Бабин лек за ечемик на окото

• 785
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте мили дами отварям нова тема понеже не видях такава тема да ви обясня накратко на 21 години съм, при втората ми бременност в седмия месец Забелязах ечемик на едното окото  не обърнах много внимание после след известно време забелязах ечемик и на другото око което се е появило.Живея в Германия отидох на лекар изписаха ми някакви капки  използвах ги и не помогнаха.Като се прибрах лятото в България пак отидох на очен лекар изписаха ми капки и мехлем използвах ги много време ефект никакъв и сега една вечер забелязах окото ми е надуто,зачервено и имам болка при допир.На сутринта пробвах компрес с лайка опитах също така лук и картофи  няма ефект и вече се чудя какво да направя звъннах на лекар и ми даде час за преглед чак след месец (някой от вас знаят че в Германия не може от днес за утре да посетите лекар а  когато дадат час тогава) моля който имал същия проблем да ми даде съвет как да се справя .Благодаря предварително.

# 1
Здравейте , слагайте си сух топъл компрес поне три пъти на ден и масаж на самото място с ечемика в посока към връхчето или просто бадолу . Сухата топлина / загрята суха кърпичка примерно /  спомага ечемика да избие и продължете с капки , които са подходящи / които съдържат вид антибиотик в себе си / .

Здравейте мили дами отварям нова тема понеже не видях такава тема да ви обясня накратко на 21 години съм, при втората ми бременност в седмия месец Забелязах ечемик на едното окото  не обърнах много внимание после след известно време забелязах ечемик и на другото око което се е появило.Живея в Германия отидох на лекар изписаха ми някакви капки  използвах ги и не помогнаха.Като се прибрах лятото в България пак отидох на очен лекар изписаха ми капки и мехлем използвах ги много време ефект никакъв и сега една вечер забелязах окото ми е надуто,зачервено и имам болка при допир.На сутринта пробвах компрес с лайка опитах също така лук и картофи  няма ефект и вече се чудя какво да направя звъннах на лекар и ми даде час за преглед чак след месец (някой от вас знаят че в Германия не може от днес за утре да посетите лекар а  когато дадат час тогава) моля който имал същия проблем да ми даде съвет как да се справя .Благодаря предварително.

# 2
Аз съм миал  2-3 пъти. Последния път обаче беше много тежко.
Цялата ми страна се беше подула. Чак се притесних.
На лекарите май не и пречи. Казват ечемик и си те пращат в дом.
Не мисля че капките помагат. Просто минава време за да мине.
Само топло помага.
Иам бабин лек. Търкаш със златен пръстен.
Според мен е глупост. Просто като търкаш се разнася. Не е от златото.
На мен ми казаха че е от присвиване на очите и да нося очила.
Емииии не нося и съм си добре.

# 3
Много помага торбичка с кристална сол. Загряваш я в микровълнова и държиш на около. По- лесно избива.

Това за присвиването е голяма глупост, но само нея повтарят.

# 4
Мъжко коте, разтъркваш му лапичката 3пъти на мястото. Ако е женско, ечемика се разнася. Това с пръстена също работи, но ако не е бил на ръката ти, а вземаш от друг, не трябва директен контакт. Първо го оставя на маса или друг предмет, после го вземаш. Иначе използвани пакетчета от чайове също помагат, но си трябва повече постоянство. Най ми е помагал котарака 🙂

# 5
Имал съм няколко пъти. Обичайно лечението беше да се удря леко с пръст( обратната страна, както в училище) за да се разнесе. Един път ме лекуваха с мляко от кърмачка ( не съм сигурен дали беше скоро родила тази комшийка ) по 2-3 капки.

# 6
От моята баба зная за лек с белтък от яйце. Върху хартия за печене или обикновена се слага белтък и се загрява на тиган. Като се втвърди леко, докато е още топло се държи белтъка върху ечемика. Правила съм и със златен пръстен, но ме заболя.

Общи условия

Активация на акаунт