Двойният стандарт с който мъжете ни третират!!!

• 8 372
  • 191
  •   1
Отговори
Сложих си хилорон в устните ,и реших да си променя прическата .Странното е, че вниманието на мъжете към мен се увеличи двойно .Замислих се ,и сигурно няма жена ,която не е чувала от мъж ,как нямало свестни и естествени жени .А ,тогава защо все се заглеждат по красиви и подържани жени ?Когато една жена е разведена два пъти ,то непременно й има нещо ,а за мъжете, някак си се приема по добре .Имам случай на жена която имаше проблем с алкохола ,и как я сочеха с пръст ,вместо да и помогнат (тя просто се оказа че е шизофреничка),а единственият човек който и помогна беше един бивш полицай .Тя беше отритната от семейството си .Ала ,мъж ,който пие ,няма да е чак толкова голям проблем .Жените които се разведат и са с деца ,все още са стигма да намерят друг партньор .А ,за случаите на домашно насилие просто не ми се коментира .Друг случай на който бях свидетел ,беше как в моята работа не взеха по възрастна жена ,защото е била възрастна ,с такава която изглежда по добре ,и да си призная не е чак толкова компетентна .Описвам случай от моя опит ,и си мисля ,че май човечеството не е чак толкова напред .

# 1
Баш пък да ме третира някой …
Че то е валидно същото и за жените. Като срещна някой смачкан и невзрачен мъж хич и не го отразявам. Някой с излъчване и визия бих забелязала. Всичко се променя в момента, в който си отвори човек устата.
Останалото за разведени, с деца, без деца, кое било нормално и приемливо ми е непознато.

# 2
А възможно ли е твоето внимание относно вниманието на другите към теб да е било потиснато поради някакъв вид занижено самочувствие и да се е изострило след промените? Иначе за двойните стандарти е така, живота не гарантира реципрочност и честност, но ако беше мъж, който харесва "красиви и поддържани" жени щеше да видиш тепърва още колко измерения на онеправданост има.

# 3
Сигурно този "хилорон" в устните успешно отвлича вниманието от правописа ти. Общо взето хора с такъв правопис си го слагат и пак общо взето мъжете, които го харесват, не ги е грижа за правописа, защото не могат да го оценят.

# 4
"А ,тогава защо все се заглеждат по красиви и подържани жени ?"
Ами защото са хора... Аз също се заглеждам по красиви хора и да, смятам, че външният вид често отразява вътрешния свят.

Не разбрах обаче защо противопоставяш естествени на красиви и поддържани. За мен хиалуронът не те прави автоматично нито красива, нито поддържана. Не, не отричам интервенциите и смятам, че  много жени изглеждат по-добре. Но има още толкова, на които не им отива. Има и много жени, които са с джуки, мигли и нокти, а избягват водата като киселина.
Въобще естетиката е сложно нещо и е дразнещо, че всяка боцната автоматично се приема за "поддържана жена".
Да се поддържаш означава хигиена, здрави зъби, здраво тяло, хубава храна, хубава козметика, редовни прегледи, чисти и изгладени дрехи в правилния размер, здрава и чиста коса, качествени и чисти обувки.

# 5
Предлагам да събираш и за бюстче. И да започнеш и книги да четеш. Тогава глей кво става с вниманието от мъжете.
Ти без тези процедури не си могла да им събереш погледите, сега рев по мъжете.
Ами, не, двойни стандарти няма при излъчването и който си е готин, си е готин като мъж или жена. Даже не коментираме грамотност, интелект, нали.
Двоен стандарт има единствено при заплащането – мъжете в повечето сфери получават по-високо заплащане. Не навсякъде, но в повечето.

# 6
Много "хилоронки" бъркат вниманието с харесването.
Точно това обяснява на една дама онзи ден.
Ти и ако си сложиш тенджера на главата пак ще привлечеш повече внимание от "невзрачните" жени, но това далеч не е гаранция, че те харесват.

# 7
  • Далечният изток
Ти този "хилорон" с каква цел си го сложи?
Сигурно да привличаш мъже..., прочели 0 книги, колкото и ти. Търкулнало се гърнето...

# 8
Какво е хилорон?Nerd

И кой ти каза, че мъж който пие няма проблем.

Чула за двойни стандарти, ама не дочула. Дано прическата ти поне е на ниво.

# 9
Можем да приемем, че този форум е някаква представителна извадка за средностатистическите жени в България. И в почти всяка тема съветите са да бягаме с 200 от мъже, които имат проблем с алкохола, а също от мъже, които са разведени, че и с деца, камо ли мъж да е разведен 2 пъти. И с основание, разбира се.
Освен това, ако някой мъж е неугледен и раздърпан, едва ли ще се радва на особено женско внимание.
Така че аз лично двоен стандарт не виждам.
Вече, доколко една жена с корекции е станала поддържана и красива, е въпрос на лична преценка. Мен някои от тези дами доста ме стряскат, но не са се коригирали заради мен все пак, така че дано са постигнали целите си.

# 10
Красива и поддържана жена не означава задължително с хиалурон и сменена прическа. Няма двойни стандарти,не мисля ,че разведеният е по-желан от необвързания,нито че мъж ,който злоупотребява с алкохол,е по-толериран.
Статусът не е определящ!
На много работни места предпочитат млади пред някой по-възрастен,съвсем не е заради външния вид.

# 11
Ми двойният стандарт, с който жените третират мъжете, а?
Аз като се окъпя в неделя, и в понеделник вниманието на жените към мен е двойно. В срада вече е пак еденично, и до петък хич го няма.
Защо жените не харесват естествени мъже не мога да разбера?
Тяхната е лесна - малко хилурон, малко силикон и готово.
Ама за нас - винаги ли трябва да има панталон, одеколон, мобифон...
И бял кон.

# 12
  • София
Много "хилоронки" бъркат вниманието с харесването.
Точно това обяснява на една дама онзи ден.
Ти и ако си сложиш тенджера на главата пак ще привлечеш повече внимание от "невзрачните" жени, но това далеч не е гаранция, че те харесват.

Жесток коментар!

# 13
Даниела мисля, че е туркиня, което донякъде оправдава правописа.
Иначе по темата, сега се загледах в Ергенът 4. Предполагам, че жените вътре са горе-долу представителна извадка на жените като цяло. Направи ми впечатление, че най-обезобразените, които на мен направо ми е трудно да гледам събират най-голямо внимание. Тези, които аз намерих за хубави стоят като фикуси и са просто статистки. Явно българският мъж харесва жени с брутални и видими хирургически намеси по лицата и телата.
Не знам защо така са се изродили вкусовете, непонятно е за мен.
Иначе винаги си е имало двойни стандарти за приемливо социално поведение на мъже и жени. Най-малкото открай време мъж спал с много жени е играч и пич, докато жена в същата позиция е курва.
В края на краищата какво значение има? Аз винаги съм гледала себе си, на мен да ми е добре и да имам вътрешен мир. Кой какво говори никога не ми е било важно.

# 14
Кратка вметка, понеже съм още на отшумяваща вълна Ергенът – не, не са представителна извадка на жените в България дамите в този сезон. Но факт, че са подбрани относително различни като типажи и среда.
Написа се вече и по-горе – кой какво и кого харесва зависи от вътречерепното устройство. Вкусът за естетика или жени/мъже не е признак за какъвто и да било стандарт.
//
А госпожата щом я третират... ние сме безсилни.

Общи условия

Активация на акаунт