🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 8 (03.11 - 10.11)

• 42 710
  • 1 228
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Поредният епизодиален "фентъзи-комикс" (този път не е много фентъзи).
Храна, храна, ама не е в хладилник. И след 5-6 дена опакованите барчета ще станат по-ценни от брашното и ориза. Но - каквото, такова. Това е остров из Филипините и МинЗдрав няма юрисдикция там.
Скрит текст:
Хареса ми епизода. Марина си го изпроси, ала подходи принципно, но и другите от лагер "ние четиримата плюс багажа" се изсулиха по мъжки. Така стават нещата в сюжет за индивидуални печалбари - в "морална отборна" игра.
Иначе - в общите широкоъгълни планове - всички са с всички и за семейството. Но в "коалиционната" под палмите - по тройки (че и по няколко тройки; не шведски обаче - шоОто започва още в праймтайма и червена точка нямаше даже при половия разбор преди време)
Скрит текст:
Ще ми се утре Гогов да бие Бистра, че с Мътна малко пак да се поснишат, ама няма да стане (както май го видях на анонса). И не съм на 100% сигурен, че Конфуций Дзен ще спаси някого - освен ако не е болен реално и подари живот на Земеделката от бъдещата ферма за водорасли.

Идва (дали пък?) черен четвъртък за коалиции и сглобки (макар да не е ясно там кой ден от седмицата е). Както Марксизмът учи: количеството прави качеството (накратко). Затова - колкото повече, толкова повече. Виртуално Малкият Пъзел би бил победител; той си мисли, че е член на всичките явни и тайни сдружения. Както светът се случва, ако постулатът беше верен, САЩ или Швейцария щяха да марксистко-ленински федерации. Ама не са. И с пъзелиста е тъй. Но той не гледа епизодите по телевизията, за да знае. Когато почне да гледа - вече у дома си един ден, ще бъде изненадан в гръб.
Скрит текст:
Както във всяко модерно семейство, всеки е партизанин в няколко различни коалиции. Но за пред съседите - всичко е идеално, мир и сговор царят (и тук-там някой пъзел, реден в миналото).
Скрит текст:
Не психиатър или нумеролог им трябва. Направо са за екзорсист.
Задругата на Белите Мъдреци е друго нещо. С бистър ум те вървят към Полето с 300-те хиляди пръстена, когато ще се види дали ще останат в един клас и след Хогуортс. Засега владеят важни вълшебства: да си невидим, да си морален и да се справяш с истински пъзели.
Скрит текст:
А най-важното послание винаги е: Любовта побеждава -
а/ ако я има и където я има
Скрит текст:
б/ където хване дикиш; ако хване
Скрит текст:
в/ ако не я откривате във вашия телевизор, този Летящ философ ще ви я обясни
Скрит текст:
... а докато пиша тази статична островна анимация, екранът ми забива, после се избистря и се появява надпис: "Не всичко изглежда, както ви се струва. Каквото и да виждате, чувате и четете, последен се смее Продуцентът!"
Скрит текст:

# 706
Лагер Глория отново не разочароват със стратегия.🤣 Има ли стратегия на този лагер, която е успяла и не са забравили да дообмислят нещо?🤣

Като видях таблото знаех какъв ще е изходът.
Защо въобще помисли, че ще се победят Бистра и Гогов е мистерия.

Играта обаче ми хареса.

# 707
Една от най- безумните стратегии!
Нина спомена, че кракът и е много подут. А да не би тя да е ухапаната от пясъчна бълха?
Утре всички ще са с лепенки и превръзки.
А Мая след лакътя от Венци в носа ще като Кобрата след мача с Кличко

# 708
  • Враца
Ако някой още веднъж каже, " да си изговорим нещата", ще ми избухне главата в пламъци.
Всички постоянно нещо изговарят, те не разговарят вече. Ужас, ужас.

Каква беше тази храна? Дадоха им само боклуци!
100 глави чесън и пакетиран картон. Щото тия оризови сухари , точно на това приличат. Беше тъпо. Тъпо и недомислено е и това, да не могат да се борят за храна, да си набавят храна , да си печелят и каквото и да било там, но да стоят гладни с дни и да ядат по една пръчка неварена спагета е повече от недомислено.

Хареса ми Дзами, че лично отбеляза и похвали приноса и активното участие на Нина.

Много се радвам на Миро, който винаги е усмихнат , спокоен и се забавлява с тъпотиите на другите. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Браво, Мире!

