Дигитална организация на гардероб

• 298
  • 9
  •   2
Отговори
Здравейте,
Ползвате ли приложение или някакъв друг начин за дигитално каталогизиране на гардероба си?
Става въпрос да дрехи, обувки, аксесоари и т.н.
Мислите ли, че подобна организация би оптимизирала гардеробът ни, подобрила стилът, би спомогнала за по-оптимално използване на дрехите, избягване на положението "пълен гардероб, а няма какво да облека", а също би била от помощ да не се стига до забрава на някои дрехи, които харесваме, но не носим често поради една или друга причина.
Не на последно място би ли помогнало да избегнем трупането на многобройни, но еднакви или служещи една и съща функция дрехи и от там излишното харчене на пари?

Ще се радвам да прочета мнения по темата.

# 1
  • София
Мисля, че по-добре е реална организация. Какъв е смисълът да имам червена блузка на снимка, като не я знам къде е реално и дали все още ми става и дали не е намачкана, на топчета и при.

# 2
Част от идеята е да не се стига до червена блузка намачкана и забравена Simple Smile

Идеята е освен инвентаризация да предпоставка за вдъхновение и комбинация на дрехи които вече имаме, но не бихме предположили, че биха се съчетали добре например. Разбира се не е задължително комбинациите на картинка да са също толкова добри или подходящи реално облечени, но е един вид вдъхновение.

# 3
За мен най-добрата организация е сортиране в различни крила на  гардероба на зимни, пролетно-есенни и летни дрехи. Съответно наредени по цветове и дебелина. Така най-вече спестявам време и не ги забравям като ги погледна. Обичам да купувам малко повече отколкото ми трябва и този начин ме спасява от трупане и претрупване - да ги виждам.

# 4
  • София
Минималист съм и имам капсулен гардероб по сезони + опис на дрехите във всяка капсула на обикновен уърдовски файл, в който съм си отбелязала кое с кое става комплект и пак по него следя кога нещо в за подмяна.

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 09:24 от Fever Ray

# 5
Мисля, че ще е полезно за любителите на бързата мода и за детски дрешки и играчки, главно като католаг "Какво да дам/продам и какво да не купувам, че го имам/е". Комбинацията за дрехи може да е и в посока предложение "купи си х да го носиш с к". Също опция "организирай гардероба ми по нов начин/подредба/" ще е полезна за тийнове, които за първи път ще живеят сами или обзавеждащи жилище, предполагам. Но трябва някак да се избегне технически тегавата част "снимай всеки чорап поотделно".

# 6
  • Down south
За някои, вероятно би било добра идея.
Аз искам да виждам и докосна  наличното в дрешник/гардероба стая.
Всичко е сортирано по сезони, които са по-скоро теоритични, но все пак Blush

# 7
На мен ми се вижда безсмислено. Имам всичко на всичко 30 артикула в гардероба, отварям една врата и виждам цялата наличност на едно място. 7-8 блузи, 4-5 дънки, 10тина тениски/потници и 5-6 къси панталонки. 2 рокли за официални поводи веднъж годишно, ако се наложи. И 3 домашни клина. Чорапи 10 чифта черни еднакви в една кошничка и бельо в друга, и 2 чифта бански. Едно тънко и едно дебело яке в портмантото. Аксесоари и глупости нямам (шапки, колани, шалчета; бижута имам 1 обеци, 1 колие и 1 часовник, които не свалям). Де да знам. Всичко ми се съчетава с всичко, чак пък да снимам и разглеждам.

# 8
Сега, аз като мъж, откъде да започна ... Grinning

# 9
Ако има как сканиране на баркод от етикет примерно да ми вкарва снимки в приложението, бих ползвала със сигурност. Аз съм от тези с милиони дрехи и аксесоари, но абсурд да снимам всичко.

Общи условия

Активация на акаунт