🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 8 (03.11 - 10.11)

• 42 490
  • 1 228
  •   1
Отговори
# 1 050
Гогов айде бе брааат  Добре дошъл! Радвам се, че във форма ще има още един освен мен който не знае модерния англоезичен жаргон 🤣.
Ти си най- естествения участник във формата! Лафове които са нормални да си говорят хората в живота, на Острова предизвикват фурор тук 🤣
Абсолютно нормална реакция към Бистра на снощната битка. Направо я очаквах. Една малко по- друга генерация сме с теб.

Не знам защо всички отписахте Мая като напълно слаб играч. Все пак и тя е минала една тежка спортна школа.

Снощи тука мина една голяма метла.
Липсва около страница постове. Даже писах на двама трима форумци които видях, че са онлайн ако искат да направят скрийншот.

# 1 051
Относно волята на Марина - поздравления.
Но играта беше опасна, тя рискува здравето си. Видя се ясно, че изпадна в гърч и получи припадък.
Спокойно можеше да нагълта вода, ако  не се бе притекла Петя на помощ, да ѝ изтегли езика и докато е в полусъзнание да умре.
Можеше и да си удари главата на железата долу, доста рязко падна. Изпитанието бе за свръх издръжливост. Над два часа стояха , над половин час ги пра дъжд. Жестоко натоварване на краката. и на Влади и Бистра  бе тежко изпитаниято, но те стояха вертикално, а не разчекнати и не бяха по хлъзгава повърхност. И пак издържаха час и половина, а тук два часа и петнадесет минути. Това натоварва мускулите. Нямаше смисъл от това, Марина трябваше да се пусне много по-рано. Щеше да се съхрани, имаше вероятност Тренера да я спаси.
На тези години на децата ѝ не им пука колко воля е показала. Искат мама да си е при тях.
И аз като Мая и като много хора не приемам, че е нормално една майка да си рискува в такава степен здравето, само за да се докаже пред себе си. Това прави супермамата антимама, защото ако бе влязла в болница  за дълго щеше да удължи още времето през което няма да я виждат децата ѝ.

Относно Мая- не ми се струва, че Бистра е чак толкоз зависима от Мая и така яко ще се разклати ако Мая отпадне. Да, приятелчета са, да Мая дава някакво спокойствие на Бистра, но Бистра си има самочувствие и без Мая (според някои това е високомерие).

# 1 052
  • София
Гуспа, ти ли си? Хич не обиждаш да- ние сме били снощи пред Народния театър. 
 Айде по-спокойно да си гледаме и коментираме телевизионен продукт без да ни се дава тон в живота, мерси! Правете Море от любов като не носите на критика.

# 1 053
И аз съм на мнение, че Владко ще си ходи скоро. Изчерпа му се образът и на мен ми изглежда като да се е омотал като пате в кълчища. Искам Гогов да номинира Мая, но знам, че няма да ми изпълни желанието Sad

# 1 054
  • ПАЗАРДЖИК
Аз се надявам на Миро това, че не се бори за финал, да е само стратегия, да изглежда, че не е заплаха. От както го твърди, май не се изявява в игри.

# 1 055
Идеята на Миро е всички карти на масата и започваме от начало. Не е лошо като идея. Така неща които само са подозират ще са ясни и ще може да се мислят по-добре стратегиите кой срещу кого  и как да играе.

# 1 056
идеята на Миро е чудесна, защото извади нещата на масата и съхрани образа си чист. Нито направи драми като Дзами, нито игра подло като Жоро, Влади и Кирил. Кофти е, че Влади не каза ясно "аз съм с Жоро". Но дори самият факт че новината на Миро се поднесе спокойно говори добре. Влади каза че той не поема задължение да не стреля към Дзами, а Бистра и Миро нямат задължение да не стрелят по Жоро, което общо взето изясни позициите. Да, Влади не каза "аз играя с Жоро", но то нямаше и нужда.
По принцип можеше да "филмират" Влади или да подхлъзнат Кирил, ама Миро за пореден път се показа като "face" персонаж, като един много морално чист характер. Неслучайно (почти) всички го харесват

# 1 057
То има 7 бедни, и два дена в които по трима трябва да са номинирани. От първата тройка само един ще може отново да е номиниран, демек от седемте пет задължително ще са на пангара. Ако и двата дена е в Нумеролози или Мимо Гарсия, Вера смятам, че е спасена.