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 01:43 от vmarinska

# 709
  • София
Много грозна беше борбата за храна, страшно ми дожаля за тези хора - изпосталели, озверели... Предния път беше доста по-цивилизовано и повече изглеждаше като игра с награда, а сега беше безумно.
И защо си правеха труда да развързват и да губят време, като всички бяха взели ножове, триони, брадви и щеше да е много по-бързо да режат въжетата?
Нумеролозите се справиха най-зле отново. А така ми се искаше да съберат повече храна, защото са най-много и най-много се измъчиха от глад. Мъжете им били тежки и не можели да се катерят. Ами хубаво, но тежки са само Гогов и Дзами, не знам какво пречеше на Митов и Берке да се опитат да се катерят. Никой не направи опит дори, разчитаха само на Ванеса и Биляна, което беше истинско безумие. Много лейм стратегия! Другите два лагера се справиха далеч по-добре.

Отлична стратегия на Марина - каза, че не може да мисли и си удържа на думата. Joy Сега една от двете ще ни освободи от присъствието си, колко приятно. Като иска да играе честно, без да прави схеми, и знае отлично, че има голяма опасност да се случи това, което се случи, защо не сложи някоя друга с една гривна със себе си, за да не играе отново утре срещу приятел и сълагерник и да трябва една от двете да си тръгне? Акъл море, глава шамандура е нейната работа.

Бистра е много просто същество, как само си бранеше фъстъченото масло от кавалерството на Берке. Joy Прави са хората, че човек приписва на останалите собствените си качества и ги подозира в това, което е той самият.

Влади откровено си го достраша да излезе срещу Дзами, но отново се опита да го представи като благороден жест от своя страна.

П.П.: Митов бил още в играта и дори се оказа, че можел и да говори. Мислех, че на острова е останала само безмълвната му холограма.

# 710
Най - вероятно не са разрешили ползването на ножчета и брадви в играта за храна. И логично, че при тази блъсканица, можеше някой да се нарани.

Дзами похвали освен Нина, и Ванеса. Браво на него. Той беше започнал да ми харесва, но се издъни със споделянето на информацията за коалицията на Георги, Влади и Венци. Сега сложи на прицел себе си и своя лагер. Вера и Гогов се опитаха да му подскажат, че не е добра идея да сподели с всички какво знае, но той не ги послуша.
Гогов има добро чувство за хумор, разбира играта, прави се на умряла лисица, но не ми хареса в началото как не си призна, че преписа и малко остарелия му мироглед.
Голямо браво на Вера, че е споделила заделената си храна с Ванеса (и на Дзами, че го каза пред камерата).

Която и от двете (Марина и Петя) да си тръгне, няма да ми липсва. Тренерът този път ясно заяви, че няма да спасява Маринка.

Влади прекалено много мисли за това да остави добро впечатление у зрителите за себе си. Опитва се да е честен, да покаже колко много означава за него мъжката дума. Струва ми се доста подмолен, но не мога да отрека, че има харизма и омайва другите.

Венци е добряк, веселяк, може би малко наивен, чудесно се справя с игрите (стига да няма пъзели), всички гривни си ги е спечелил, ще се радвам да стигне до финала, че и да спечели.
Миро ми е най-големият фаворит. Наблюдава, слуша, прави правилни заключения, мисля, че изчаква точното време, за да излезе отново на сцената.
Бистра ми харесва от началото, единствено не одобрявам постъпката и', че не сподели храната на златогривния.
Който и от тези тримата да спечели, аз ще съм доволна.

# 711
Майката на Републиката изнася майчинска лекция пред форумки от бг-мама.

# 712
Образът на Марина в предаването трябва да е бил замислен да покаже на какво е способна една майка, демек сила, издръжливост, борбеност и т.н. но това, което ни показа е " майки, вместо да маате гащи по риалити на м***** а си и да ревете нон стоп по-добре си стойте вкъщи и си гледайте децата. Вкъщи си показвайте героизма".

# 713
Именно, защото медицинската помощ е неадекватна, толкова от играчите отпаднаха, някои с доста сериозни диагнози - Шериф в болница, доста зле, после в болница в България, а Грозденка й обявиха дори диагнозата - ако е истина, дори не мога да си представя, че са я пуснали да си снима “излизането” с илеус - това в животозастрашаващо състояние и не би трябвало да я пуснат от болницата да излезе дори. Казаха, че изследванията й излезнали и това се оказало - то това няма изследване, прави се ехо/рентген с бариева каша и слушалка на корема - резултат има веднага и се минава към операция. Не знам дали е било наистина това и тя дали е казвала как са я лекували. Дори не искам да си представям на какво ниво е било лечението на острова, че и в някаква незнайна филипинска болница. Късмет, че всички са се прибрали живи…
Относно храната вчера - за какво им е тоя чесън на връзки не разбрах? Тези хора имаха нужда от добре опаковани брашна, ориз, макарони, боб, леща, елди, и прочие, и много, много консерви (които издържат на условията там дълго време) - меса, зеленчуци, готови заготовки, и прочие. За какво са им тия оризови подметки и барчета? Пълен абсурд.

# 714
Чудя се защо толкова много мъже имат черни клинове?
- раздават ли им ги или са им казали че е добре да си носят.
- защо е добре?

