Отговори
  • Варна
Опитвам се да изкажа нещо, което напира в мен от дълго време. Тема, необятна като Вселената, която трудно се побира в няколко изречения. Що е то красота и какви са нейните критерии?
Разлиствам стария тълковен речник (на който отдавна му липсва корицата и първите страници) и цитирам: "Красота – качество на красив; това, което действа приятно на погледа или слуха; което е приятно с външния си вид и вътрешното си съдържание; хубост."
Нека направим един скромен анализ... „Приятно на погледа и слуха...“ Всички познаваме жени, които са прекрасни, докато не отворят уста. Изрекат ли дума – магията изчезва. Затова авторите на речника правилно са добавили: „...и с вътрешното си съдържание“.
Като мъж признавам, че светът е пълен с хубави жени – рускини, украинки, шведки, бразилки... списъкът е дълъг. Но българките притежават освен изключителната външна красота и онази особена красота, при която „вътрешното съдържание“ свети през очите. Българската жена носи в себе си качества, които трудно се срещат по други географски ширини:
•   Достойнство и такт – тя има вродено чувство за мярка и уважение в отношенията.
•   Търпение и разбиране – приема те такъв, какъвто си, и намира начин да балансира домашния мир.
•   Споделеност – тя е онази, която ще приготви най-добрата салата и ще си сипе няколко капки ракийка, за да ти направи компания в края на деня и да сподели товара ти.
•   Силата на богиня – като многоръката Шива, тя успява едновременно да държи децата, да носи чантите с покупки и да поддържа свещения огън в дома.
Това са добродетели, типични за нашия корен и нашия дух. Горд съм, че съм българин и че имаме такова национално богатство.

Поклон пред българската жена!

Господа, вие какво бихте добавили към този портрет?
А вие, дами, коя от тези „свръхсили“ ви е най-трудно да поддържате в днешното забързано време?
Румен Атанасов – Джокера

# 1
  • Sofia
Ахахаха, абе, аре, вместо за пореден път да предявявате претенции към поведението на жените, да се концентрирате малко повече върху логиката и адекватността на вашите собствени действия.
Жените, включително – българките, могат да бъдат каквито си поискат! Без специалното одобрение на мъжката част.
Ше чакаш някоя да ти сипва ракия на днешно време. Mr. Green

# 2
  • Варна
Напълно подкрепям правото на всеки да бъде какъвто пожелае – това е основата на личната свобода. Може би метафората ми е била разбрана твърде буквално. Тук съм не за да предявявам претенции, а за да споделя опит и да науча нещо ново от вашата перспектива. А ракията... нея всеки може да си я сипе сам, по-важен е разговорът край масата.

# 3
Колко "красиви думи", за традиционните претенции на българския мъж, които трудно се срещат по други географски ширини
Българската жена носи в себе си качества, които трудно се срещат по други географски ширини:
•   Достойнство и такт – тя има вродено чувство за мярка и уважение в отношенията. да не си отваря устата
•   Търпение и разбиране – приема те такъв, какъвто си, и намира начин да балансира домашния мир. да няма никакви претенции към мъжа
•   Споделеност – тя е онази, която ще приготви най-добрата салата и ще си сипе няколко капки ракийка, за да ти направи компания в края на деня и да сподели товара ти. Слугиня
•   Силата на богиня – като многоръката Шива, тя успява едновременно да държи децата, да носи чантите с покупки и да поддържа свещения огън в дома.детегледачка, хамалин и секс-машина
Това са добродетели, типични за нашия корен и нашия дух. Горд съм, че съм българин и че имаме такова национално богатство.
С това мислене, ще си играеш сам.

# 4
  • София
Ам, благодаря 😇

След още 150 мнения ще си затвърдя мнението, че съвременната жена не знае що е нежност.

# 5
Господинът си е поиграл с чат джи пи ти.
Много лошо.
Знаех си, че трябва да приема работата за разработване на робота на български. Гледай какви глупости твори.
Господине, сърчнах ви в социалните мрежи.
По-добре не бъдете толкова шумен и си гледайте старините.

# 6
Е-е, аман от подмазвачи...
ИИ-то бая по-добре го докарва на комплименти...

Скрит текст:

# 7
  • София
Какво?
Българската жена непременно трябва да е омъжена и с малки деца? Да бе да.

Общи условия

Активация на акаунт