# 1 058
Между другото, аз ще застъпя едно непопулярно мнение - Марина е попадение за продукцията.
Трябва да правим разлика между образ който ни харесва/ не ни харесва и образ който е полезен за продукцията. Към настоящият момент Жоро обира най-много  негативни емоции, следван от Кирил и Марина. Само че това че тези хора са събудили такива емоции в нас е ценно за продукцията. Да, телевизорите изтрещяха, когато Жоро организира другарски съд на Биляна, а в следващата серия го игра следовател. И се интересуваше дали той си е вкарвал …пъзела…в нея. Но точно заради такива неща, всички гледахме приковани в екрана с надеждата Биляна да издържи. И плановете на Жоро да се провалят. Да, абсурдно и жалко е Кирил да иска Мая и Бистра да му перат гащите, но такива неща правят предаването.
И както предаването има полза от чист образ като Миро, или популист като  Шериф, така има полза от манипулатори като Жоро или диви балкански субекти като Кирил. Това са двете крайности. (отношението към Бистра  е рязко полярно - от „харесва ми“ до „не ми харесва, дразни ме“.Така че Бистра също е ценен образ. Както и Гогов.)  В този смисъл Марина бе полезна за продукцията - след „другарския съд“ над Биляна масово я намразихме. Натякването че е супермайка, реването и пр. влошиха нещата и без Дяволо повечето искахме да отпадне. Но това ни приковаваше в екраните, питахме се колко още ще издържи. А снощната битка бе гладиаторска. Мен лично ме държа на нокти. Друг е въпросът, че тя бе опасна за здравето на участниците.  Но  пак казвам - някои от тези които събраха най-много омраза са най-полезни за продукцията (аз лично съжалявам, че Рената отпадна въпреки че тя бе един от найхейтените образи тук, в този форум). Такива образи не са безлични, могат да те накарат да гледаш риалито дори само защото се надяваш да отпаднат. Именно такива хора рязко вдигат рейтингите. Жоро е нещо като Юлиян от ИВ1 - комплексен играч, спечелил много битки, който обаче не се срамува да е  невъзпитан, подъл и пр.

От друга страна ако трябва да посочим хора, които не фал за продукцията: от страна на мъжете определено Тренера,  Секулички и Мимо. От страна на жените - почти всички Ина, Нина, Лора, Вера, Петя, а през повечето време и Биляна….тотал щета. Не създадоха някакви интересни образи. Не бяха злодеи. Не бяха „ангели“. Не бяха в комедийни роли. Не участваха често на битки, а като участваха - губеха. Не разбираха от стратегии или от социална игра. Тези хора бяха „туристи“.
При един втори сезон съветвам най-приятелски да се поработи най-сериозно на женския каст. Не е нужно всички да са културисти, но е хубаво да са от типа на Миро и Дзами, да могат поне един огън да си запалят.

# 1 059
Лорд Сняг , за Вера и Петя не съм съгласна, че не са интересни образи.
Вера доказа, че е умна, съобразителна. Малшанс, че не спечели в играта с Еляса.
Гогов и Дзами потвърдиха, че е умът и' работи. Може би е нейна стратегия да не се набива на очи, но за мен е интересен образ, харесва ми и я подкрепям (пропуснах в мой предишен пост да спомена, че и за нея бих се радвала да спечели).
Петя показва характер, отстоява своето, печели битки, дори когато беше отписана (в играта с мерките и теглилките), снощи победи, помогна и на Марина като видя, че нещо се случва с нея. Не е от фаворитите ми, но определено не е пълнеж във формАта.

