Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 19

• 19 178
  • 620
  •   1
Отговори
# 615
А, аз точно за корените говоря. Иначе аз самата успявам да си докарам почти черно на краищата току-що боядисана.
Вероятно и на по-малко бели косми би ставало още по-добре, но аз съм вече доста побеляла 😖.

# 616
Нещо се актуализира и не мога да реагирам на постовете. Mila, добре, при положение, че съм и чела, че къната е само червена, пак си говоря за кестеняво - явно ще си взема пак светла билкова къна. И ще пробвам и мокрене.
Последното къносване ми беше с Medium Brown, сега ще взема да забъркам тъмната Light Mountain със светло кестенява на Henna Fox. Мисля така да пробвам да редувам боядисванията.

# 617
Ох, скъпа моя, бъркаш понятията.
Къна - това е билка - Lawsonia inermis или henna, тя дава само и единствено червен цвят.
Ти реално се боядисваш с билкови бои, а не се къносваш, защото къносването е само с билката къна.
Не че не разбирам какво искаш да кажеш, но е добре да знаеш точните термини, защото така ще ти е по-лесно да постигнеш резултатите, които желаеш.
Когато аз започнах да ползвам такива бои, реално почти нищо не знаех. Мислех си, че има червена къна, кафява, черна, едно време като бях тийн с такива съм се мацала. Едва последните години разбрах, че те всъщност са имали химическа съставка.
Та - в началото бях много боса, а и тук се пишеха такива едни сложни неща, оксидирания, стъпки, незнам си какви неща Joy, струваше ми се ужасно сложно.
Като почнах да експериментирам - всъщност не е кой знае какво, но както се видя, и аз правя грешки.
Та в случая - ще смесиш 2 билкови бои, което ще е интересно като експеримент. Grinning Със сигурност ще се получи, въпросът е точно какъв цвят. Между другото, аз лично съм по-доволна от Хенна Фокс, отколкото от Култиваторс.

# 618
Аз на суха къносвах, винаги е хващало. На мокра не обичам 😅 още по-трудно я разпределям косата.

# 619
Mila, да, да, знам, че яко бъркам двата щата, но разбирам кое какво е. Аз досега съм се боядисвала само с билкова боя, не съм се къносвала, но си му казвам "къносване".
От 2 години забърквам 2, а по-често, 3 цвята, но на една марка. Не мисля, че ще стане нещо кой знае какво, но ще споделя след поредния експеримент.
Азара, и аз мисля, че ще ми е по-трудно, но ще пробвам.

Последна редакция: пн, 19 яну 2026, 20:40 от anmasu

# 620
На мен, честно казано, ми беше по-трудно на суха. Пробвала съм и така.
Но моята коса е къса, тънка, боядисването не е кой знае колко сложно и времеемко при мен.
Иначе - от смесването на различни марки бои няма да стане нещо лошо. В крайна сметка - все са си същите билки Wink

Общи условия

Активация на акаунт