🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 7 (27.10 - 03.11)

• 47 688
  • 1 570
  •   1
Отговори
# 1 500
За снощния пъзел мисля, че беше важно от къде се започва. Може и да греша. Ванеса започна отдолу, Бистра отгоре. Саното по средата на играта каза, че може и вертикално. Може би Ванеса държеше ( или беше мерила хоризонтално преди секунди) правилната " наденички" в този момент и реагира бързо.
За пъзела с топчетата начина на редене бе като на цилиндъра на Рубик, но хоризонтално.

Аз сериозно щях да се затрудня със снощния пъзел, признавам си, а обичам да редя пъзели. Някакви въженца, wtf?

Изпуснала съм драмата покрай чорапите на Венци, но няма да връщам да гледам. Ще си карам неосведомена.

Едно и признавам на Бистра: безумно смела е и няма търпение да се хвърли в битка. За първи път в нашенски формати участник не само не е кръвно обиден, че е избран, ами и сам се бута за игра.
Иначе Бистра е била държавна шампионка, но не е успяла да влезе в националния. Но как да влезе, като не е била от правилния клуб. Раева не може да търпи Нешка и затова децата от Левски отнасят сериозна балтия в оценките. Ако все пак покажат психика и се преборят за мястото си, немедленно премивават в клуба на Раева, както се случи с Невяна Владинова и Катрин Тасева, и със Стилияна Николова, и с Ева Брезалиева...
Височината в гимнастиката не е минус, дори напротив, стандартът на времето беше висока, слаба гимнастичка, задължително с дълги крака и ниски, късокраки момичета не получаваха дори шанс за изява. Днес не е така.
Имаме си златни момичета и в по-ново време - световни и европейски титли при ансамблите, златото от Токио, Боряна Калейн и Стилияна Николова са абсолютни европейски шампионки, но е вярно, че "златно момиче" страшно много се обезцени и стана нарицателно за гимнастичка.
Мая има пето място на олимпиада с ансамбъла, но там имаше някакви конфликти и скандали с треньора.
И накрая да отбележа, Цветелина Стоянова си е жива и здрава, въпреки опита за самоубийство.

Не знам какъв е стандарта за гимнастичка по художествена гимнастика, но Бистра с това тяло е по- близо до волейбола. Аз в началото мислех, че са сестри с волейболистката която рекламира цяла година зеленчуците в Лидъл.

Елица Василева капитан на женския национален волейбол.

И да Цветелина Стоянова е жива и вече здрава. Има съвсем друг спокоен живот.
Тя е пример колко тежки физически и психически тренировки преминават гимнастичките. Затова трите гимнастички във формата ни се виждат малко странни.
А за физическите тренировки си мисля, че в годините в които аз тренирах някои спортове повече от 3-4 часа тренировка съм нямал. Тези момичета тренират по 10-12 часа. Едва ли някой от нас може да издържи

# 1 501
Е, по клубовете едва ли тренират чак толкова, но в националния отбор подписват договор и работата става сериозна, тренират поне по осем часа дневно.
Но няма как една тренировка да е кратка, то само загрявката отнема половин-един час сигурно. После трябва да се отдели време и за балет, и за измисляне и усвояване на елементи, и за изиграване на цели съчетания.
Височината и дългите крака са плюс, защото високите момичета обикновено имат по-високи и амплитудни скокове.

# 1 502
Чак такава височина не е плюс. Казвам го от много челен сблъсък от поне 35+г (не аз, но много близки, после и техните деца..., вкл с досег до националния)
Та ръста не е хубаво да надстърча чак така.
Тренировките са брутални и по клубовете, за тези които имат качества. За масовката, няма толкова значение.
Храненето също - като гледам снимки от 90 на тез моите от състезания, са си баш анорексично... Сега малко повече ги отпуснаха. Как дете на 15 да тежи 30 кг и да искат преди състезание да свали 2кг... Ей такива разни.. а то само мускул и кожа ...и стърчащи кокали .
Сега доста са либерализирали откъм тегло, но има и много повече възможности за хранене и поддържане на организма .. виждала съм как се все по ябълка на ден две седмици и се ходи на двуразови тренировки... Кому е нужно?!

# 1 503
По принцип рискът от травми се увеличава с теглото. Гимнастичката се движи, върти, скача и приземява на полупалци. Не е все едно дали възглавничката поема 49 или 55 килограма. Но в днешно време наистина деца с всякакви фигури могат да тренират. Дано само ги пазят добре от травми, че гимнастиката е до време.

# 1 504
Не знам колко е висока сега Бистра, ама на 12 години е била по-ниска Simple Smile, а и е била по-слаба по времето, по което се е състезавала.

