Нашите цветя - обща тема 26

• 25 970
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
  • Varna
Честит празник,момичета🪻🪻🪻🪻🪻
Вчера купих страхотни зюмбюли,нарциси и розово коледниче(не се смейте,хареса ми много и не знаех,че
се казва така)
Изчистих терасата,подготвих саксийките и гледам цветенцата ,които оставих навън за през нощта са заобиколени от пчели и то много.
Има ли начин да ги изгоня или да ги вкарам вътре и да се откажа от цветен балкон.
Ясно ми е ,че това им е в природата,но времето е хубаво и оставям отворени,кучето ми иска да ги яде и става нетърпимо.

# 676
Честит празник, момичета!

# 677
ALESSANDRA, против пчелите само мрежа ще помогне. Най-вероятно има гнездо или кошер на пчели някъде наблизо.

# 678

Малко минзухари от двора.

# 679
  • София
BundleOfLove,бих ти предложила комбинация от полукаскадно мушкато Калиопе  и сребриста дихондра.Това мушкато няма каскаден ефект като сакъзите,но и не расте строго нагоре,а повече настрани.Устойчиво на жегите като повечето мушката.По мои скромни наблюдения мушката повече издържат на жегите от сакъзите.Сандъчета/саксии като твоите хич не ги обичам,няма контол,особено когато вали.На такива моите саксии мъжът ми отдолу направи дупки.

За петуниите добре е да се пръскат профилактично веднъж на две седмици с инсектицид и фунгицид .Например моспилан и топсин.Каскадните(за сурфиниите не знам) се подрязват средата на юли.

Кажете правилно ли съм запомнила за торенето с амониева силитра.Тя трябва да е покрита с почвата и няколко дена след слагането се полива.

# 680
  • Варна
Аз знам, че веднага се полива след торене и то обилно. Особено с амониева силитра, защото има опастност да изгори растенията. Защо да е чака? Няма логика тора да седи сух.

# 681
навремето нашите, като гледаха декоративни храсти, насипваха по малко амониева селитра около всяко растение и разрохкваха почвата, да се омеси. Не са поливали после заради селитрата. Поливаха нормално, при нужда от поливане. Гранулките на амониевата селитра са много хигроскопични и дори при най-малката влага се разтапят и попиват в почвата. Предполагам, че ако се полее веднага, особено ако е обилно, ще се измие и ще потъне в по-дъбоките слоеве почва.

# 682
  • София
Честит празник, момичета!
Подкрепям diorela, амониевият нитрат е хигроскопичен и летлив. Винаги се заравя, защото иначе се изпарява. Няма нужда да се полива.

# 683
  • София
Бързо въпросче, малко се обърках, ако някой гледа Левизия и може да даде съвет - на пълно слънце или лека шарена сянка в двора. Жената в разсадника каза слънце, но в нета чета да не е пълно и сега не знам. А при мен слънцето лятото е зверско, сухо, горещо, изгарящо... 😅 А самите цветове ми изглеждат доста нежни...

# 684
Няколко левизии гледам, и на слънце и на шарена сянка виреят. Влагата в студено време не понасят добре, трябва да е на отцедливо място.
Тази дето е на целодневен пек се спаружва малко лятото, но и на двете места цъфтят. Лесно се мести, ако не и уцелиш мястото.

# 685
  • София
Много мерси, утре рано сутрин ще ги сложа, та бързият ти отговор мн ме зарадва. Да - на един песачливо чакълест склон ще ги слагам, само се чудех по на слънце или под някое малко дръвче да им сенчи леко.... Миналата година на слънцето почти убих за 3дни едни скални розички, та ги местех на по-сенчесто.

Последна редакция: сб, 08 мар 2025, 20:40 от Angel_Dust

# 686
  • На морето!
Днес имах време и имаше и хубаво време и почистих 2 цветни лехи в двора. Насях тагетиси, кученца, астри, цинии и разни семенца, които съм събирала през лятото.
Доста работа отметнах и сега не мога да ходя , отвикналото ми от градинарска работа тяло се разглоби просто.
Почистих и мушката и сакъзи, вкорених част от разсада, който направих наесен с окършените мушката. Всички саксии са навън, на веранда, на завет, другата седмица продължавам с останалите китки.

# 687
И аз бях в градината, по-лекичко, като за първи път тази година. Не свърших кой знае какво. После след като обядвах, спах безпаметен сън на дивана Grinning

# 688
  • Somewhere far away
Ох, добре ме зарибявате.
Аз се помотвам поради извинението че може да стане пак студено! Трябва да чистя терасата и чак после да изнеса цветята, това е реалната причина Grinning

# 689
  • На морето!
Другата седмица го дават 22 градуса при нас,  никакво застудяване повече.

Общи условия

Активация на акаунт