само ще си изгърми патроните и той вече ще е наясно, че може да я мотае както иска.
Тя толкова години досега му се връзва на празните приказки.
Абсолютно, когато блъфираш и залашваш, трябва да си готов да загубиш.

Общи условия

Активация на акаунт