# 1 060
А аз казвам, че това ще е последната му седмица на острова.
Разбира се, много искам ТИ да си прав.

Не знам как го виждате да отпадне в игра, но ще следя с интерес. В следващите два дена трябва да загуби 2 игри срещу бедни играчи. После пък сигурно се връщат основните правила и трябва да остане трети в групата и после да загуби игра ...
Отпадане по други прични, може.
Много искам да не си права Flowers Hibiscus

# 1 061
  • София
Понеже има поне 2 сюжета за коментиране, няма да е кратко (сори! може да идете направо на "комикса").
Първо: популярно/не популярно - ала аз съжалявам, че се затри снощния диспут с г-н "НЛО"-то. Главно по две причини - след като всички можем да заявяваме какво мислим, може и той; НО най-вече понеже изчезнаха емоционални, но градивни (и смислени) постове, от които (поне за мен) продукцията (и дори той да не е от тях) имаше какво да прочете в по-кратък вид и накуп. По отношение на "кой кого", мисля, че в темата - даже да е имало непремерени или не в бонтона писания, те са разхвърляни по страниците и обичайно други допълват/питат/не се съгласяват. Вие (впрочем, сега актуалният термин е "Неинд.Въздушни Явления/... Феномени Simple Smile) ни "изскочихте" изведнъж, а ако толкова не сте съгласен с мнения - можехте да пишете от време на време - и особено (както и Ви приканиха снощи) да споделите обосновано другата гледна точка, на шоумейкърите. И ако емоцията е била предизвикана само в защита на Марина, "лелите", "пейката" и "картата" не помогнаха.
(Понякога и "наши хора" имат по-крайни изрази, обаче преди да пуснат роботчето по пода на темата, самият НЛО вече беше изразил с нормален тон мнения, заедно с които - и нашите, повтарям, че най-много съжалявам за тях, разборът на епизод и сезон добиваха някакъв съзидателен смисъл.)
Малко ми е смешно, днес като чета всичко от 50-та стр. насам, че от останалите встрани от МОП-а мнения или цитатчета, човек може да си поблъска главата каква кримка се е развивалата снощи в темата ни.
Второ: повтарям молбата си към всички - когато имате относително подреден пасаж, касаещ продукцията, моля ви, болдвайте го, за да се вижда по-лесно. И сега, след среднощното почистване, има написани мнения, които биха били ценни за мислещи хора.
Обобщено: ние тук сме тези, които сме ("себе си", ха-ха), някои пишат по-обрано, други - по-емоционално. Форумът дава тази възможност. Съотнесено към шоуто, ние сме онези, за които то се прави (освен за тамошните "себе си", които показват, каквото имат за показване). Личното ми мнение е, че нашето "огледало" е важно и дори меродавно (разбира се, като статистически се отсеят елементи по "сюжета" и каста от емоции). Вие, Продукциите, ако щете ни четете, гледайте си ГАРБ-ово-НИЕЛСЕН-овите рейтинги със свръх-представителните не повече от 3000 реципиенти. И заедно с Телевизиите-Майки бъдете благодарни, че не се е намерил оператор/разпространител, който да предложи на зрителите сами да съставят "пакета" на исканите канали - за които само да си плаща... Не, че няма да има кой да гледа ББ.
Ако сте си самодостатъчни (или самодоволни?), нищо "наше" няма значение за вас. Ако не е чак тъй, но нямате мъдростта и желанието да не се копирате един другиго, да не преписвате от пошли "постижения" на конкуренцията, да не мерите пулса на пациентите си (и участниците са ваши, да, ама и зрителите - а те не са по договор), тогава усилията ви ще приличат на борба с капан за раци: хем сте на терена, хем съдържанието е почти извадено, хем ви личи колко мъка ви коства, а никой не се чувства нахранен и сит.
Скрит текст:
Благодаря за преразказания сутр.блок с участието на Марина. Пожелавам й само здраве и щастие и любов в семейството й (без нужди от доказването им). Г-н Гогов, добре дошъл! Не е страшно; и аз съм мъж и открих, че тук (за яд, че в "Оффроудския" ги няма) има теми и области, в които намираш съмишленици, смееш се и споделяш, научаваш по нещо... и изобщо, приятно е. Пък и дамите могат и баници да правят. @tfn2k, прибавям от поредния ти обзор (поредно Браво!) един пасаж към моя по-горен за продукцията: След като половината от публиката едва не е издавена от урагана , правилата се сменят и от чекнене , участничките минават само на ръце. Можеше от там да почнат, ама...
