Костинброд или Нови Искър за живот?

• 1 199
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте
Искам да отворя тема за живота в гр Костинброд и гр Нови Искър.Къде е по хубаво всякакви мнение са добре дошли.

Решихме да си купим еднофамилна къща като си търсим ново строителство къща на 2 етажа да има ток, вода и централна канализация,добра изолация.

Живяла съм 10г като малка в с.Житен, но там няма нищо(нито магазини сама един малък нито аптеки) и с родителите ми се преместихме в София за да не пътуваме за работа.Сега съм родител и си ме влече по -спокойния живот и най вече голям двор да тича детето ,барбекю и тн.
Моля посъветвайте ме.Виждам че има доста строителство в Костинброд-защо някой знае ли?В Нови Искър няма много строителство на нови къщи

# 1
  • Melmak
Имам някакво наблюдение да кажем и от двете. В Костинброд се строи много, наистина. Има цели нови къщи, буквално чисто нови, с дворче.
Добре изглеждат. Костинброд има всичко, за много неща няма нужда да се ходи до София. Разбира се, зависии какво и къде работите. Масово хората и от двете населени места работят в София.

Трябва да помислите за транспорта, защото от Нови искър не се сещам как е с градския.

От Костинброд се стига с кола, с маршрутка. Ако се добере човек до метрото на Обеля може да пътува с него. Обаче автобус от градския транспорт не ходи до Костинброд. При наличието на деца - къде ще учат след 7 клас и как ще пътуват?

# 2
Имам някакво наблюдение да кажем и от двете. В Костинброд се строи много, наистина. Има цели нови къщи, буквално чисто нови, с дворче.
Добре изглеждат. Костинброд има всичко, за много неща няма нужда да се ходи до София. Разбира се, зависии какво и къде работите. Масово хората и от двете населени места работят в София.

Трябва да помислите за транспорта, защото от Нови искър не се сещам как е с градския.

От Костинброд се стига с кола, с маршрутка. Ако се добере човек до метрото на Обеля може да пътува с него. Обаче автобус от градския транспорт не ходи до Костинброд. При наличието на деца - къде ще учат след 7 клас и как ще пътуват?

Нали имаше автобус до София?

# 3
  • Melmak
Не е от мрежата на градски транспорт. Тоест се плаща всяко пътуване, няма как с карта за градския примерно.

# 4
Здравейте!
Аз живея в Нови Искър. До Костинброд наистина няма "столичен градски транспорт", защото реално е част от Софийска област, а не от Столична община (София-град). Но има автобус, които вози хората до метростанция Ломско шосе (не знам през колко време го има, но сутрин съм го засичала и е доста пълен).
През Нови Искър минават няколко автобуса, които стигат до метрото (автобус 26 стига до метростанция Хан Кубрат; автобус 27 - до Мария Луиза). Също минава и автобус 29, които в момента върви до гара София север. Също удобен транспорт е и БДЖ (сутрин влаковете са сравнително редовни и за около 20 минути си на Централна гара). Има задръствания с рейсовете, но ние пътуваме с кола - тръгваме в 7 сутрин и паркираме колата в подземния паркинг на метроснанция Бели Дунав. Въпреки че има леко задръстване по това време за 15 минути сме там. С рейсовете времето за пътуване варира - от 30 до 40 минути, че даже и 1 час - зависи по кое време пътувате и задръстването. То се образува при Илиянци, ние затова пътуваме с кола и не минаваме през Илиянци. Има училища и детски градини. Като даже в Курило училището средно училище (до 12 клас ли се води все още?).
Вижте и Доброславци - да, няма аптеки и големи магазини, но е близо до Нови Искър и Мрамор (там даже в момента изглежда много добре, но не знам какви са цените на имотите), автобусната линия е доста редовна и по-бързо се стига до София, отколкото през Костинброд.
Ако има нещо, питайте.

# 5
В Мрамор няма кой знае какво, но къщите там струват горе долу колкото един бъбрек, не знам защо.

Нови Искър е към Столична община и има редовен градски транспорт, хубаво градче е, има си магазини, заведения. Последните години обаче мисля, че имаше някакви наводнения там през пролетта.

Костинброд е към София Област, т.е. до него няма градски и трябва да пътувате с кола, автобус или маршрутка. Пак като Нови Искър - има си заведения, магазини, също и две гимназии, две детски градини. Много хора работят в София и пътуват всеки ден, но и много има които работят в заводите в района - на Якобс, на Кока Кола и др. В момента строят магистралата от Волуяк към Калотина и е мазало сутрин, но като я завършат се надявам задръстванията да намалеят поне малко.

# 6
И за какво ти е точно да прекарваш свободното си време в път до София? Ако сте работещи, не виждам причина да си го причинявате. Има чудесни затворени комплекси с барбекю, басейн, детска площадка.

# 7
Така е, но колко хора могат да си позволят къща в затворен комплекс в София? За пътуването - на мен  като ходя до офиса ми отнема около час и малко да стигна от Костинброд дотам (колата я оставям на метрото).

# 8
  • Melmak
Някои хора искат да живеят в къща и това им е приоритет. Къща в рамките на София е вече много трудно достъпно като цена и опции.

В Костинброд има доста къщи, дори нови гледам, че строят. И като гледам местните доста добре си живеят. Много от тях не работят в офиси от 9 до 18, а са с по-свободни професии и като цяло пътуването не е ежедневно. Други са хоум офис или работят в производствата в града. Минусите май са свързани по-скоро с липсата на качествено здравеопазване и се налага да се ходи до София за лекари.

# 9
Аз препоръчвам Перник, де факто си е като квартал на София. Там има достатъчно къщи.

Общи условия

Активация на акаунт