Нашите цветя - обща тема 26

• 26 626
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Нормално е . Все повече ще падат и трябва редовно да се обират прецъфтелите и изсъналите . Ще останат голи и на пролет ще избият пак . Зимата е така . Вече поливане веднъж на седмица по малко .

Мисля предстоящият уикенд ако времето позволява да отрежа розите като мисля да не ги режа много , пролетта отново . Едва ли ще ги заровя, че при нас е мокро . Ще сложа и резници да видим дали ще се хванат .

# 106
Вчера си го купих , мога ли да го гледам в къщи ( сух въздух топлим се с климатик) или ще му е по-добре на терасата?

# 107
Вчера си го купих , мога ли да го гледам в къщи ( сух въздух топлим се с климатик) или ще му е по-добре на терасата?

На тераската задължително. Много е красиво.

# 108
  • Бургас
Нати,иска студено,вади го навън на терасата.
Много е хубаво!

# 109
Момичета,подариха ми Скимия (Японски люляк),кажете ми,че се гледа лесно.😀
Четох,че обича сянка и влажна почва като цяло и не е претенциозно...Някой отглежда ли такъв храст?

# 110
Лилиум, Карзче, благодаря ви Hug! Вече го изкарах на терасата Simple Smile , все се притеснявам да не им е студено на цветята.

# 111
Не им е студено. И аз края на есента се сдобих с ето тази красота и вече спокойно си я вали снега на терасата.

# 112
  • Бургас
Споко, Натти,не им е студено. Моите са още навън.  Не съм ги прибрала.

# 113
Нещо интересно,което прочетох тези дни - статията беше за киселите краставички в буркан.Та пишеше да не се изхвърля водата от буркана,защото има много приложения- едно от тях ,да се сипва за поливка на растения,обичащи кисели почви...... Сега се чудя да сипя ли на двата ми антуриума? Някой нещо да знае?

# 114
  • Бургас
Ъъъъ, какво 😱🤔?
Аз я използвам за марината на месо и я  слагам когато ще пека такова.
Но за растения 😬не съм чувала и пробвала.

# 115
Нещо интересно,което прочетох тези дни - статията беше за киселите краставички в буркан.Та пишеше да не се изхвърля водата от буркана,защото има много приложения- едно от тях ,да се сипва за поливка на растения,обичащи кисели почви...... Сега се чудя да сипя ли на двата ми антуриума? Някой нещо да знае?
Недей, в маринатата има сол. Аз преди години почти убих моите цветя с водата от варени картофи. Подведох се по такива писания. Пожълтяха листата на цветята и им трябваше много време, за да се възстановят.

# 116
    хм,това за солта има логика ,да. Иначе ако сте купували течните торове на Лактофол,също има такъв за растения обичащи кисела почва,аз взимам за антуриума ми...От градинските- цинии,калдаръмче.....

# 117
  • In transit
Много вкусна супа става с тая саламура, ако искаш ще ти пратя рецептата. Не я хаби за цветята. За антуриума сега чувам, че обичал кисела почва. Повече от 25 години отглеждам антуриум в нормална почва, цъфти, та се къса, пу,пу.

# 118
  • Mostly in my mind
Аз днес най-накрая прибрах сакъзите. Хубави, живи, сега ще поизсъхнат най-вероятно...като всяка година като ги прибера.

# 119
  • Бургас
Лолита,  със сигурност ще имат много пожълтели листа,но това да не те притеснява.
Моите са навън още и от доста време листата им жълтеят. Почиствам ги и така.
Сега като дойде времето да ги прибирам ще ги накърша едно хубаво. Ще си подновя сандъчета за навън догодина.

Общи условия

Активация на акаунт