Част Втора.
По снощния епизод. Нямам (този път, моля за извинение) особено желание за подробен комикс. Понеже хич не беше "фентъзи". Няколко бегли щриха:
"стандарт.нюз" пише днес: Те трябваше да стоят разкрачени върху платформа в океана, която постоянно се клатеше от водните течения. Нещо повече – по време на играта се изсипа силен дъжд. Въпреки това двете жени издържаха стоически над 2 часа. Това наложи условията да бъдат променени и те трябваше да висят на ръцете си. Съветвам при тази игра идния сезон, след 2 часа, направо да ги заковете/завържете за вертикално-наклонените греди и да промените в крачка условията. Ако някоя падне - губи гривните. Ако падне цялата конструкция с мъченицата барабар, връщате 1 гривна.
Скрит текст:
НО, ако си бяха обули чорапки с определен десен - както съветва Венци, - щяха да издържат поне още 2 часа и епизодът да продължи да началото на новия на следващия ден:
Скрит текст:
За скритите коалиции. Те затова са скрити и са повече даже от всички (явни и тайни), в които Пъзелистът участва и сънува. Тук разкриваме предварителна уговорка с участието и на единия водещ, но пък водна бълха (или каквото там беше) я развали - един напусна. Но спойлерът в случая е важен: Саното сочи двама от финалистите.
Скрит текст:
В този форум поне Мая май не я подозираме като победител. (Да го има предвид Бога от машината! Но имате къртица в екипа - вече е разкрита. Меродавна медия - ММ като мани-мани, днес го оповестява). "Според зрителите това ще бъде бившата гимнастичка Мая. Те са убедени, че майката на две деца и ръководител на два успешни бизнеса е изготвила стратегия, с която уверено върви напред. Според феновете Мая умишлено повтаря, че не й се играе, за да може евентуално, ако се наложи да бъде спасявана, някой да я съжали и да й даде гривните си, за да оцелее." https://petel.bg/Posochiha-pobeditelya-v----Ostrovat-na-100-te-grivni---__552721
Да бе, да, друг път... - казват двама от участниците. Третият мъдро скръцва със заби: Важно е да от лагер "Мимо Гарсия"
Скрит текст:
От друг лагер изкрещяват дружно: Нищо подобно, от нашия камп ще е!
Скрит текст:
И докато се нищят виртуални и реални коалиции, разпъването на кръста, деволюцията към маймунщините в Деня на храната..., ето че БиБетата са си били прегърнати след сезона на РД-то на Гошко Лошко. Ченгето Гогов (бивши такива няма, дори да се дегизират като таксиджии) да рече струва ли това като доказателство?
Скрит текст:
И след като любовта и хормоните не липсват там...
Скрит текст:
... време е да удари и ураганът. Но лично аз си чакам отговор на чуденката кога/как/кой ще хвърли Пръстена на едного във вулкана (след снощи взимам да се страхувам, че ако Ам Гъл ни нарочи тук, заради писанията за него, Средната земя ще ни се стори тясна). Simple Smile
Скрит текст:

# 1 062
Чудно ми е как виждате Влади пътник?! Аз го виждам на финал. Може да е този с едната гривна,който обръща играта. Кой от бедните може да го бие та да загуби 2 битки подред?! Наистина ако може някой да ми обясни по каква логика виждате Влади пътник ще съм благодарна.

# 1 063
  • софия
Единствената логика да се вижда Влади пътник до този момент е, ако има изтекла информация отвътре. Аз друго обяснение за сега нямам, защото с нищо не показва подобен развой.
 Ако говорим за тази и следващата седмица. После вече ще са силни играчи и всичко ще опре до късмет, каква игра ще ти се падне. Тогава всеки един може да си тръгне.

# 1 064
Изгледах Марина при Туджарката, хубава жена, ама със сбъркани приоритети. Хем се втурнала да прави семейство рано-рано, хем пък не седи да си гледа децата когато имат най-много нужда от нея, ами се втурнала да се доказва. На кого? Уж спортувала само за здраве...
Дечицата ѝ са абсолютни бонбончета! Като куклички са. Има си свестен мъж, явно и стандарта им е добър, да си гледа семейството, да пътува, да се успокои и да се радва на живота.

Общи условия

Активация на акаунт