Нашите цветя - обща тема 26

• 26 644
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
Di Soleil, това не е хлороза. При твоето кафе хлорозата беше ясно изразена - зелени жилки, пожълтяване между тях. Тук няма такова нещо. И на мен ми се струва, че това са най-старите листа, затова пожълтяват.

# 196
Аз като гледам горе листата са зелени , а от долу пожълтяват , което е съвсем нормално според мен . Не може години да изкара с едни и същи листа . Сменят се.

# 197
Сигурно, обаче нека види на заден план пак има листа с пожълтяване и то някак тръгва от главните “жилки”.  При моето също така започна отдолу и както се вижда стои едно такова на нишки и петънца. Нормалното пожълтяване си жълтее листото различно. Нека все пак го наблюдава. Ако е нормално още по-добре.
Аз се радвам, че на мен тук ми помогнахте. Кафето не се влошава, а подобрението е минимално за това изчаквам още малко преди да ви го покажа в сегашния му вид.

# 198
На работа имам 3 шефлери . Едната е зелено и бяло , която върви много , много бавно . Рязах я един път , но не е мръднала . Другите са едната със зелени листа , а другата със зелено и жълто като тези са по големи и се развиват по - бързо , но са в малки саксии и май вече им утесняха , че гледам корени се виждат . Дали да не ги преместя в по - големи саксии и с какво мога да ги наторя ? Какво ще кажете ?

# 199
Момичета,този хубавец расте като луд и вече ще започне да пада 😃.Първо реших ,че се бори за светлина,преместих го най-близо до прозореца и пак така.Ако го преместя в по-голяма саксия нали няма нещо да го притесня .🤔

# 200
  • Пловдив
Той си търси светлината. Може да въртиш саксията периодично, за да го изправиш Simple Smile.

# 201
Както решиш можеш да го оставиш така , а можеш и да го пресадиш в по - голяма саксия като ако го преместиш и го отрежеш на половина сложиш едната във вода или направо в саксия , това което остане може да избие и да станат повече . По - добре ще е ако режеш да го засееш в саксия . Както си прецениш .

# 202
Той си търси светлината. Може да въртиш саксията периодично, за да го изправиш Simple Smile.
Това правя със същата идея ,мисълта ми беше,че мн се издължи и не спира.😃Щеше ми се някое разклонение да пусне по -добре.

# 203
Аз бих го пресяла в по-голяма саксия. Бих му отрязала и върха и него засадила.

# 204
Нещо не му е харесало за да се издължи така. И аз бих го нарязала, даже на няколко части. Отрязаното направо в пръст, сукуленти не се вкореняват във вода.

# 205
Според мен, светлината му е била малко, затова се е издължил повечко. Забеязва се, че разстоянието между по-долните листа е много по-малко, отколкото при по-горните. А такова удължаване между листата е признак на изцуляване поради недостиг на светлина.

# 206
Здравейте!
Много харесвам монстерите, но навсякъде чета, че е отровна и не се препоръчва гледане вкъщи. Какво е вашето мнение?
Какви други лесни цветя ще препоръчате, които не изискват много светлина?

# 207
Никое домашно цвете не излъчва отровни изпарения Wink Ако имаш опасения, че някой ще яде цветята (бебе домашен любимец, деца) по-добре изчакай да пораснат малко. Почти всички домашни цветя са леко токсични, не чак смъртоносни, но и не е здравословно да се ядат.
За малко светлина сансевиерата е подходяща, папрати, спатифилум, хлорофитум. Тези са и лесни, за начинаещи.

# 208
Благодаря! И аз така знам, че за ядене не са ок, но все пак да попитам. С дете на 4 съм, но не ми яде фикуса и останалите 😂
Друг въпрос - фикус бенджамина ми оплешивя сравнително. Малко светлина, или? От едната страна е плешив, от другата си пуска нови листенца.

# 209
Бенджамините са така зимата, когато светлината е малко и вкъщи има отопление. Особено ако лятото е бил на открита тераса, шокът е голям. Напролет ще изкара нови. За да не падат листата, трябва да зимува на хладно и светло, трудна работа.

Общи условия

Активация на акаунт