73 СУ - гимназиална степен - тема №4

• 17 566
  • 206
  •   1
Отговори
# 60
Много благодаря!
Това е изключително полезна информация.
Интересно ми е достъп до изпита по немски за кои ученици ше важи в такъв случай.

# 61
  • София
Назад в темата коментираше, какво може да се случи при новия прием (няколко страници назад, ли едно ще се намери, малко се пише), т.е. промяната с профилите ще се усети в 11 и 12 клас и ако се избере НЕ+2рия език като профил, няма да е различно спрямо сегашното разпределение на часовете.

В 8-10 клас щяло да е както досега.
Скрит текст:
Голямото ми дете беше с първи профили Био+Химия, но при тях по тези предмети имаха допълнителни часове още 8-10 клас под формата на ФУЧ и ИУЧ, отделно имаха и школи по тези предмети в извън учебно време.
За мен е по-интересно какъв ще е вторият език за тези паралелки, както и дали при фиксирани 2 профила за тези 2 паралелки за другите два класа дали няма да се ограничи избора на 3-4 профил (не от училището, а естествено)
Пример:  остават 2 класа, които могат да избират от  профилите, които посочих и поради недостиг на желаещи може да не се формира.
В момента профилът Мат+ Физика е на минимума от 15 деца, а Мат+ИТ са 2 групи, напълно резонно е да има само 7-8 желаещи за Мат+Физика (че и по-малко)
... дали ще има възможност да ги "пришият" към паралелката Мат+Физика, но пък тогава стават много?!

# 62
  • София
Здравейте,
Някой може ли да ми обясни каква е процедурата за DSD? Всички деца ли се допускат? Кога е първият изпит и кога е другият, ако се стигне до него?
В 11 и 12-ти клас има ли преподаване и от немецът?

# 63
Аз в момента точно проучвам профили мат+физика. Сега съвсем ще сме в размисъл. Чакам да излезне окончателния списък с паралелките и да започвам с въпросите.

# 64
  • София
Аз в момента точно проучвам профили мат+физика. Сега съвсем ще сме в размисъл. Чакам да излезне окончателния списък с паралелките и да започвам с въпросите.
Предполагам училището може да даде повече информация, Ганис (като част от училището) също може да се включи, помага доста с разяснения и информация

Признавам, че очаквах да е по-голяма групата.
На моето му трябваше външен стимул, за да избере този профил. Това което ѝ е на сърце и би учила с удоволствие - в случая е мека тази дума, би я ограничило в следваща степен, т.е. История и География.
Предполагам за повечето деца Мат+Физика е труден профил, но няма оплаквания моето и да не се справя с профилния материал - "Профилната Математиката е лесна", по Физика съм разяснявала 1-2 неща.

# 65

Моят син завършва тази година с профил Математика и Физика, това си му беше желанието още откакто започна в 73то. Групичка момчета от класа му са там и на всички им харесва. Една част се канят да продължат с Физика в СУ, друга - в немския факултет в ТУ.
Ганис им води математиката - на което много се надявах и много се радвам, че се случи Simple Smile

Желая успех! Simple Smile

И извън темата - подаряваме униформени дрешки - 2 блузи, 2 ризи и суитшърт

# 66
Ценка, радвам се за до рия отзив.
Може ли такъв и за немския език?

Ситуацията в момента е такава, че по новия план ще може да се избере физиката и математиката, но не е ясно дали в 11 клас ще може да се избере немския за профил.

Иначе от училището ме увериха, че децата от тази паралелка ще имат възможност да се явят на изпит в 12. клас.

А дъщеря ми много държи и на трите предмета.

# 67
Тинки, и от немския сме доволни, взе си изпитите с С1 по 4те критерия, имаше малко деца, които не успяха и за 4те. Аз не знаех, че ще има промени по учебната програма, но отдавна не следя вече Simple Smile
Като цяло много ни хареса училището, ученето е стабилно. Само в по-долните класове на гимназията имаше изненадващи неща като това по рисуване и музика да е по-трудно изкарването на висока оценка от останалите предмети.

# 68
  • София
Няма никаква пречка НЕ да се избере като трети профил и е напълно логично децата от тези две паралелки да го направят.

# 69
Супер! Аз във всяко нещо търся конспирация. Професионална деформация.

Сега остава и оценки да изкара седмикласничката Grinning

# 70
  • София
Утре, 15.05, общността на 73.СУ, независимо от проблема с градския транспорт ще изпрати тържествено и с много любов зрелостниците от Випуск 2025.
Нашите деца го заслужават! Heart

# 71
  • София
Успех пораснали деца!

# 72
  • София
До колко часа ще са на училище днес?

# 73
  • София
До 4 час включително и от 11.15 започва изпращането. Учениците от втора смяна ще учат с 30 минутни часове

# 74
  • Sofia
На добър час на зрелостниците! Flowers Four Leaf Clover Успешен и щастлив старт в живота след училище Revolving Hearts

Общи условия

Активация на акаунт