Плетем, разплитаме, за бримките питаме! - 5

• 175 736
  • 288
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, наскоро открих че ви има. Да ви се представя Мария.
Първо разгледах темата за мартениците .Оттам тръгна всичко. До тогава можех да плета само синджирче. Ноо, взе че се получи. Всички си харесаха мартеничките.
След тях попаднах на страхотния сайт със шапките и ви прочетох всички предишни теми. Пускам и първите си две шапки.По мнение на всички обаче били женски. Следващия път ще купя тъмна прежда, за да не са женски. А хич не обичам да обличам момченцето си с тъмни цветове.   /това на ушичките са мечета/

# 76
Добре дошла, Мария!

Харесват ми шапките, синичката стои по-момичешка и то защото мечетата приличат на цветя (погледнато от този ъгъл), но това си е мое мнение.
Имаш ли схема на синичката Grinning?

# 77
  • София

Палечка, а тази шапка от каква прежда е? Изглежда ми леко лъскава и май нещо такова ми трябва за една малка чанта.  bouquet

# 78
Колко памучна прежда трябва за такава детска шапка? 100 гр. ще стигнат ли?

# 79
Палечка схема нямам и аз като теб на проба-грешка плетох. Ти и мимито бяхте предложили схема за шапка,нещо такова беше. Да, меченцата стоят като цветенца,но следващия път наистина ще взема по-тъмна прежда и мисля, че ще стане работата.
На въпроса на Стейси 50гр мисля, че ще ти стигнат за детска шапка. Вземи 100гр за всеки случай и ще ти остане после за елементи на други неща.

# 80
Bubble79, 100% памук.

Ето какъв кич се получи Mr. Green:

Mimoza-Plovdiv, недей да слушаш другите, важното е на теб да ти харесва Peace!
Тя моята е по-бомбе, искам по-тъничка, ще опитам на Mimito описанието.

# 81
  • София/Овча купел 2
Много сладка шапчица smile3501.
Как съм мераклийка да се науча да плета на 1 кука,ама много сложно ми се струва.Веднъж се мъчих да правя синджир и доста зле се справих Blush.

# 82
  • Smallville
Много е хубава шапчицата HugБраво
А аз не мога на една кука да плета Sad Sad

# 83
Как съм мераклийка да се науча да плета на 1 кука,ама много сложно ми се струва.
И аз така си мислех, но се оказа дори по-лесно. Ако искаш мога да ти изпратя учебен материал.

Сега покрай мотивчетата за одеало страшно се запалих. В тази връзка - благодаря на всички за линковете!    bouquet

А шапката е чудесна!

# 84
  • София/Овча купел 2
Как съм мераклийка да се науча да плета на 1 кука,ама много сложно ми се струва.
И аз така си мислех, но се оказа дори по-лесно. Ако искаш мога да ти изпратя учебен материал.

Ще се радвам много,ако можеш да ми помогнеш да се науча.Само като гледам какви красоти се плетат на една кука,а аз не мога... Cry.

# 85
Ще се радвам много,ако можеш да ми помогнеш да се науча.Само като гледам какви красоти се плетат на една кука,а аз не мога... Cry.

Поразгледай тези:

http://store2.data.bg/letiachtata/Rukodelie/Betty_Bar_Vyaz_kruchkom.djvu
http://show.7ya.ru/private-showphoto.aspx?RubrID=24968&Photo … D=161835&ob=0
http://www.webposidelki.ru/Vk1.htm#%CD%E0%F7%E0%EB%EE_%F0%E0%E1%EE%F2%FB.

# 86
  • в баира
Палечка, много си е хубава шапчицата. И аз се захванах да плета една на щерката и като за първа шапка - плета, разплитам, но й хванах цаката вече.

А тук има много хубава лилава шапчица на една кука с обяснение на руски.

Последна редакция: сб, 17 мар 2007, 09:46 от Фифундрела

# 87
Извинявайте, че се намесвам така грубо в темата ви, но имам едно питане.Не съм първа плетачка,но имам мерак да се науча, та за това кажете моля ви къде в София мога да намеря магазин с по-евтина прежда, защото искам да се заредя и да се упражнявам!
Благодаря!

# 88
не знам какво намираш за евтино. Повечето цени се движат около 30 лв за килограм. Като останат от някоя прежда малко чилета, ги намаляват по 2 лв за 100 грама, или 20 лв за килограм. такива прежди можеш да си купиш. По-евтини са вълните на пазара, но лично на мен не са ми приятни за плетене.
Най-добре е по кварталните магазинчета да питаш продавачките за най-евтините им прежди.

# 89
  • Варна, морето и сините вълни!
Палечка, много ми хареса шапката.
Как си плетете цветята за украшения по шапките?

Общи условия

Активация на акаунт