Иначе Боярана Калейн е 1.68, а гимнастичката която взе златен медал от олимпидата Дария Вартоломеев 1.7, само Стиляна е някакво миньонче 1.43

# 1 505
  • София
Художествената гимнастика е опустошителен спорт. Никога не бих подложила свое дете на такова нещо. То и за забавление не става с тези разтягания. Но си има хора за всичко. Аз не припадам по спортни постижения и медали по принцип Simple Smile
Нито се гордея, че някой си бил взел медал за България. Да не говорим за травмите и край на кариерата в ранна възраст. Какво може да прави една гимнастичка след 25, айде 30 години? Треньор? Повечето, като Мая бумкат силикона и се оглеждат за провайдър. Не че е лошо, ама пък прпвайдъра сменя след десетина години, защото излиза новата смяна и така.

# 1 506
Снощи Калейн каза, че години наред е тренирала всеки ден по минимум 8-9 часа.

# 1 507
  • Варна
Не харесвам Бистра и Мая още от самото начало. Толерантна съм към техните фенове, ноооо, моля ви, имала незнамсиколко медала и щяла да си прави, каквото си иска. Айде не.

# 1 508
  • София
Из учебника за игрите:
Ето как правилно се плува, когато държиш/придържаш или буташ нещо. Те 90% от хората не знаят как да плуват без нищо, камо ли ако има нещо в ръката, тогава паниката е пълна, а забавянето още по-голямо...

Деърдевил

# 1 509
Понятието "златни момичета" се отнася не до всяка гимнастичка, а само до такива, спечелили златен медал на световно, европейско или олимпиада. Бистра, Мая и Биляна не са "златни момичета", въпреки че са имали постижения в спорта, когато са се състезавали и несъмнено спортът е оставил своя отпечатък върху всяка от тях и това не бива да се омаловажава, но не ми харесва, че самата продукция ги лансира като "златни", просто защото това не е истина, а не защото не са ми особено симпатични.

# 1 510
  • София
Тази последната снимка направо плаче за корица Simple Smile

# 1 511
Из учебника за игрите:
Ето как правилно се плува, когато държиш/придържаш или буташ нещо. Те 90% от хората не знаят как да плуват без нищо, камо ли ако има нещо в ръката, тогава паниката е пълна, а забавянето още по-голямо...

Деърдевил

Правилно!  Направо е готов за " Спасители на плажа"! Освен това всеобщия любимец Венци изкара голяма част от плуването с превръзка на очите. И си излезе точно където трябва.
Забелязвам, че повечето участници нещо не обмислят какво да облекат или съблекат като има плуване. А когато се наложи нещо да носят се чудят къде да го сложат. В началото се чудих защо скачат с маратонките после се сетих, че има морски таралежи.

# 1 512
Понятието "златни момичета" се отнася не до всяка гимнастичка, а само до такива, спечелили златен медал на световно, европейско или олимпиада.

Само Мая казва, че е "златно" момиче и някакси се лепна и на останалите. Като гледам докато е с ансамбъла има няколко трети места на световно и европейско. Значи е "бронзово" момиче (пак съм на менение, че не е малко).

# 1 513
Дяволче, май корицата за следващата седмица ти е готова вече. 😁

Относно гимнастичките, на 20-25 си достатъчно млад, за да можеш да започнеш всичко отначало, но въпреки това повечето остават в гимнастиката под една или друга форма.
Скрит текст:
Този спорт е прекрасен за гледане, но осакатяващ за децата. Разтягането е брутално, особено в Русия и републиките, в Азия. Гледала съм клипчета, направо ми прималява. Ето един пример, но предупреждавам, че не е за хора със слаби сърца и отношението към децата е направо нехуманно.
Скрит текст:

У нас няма чак толкова крайно гъвкави деца, надявам се методите на нашите треньори да са по-щадящи, но все пак разтягане без болка няма. Пък и някои треньорки съвсем не са от най-благите. На Ева Брезалиева и опъваха ушите едно време, а после госпожата обясняваше, че това не било нещо лошо, така я мотивирала, щото по ушите имало точки за стимулиране.

Не е само Мая, продукцията не пропуска възможност да отбележи, че участват златни момичета.

# 1 514
Като сте на тема Бистра и Мая, забелязали ли сте какви разговори водят? (не цитирам дословно)

М: Ние сме най-красиви, най-работливи, с най-хубавите нокти
Б: Даа
И подобно обратното.
Те дори благодаря не си казват, само си редят суперлативи и просто се съгласяват една с друга 😄

Не ги харесвам като хора, защото са му супер надменни и егоистични. Това с храната на Бистра, нямаше и да го отбележа, ако не беше споменала около 160 пъти за своето християнство и силни добродетели. И най-вече, че криха от Миро и Майора.

Като играчи обаче смятам, са едни от най-силните. Мая социално е отличен 6, с точно когото и когато трябва. Дори като се подхлъзна, не можаха да я изгонят, защото  си имаше човек, който да я спаси. Бистра сходно, но без Мая надали би било така, но на терен е машина, без значение с победа или не. Винаги с хъс и със самочувствие

Общи условия

Активация на акаунт