Отговори
Здравейте, планираме да се преместим в спокойно село до 40 км от Велико Търново, с възможност за ежедневен транспорт до града. Интересуваме се от къщи с двор (идеално двуетажни и с допълнителни постройки) с добри условия за градинарство. Целта ни е да водим селски живот, но без да сме напълно изолирани. Може ли да препоръчате села с достъпни имоти? Ще бъдем благодарни на всякакви съвети!

# 1
Топ хитовете в момента са с. Малък чифлик и с. Петко Славейков.
Иначе: Шемшево, Пушево, Килифарево, Дебелец, Самоеоведене, Поликраище, Първомайци, Янтра, Драганово, Драгижево... Все ще намерите някоя прилична къща. В част от тях няма директен транспорт до Търново, но има много пътуващи.

# 2
Ако нямате собствен автомобил сте загубени. Велико Търново е може би града с най-неуреден градски и междуградски транспорт, дори до кварталите последният автобус е в 19.30 часа. А до някои села в общината, при това със стабилно население, изобщо няма обществен транспорт.
Тъй като споменавате земеделие - ще трябва да се ориентирате северно от града. Вариант са селата от лясковската община (но няма директна връзка към ВТ), от ГО община - Поликраище.
Най-евтино и с добра земя за земеделие е Полско тръмбешката община (влиза в 40 км ограничение).
Не написахте дали имате деца, които трябва да ходят на градина/училище.
Не знам дали N-i-a има преки наблюдение върху пазара на имоти, но аз съм на друго мнение.
От 3 години Малкия чифлик се избягва - няма вода и не допускат нови абонати, дори имотът да е в регулация.
Добър вариант са селата по пътя ВТ-Свищов, транспортът е що годе уреден и селата са подходящи за земеделие, също така са на приемливи цени.

# 3
  • Между гори и планини
На 40 км съм от Търново, до Елена. Транспорт до Търново има от Елена. Къщи има по селата доста. Става да видите обяви, става и с питане. Мен поне вече няколко пъти са ме питали за нашата улица ( водя се в рамките на град Елена). При нас рядко излиза имоти, а точно сега се продава една къща. Много зависи какво търсите и до колко пари, за ремонт, за нанасяне веднага? Ако не знаете какво търсите, дълго ще търсите.

Общи условия

Активация на акаунт