Свекървата все идва при нас без да пита

• 4 181
  • 115
  •   1
Отговори
# 60
Каза ти се 100 пъти какво е решението.

# 61
Такъв човек е и няма да се промени.
Питай мъжа си - ще укроти ли майка си или да се изнасяте?
Това са двете опции.

То е ясно, че е по-добре да се изнесете, но давайки му опции не даваш ултиматум. Той да реши. Ако пробва да говори с нея и не стане - вече сте опитали всичко.
Без да се караш, спокоен разговор.

# 62
  • София
Каза ти се 100 пъти какво е решението.
Остави.
Нахална свекърва си има реципрочно нахална снаха. Всичко е точно.

# 63
и какво ми е нахалното? Че искам лично пространство ли?!

# 64
Купи си бе, жена.

# 65
да ни мислиш, че не искам да се купя! Мъжът ми обаче влага в тази къща и казвай че по нататък ще вземем нещо. Аз какво трябва да направя? Насила да го накарам, за се изнеса с детето или да търпя? Не зависи от мен.

# 66
Авторке, разбирам недоволството ти, но и ти се опитай да разбереш: това са условията на свекърва ти. Отстъпва ви къщата, с право да идва, когато си пожелае. И да не си го знаела преди, сега вече го знаеш. Щом са три стаи, значи определено няма шанс да сте самостоятелни там. Така че търси други варианти.

Спомена бащината си къща и това, че твоите родители са тактични.
Вариант ли е да се преместите при тях?

# 67
  • София
и какво ми е нахалното? Че искам лично пространство ли?!
Лично пространство в чуждата кочина няма.

# 68
Лидия, всъщност твоите родители не ти се струват нахални на теб. Уверявам те, че ако заживееш отново с тях, мъжът ти няма да е на това мнение. Те в момента не идват без покана, защото този дом не е техен, докато свекърва ти си идва вкъщи. То направо излезе, че тя по-скоро ходи на гости при мъжа си.

Въобще и твоят манталитет е същият като на мъжа ти. Имала си бащина къща. Детската ти стая не е самостоятелно жилище. Явно и на двамата изобщо не ви минава през ума да сте самостоятелни, да живеете отделно от родители, да си плащате вноски/кредити и да живеете сами.

Не знам как си решила, че тази къща остава за вас, дали мъжът ти те е заблудил или ти си си мислела, че ще е друго, но това няма да се случи.

Нямам добри съвети за справяне със свекървата, защото смятам, че възрастен човек не се превъзпитава, а се дистанцираш.

# 69
/quote] да ни мислиш, че не искам да се купя! Мъжът ми обаче влага в тази къща и казвай че по нататък ще вземем нещо. Аз какво трябва да направя? Насила да го накарам, за се изнеса с детето или да търпя? Не зависи от мен.

Да поговориш сериозно с мъжа си - това ти е варианта. Тук почти всеки ти го казва. На теб нито риба, нито рак ти харесва - нищо не ти се прави по въпроса, а само се оплакваш.

# 70
Лидия, всъщност твоите родители не ти се струват нахални на теб. Уверявам те, че ако заживееш отново с тях, мъжът ти няма да е на това мнение. Те в момента не идват без покана, защото този дом не е техен, докато свекърва ти си идва вкъщи. То направо излезе, че тя по-скоро ходи на гости при мъжа си.

Въобще и твоят манталитет е същият като на мъжа ти. Имала си бащина къща. Детската ти стая не е самостоятелно жилище. Явно и на двамата изобщо не ви минава през ума да сте самостоятелни, да живеете отделно от родители, да си плащате вноски/кредити и да живеете сами.

Не знам как си решила, че тази къща остава за вас, дали мъжът ти те е заблудил или ти си си мислела, че ще е друго, но това няма да се случи.

Нямам добри съвети за справяне със свекървата, защото смятам, че възрастен човек не се превъзпитава, а се дистанцираш.
Напротив, аз от самото начало когато тя почна да идва когато иска ме казах, че искам да купим нещо наше и мъжа ми каза ок и минаха три години и все още сме си тук. Каза, че цял живот ще плащаме кредити, че майка му няма да дойде да живее тук някой ден , а тя многократно ми е казвала , че ще дойде.  Мъжът ми уж е съгласен да си купим нещо ама и тази година няма да стане и влага в тази къща , а аз не го разбирам ако ще живеем другаде защо влага тук. Отговорът му беше така ли да го оставям тук да го занемарим . Да ама така вместо тези пари да влагаме в ново влагаме тук.
А относно нашите къщата е на два етажа. И когато си ходим не не са натрисат на етажа, ако дойдат за малко и си слизат долу.

# 71
  • София
Това ти е проблема, мъжа.
Той никога няма да напусне тази къща.

Или приемаш ситуацията или се бориш, пък колкото издържиш.

# 72
Защо всички мислите, че не съм говорила с мъжа си и не искам да се преместим ? От самото начало когато тя почна да идва когато иска му казах, че искам да купим нещо наше и мъжа ми каза ок и минаха три години и все още сме си тук. Каза, че цял живот ще плащаме кредити, че майка му няма да дойде да живее тук някой ден , а тя многократно ми е казвала , че ще дойде.  Мъжът ми уж е съгласен да си купим нещо ама и тази година няма да стане и влага в тази къща , а аз не го разбирам ако ще живеем другаде защо влага тук. Отговорът му беше така ли да го оставям тук да го занемарим . Да ама така вместо тези пари да влагаме в ново влагаме тук. И аз май само си надявам това да стане да си купим нещо и така ще си остане. Съгласна съм и квартири да плащам, но той не иска. Това било негова къща-ми да ама не.

# 73
Мъжът ти ти замазва очите за това по-нататък, демек лъже те.

Изискват се сериозна сума спестени пари, следене на имотния пазар, ходене по огледи, кандидатстване лимит за кредит, тоест въобще за колко биха ви одобрили. Понякога се налага договорки с работодателите да си плащаш по-голяма осигуровка известно време, ако бачкаш в сивия сектор. Целево спестявване всеки месец специално за жилище/пръвоначална вноска/нотариални и брокерски такси. Може да отнеме една-две години да харесате жилище, още няколко месеца да се приключи сделката и още година да го вкарате в приличен вид и да се нанесете.

И това, ако в момнента, днес, 04 юли, вече сте започнали да търсите жилище, а не докато мъжът ти стяга бащината си къща.

# 74
Недоволна си от това, че мъжът ти не предприема нищо, за да се изнесете, но прехвърляш яда си на свекървата.
Не, че тя е права да влиза в спалнята ви, но да идва в собствената си къща - о, да! и още как!

Общи условия

Активация на акаунт