Стойности на ЧХГ - Тема 20

• 30 969
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте,

имам странен казус и много се притеснявам.
на 12ти ден след ЗЕТ, ЧХГ-то ми беше 365, след 48 часа падна на 176 и след още 48 часа падна на 94, при което ми казаха да спра всички лекарства и че е биохимична бременност. Три дни след като спрях лекарствата ми дойде и цикъла - доста обилен и болезнен. Но трябваше да повторя теста след 4 дни, за да видим занулената стойност и за изненада стойността беше 270, съответно след 6 дни отново пуснах ЧХГ и стойността вече е 845. На преглед съм на 7ми, но ми е много притеснено. Някой изпадал ли е в такава ситуация и каква може да е причината за покачването?

# 721
  • Ст Загора
littlemiracle не е добре.

# 722
Обсъдете го възможно най-скоро с лекарите си. (Корекция, вие сте писали, че сте на преглед на 7ми!) Каквото и да пишем по форумите ще са догадки, само ще ви филмират. Аз имам три биохимични, никога не се е качвало след като започне да спада.

Здравейте,

имам странен казус и много се притеснявам.
на 12ти ден след ЗЕТ, ЧХГ-то ми беше 365, след 48 часа падна на 176 и след още 48 часа падна на 94, при което ми казаха да спра всички лекарства и че е биохимична бременност. Три дни след като спрях лекарствата ми дойде и цикъла - доста обилен и болезнен. Но трябваше да повторя теста след 4 дни, за да видим занулената стойност и за изненада стойността беше 270, съответно след 6 дни отново пуснах ЧХГ и стойността вече е 845. На преглед съм на 7ми, но ми е много притеснено. Някой изпадал ли е в такава ситуация и каква може да е причината за покачването?

# 723
littlemiracle, не искам да ви плаша, но такива спадове и вдигания са характерни за извънматочна бременност. При биохимична спада е само надолу. Трудно при извънматочната е че трудно се намира, понякога се вижда псевдо сак в матката, но той не е истински плоден сак. Следете ЧХГ през 48 ч и на прегледа задължително да ви видят много обстойно, ако трябва и на 2-ро мнение ходете. Имате ли болки в някой яйчник, крак, рамо, гръб, кръста?

# 724
Много ми е познато това. При извънматочната ми. ☹ Не го подценявайте, веднага на лекар. Ужасно трудно се познава. При мен също казаха, че било биохимична. Две седмици си мислех, че всичко е наред и после едва не си отидох и аз...

# 725

12  тия ден след закъснението
Вчера бях на лекар не се виждаше нямаше сак ..

# 726

12  тия ден след закъснението
Вчера бях на лекар не се виждаше нямаше сак ..
Казват, че около 1000mIU/ml се вижда и около 2 седмици след закъснение. Повторете кръвния след 48 часа. Успех желая!

# 727
Май се съмняват  за извънматочна .. утре сутринта съм  пак на лекар .. много ми е притеснено

# 728
Май се съмняват  за извънматочна .. утре сутринта съм  пак на лекар .. много ми е притеснено
Стискам палци всичко да е наред! 🙏

# 729
Ели, за 12-ти ден закъснение на цикъла, стойността е много ниска. Дано не е извънматочна, има вероятност да е биохимична бременност. Проследявяй на 2 дни ЧХГ. Пиши утре какво е казал лекаря.

# 730
Това е Извънматочна ,аз бях така Декември,ту се качва ЧХГ,ту спада .Веднага посете доктор ,че е много опасно.Аз видях много зор ,но с медикаментозно с лекарства и без отстраняваане на тръбата се оправих .Желая успех.

# 731
Утре съм на лекар ще ви пиша момичета много ми е притеснено ..

Видя се сакчето но за сега само сакчето другата седмица пак съм на преглед важното е че има сак и то в матката

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 10:03 от Elito3

# 732
Момичета, днес пуснах отново изледвания - прогестерона падна и много ме притеснява. Според вас има ли основание за паника? Имам час чак на 12.05

Днес пуснах нови изледвания, официално един ден закъснение,  направи ми впечатление че прогестерона е намалял - това нормално ли е? Необходимо ли е да правя нови изследвяния или направо да запиша час за лекар ?

Моля за мнение , изследването е направено ден преди предполагаемия цикъл

# 733
Момичета, днес пуснах отново изледвания - прогестерона падна и много ме притеснява. Според вас има ли основание за паника? Имам час чак на 12.05

Днес пуснах нови изледвания, официално един ден закъснение,  направи ми впечатление че прогестерона е намалял - това нормално ли е? Необходимо ли е да правя нови изследвяния или направо да запиша час за лекар ?

Моля за мнение , изследването е направено ден преди предполагаемия цикъл
Не знам за този период на бременността това ниска стойност ли е, но щом Ви притеснява, обадете се по телефона,ако трябва на някой АГ и попитайте, може да ви кажат да приемате прогестерон за всеки случай. Успех!!!

# 734
Здравейте, имам следния проблем в 5г.с трябва да съм, но лекаря не вижда нищо в матката. Изпрати ме на чхг и след 48 ч. да повторя пак.  Резултата излезна  133.1
Според вас резултата положителен ли е ? Много съм притеснена, че нищо не се вижда.

Общи условия

Активация на акаунт