# 715
  • Стара Загора
[
Скрит текст:
quote author=tfn2k link=topic=1704821.msg48796647#msg48796647 date=1730926702]
В днескашния епизод, озаглавен "Криндж парти", видяхме:

- Нестандартен старт на серията - Марина нИ рИве(?!). Иска да си тръгне достойно, което вече насочва зрителите накъде върви изборът ѝ за игра...

- Всички моралисти на острова са по-ниски от тревата. На никой не му се играе, защото ще трябва да саботират, ако искат да бият. Прекалено много доблест и чест има у тези открити момчета за подобно нещо.

- Марина слиза от лодката пеейки. Пепа веднага отива да ѝ приготвя рИване да хапне, че не се издържа...

- Владиката бива попитан, дали иска да си направи популистко харакири, играейки срещу Бистра и Гогов. Галантно отстъпва и пробутва Бистра на негово място.

- В абсолютния дух на бавния лагер, Марина прави оптималния избор, за да си тръгне. Пробва да завлече и Пепа с нея. Кир Жуан роптае. Щял да смаже Гогов и Бистра, ако играел той в тая игра. Само да беше научил правилата първо...

- Свършил е пълнежът за серията, щом дават синхрон на Митов , че даже и говори. Констатира, че нямат храна. Да си беше мълчал...

- аВера защитава прозвището си и спасява Ванеса с кеширано барче. Бат Жо, Влади и Дзами излизат на тройна елиминация  с награда - кой да си припише заслугите за това действие пред камерите.

- Все пак отличен избор на Марина за играчи. Равностойна игра, в която трябва да се намеси VAR , за да определи победителите в нея. Обаче късметът на бавния лагер изневерява и този успорван мач печелят по-едрите участници.

- За наше щастие Марина се усеща по средата на играта и почва да рИве. Мислехме, че ще забрави. Да, ама не.

- Гогов заявява, че Бистра утре ще му пръсне хастара(?!)

- Венци и Берекет в директна елиминация с каскети за фешън икона на острова. Венци призовава тайното си оръжие "джапанки с чорапи" . Берекет се признава за победен.

- Миро кръщава опозиционната коалиция - "Хабиби и малките кристалчета" , след поредната им групова визитация при чичо доктор.

- Започва "игра" за провизии. Игра няма, хората си щипкат , квот намерят. Черен петък и Коледа в едно на Филипините.

- Венци спестява маса пари на Мая от бъдеща интеревенция на носа. Истински джентълмен. Даже няма нужда да повтаря процедурата, Мая е доволна.

- Тренера качва Маринчето на гръб и усеща тежестта на непорочното зачатие.

- Берекетчето и Биляна се чудят кой, кого да носи. Накрая взимат по един кокос и кой откъде.

- Продукцията им дава 5 пъти повече храна, отколкото като бяха двойно повече хора на острова. Логично решение.

- Всички пеят по някаква неясна причина и дори Тренера приглася с "Чорлави вървим", което вероятно е история отпреди поне 40 години назад.

- Има време дори за популистки синхрон на Митов. Било е тегав епизод за монтаж.

- Гогов пее "Детелини". БГ Мамите се разтапят в екстаз. Канят го на ол инклузив фен среща с богата софра .

- Във всеки лагер се носят криндж песнички. Някой няма да издържи и шиги запука с мачетето...

- Тренера този път не се чувства задължен да спаси никой и е спокоен. Утре Тренера ще си ходи.
[/quote]
   Браво, tfn2k !
   И до сега беше добре, но този път - ОТЛИЧНО. Мноооого добри попадения ! Смях си се сама.
   Извинявам се за дългия цитат, но искам да си го запазя да си го препрочитам .
  Сега отивам да се опитам да скрия цитата

# 716
Не е ок тая гавра с хората бе! На мен ми направи много лошо впечатление Н.Николов на интервюто как възторжено и с гордост обясняваше как освирепели се катерили по дърветата като маймуни...Кефеше се човека какво са сътворили. А то беше отвратително. Да, вярно е че ще го помнят тоя ден цял живот, но...се беше жестока гавра. Де да знам пък..може и да им харесва. На мен не.

# 717
  • София
Предполагам са им дали насоки. По-малко ухапвания, по малко излагане на слънце.

# 718
  • София
Доколкото разбрах от интервюто с Диляна, имали са инструкции за подготовка.
Според нея някои са чели внимателно и нямат чак толкова проблеми. Мисля, че даде за пример Мая.

Вероятно има и доза късмет. Например медузата на Ина, но и някои са го приели като леко приключение, а не като изпитание и за физиката, и за психиката, каквото всъщност е.

Извод за Н-ти път. По такива места се ходи само в 5*хотели и близо до голям град с прилично здравеопазване. Тропиците не са шега.

# 719
Чудя се защо толкова много мъже имат черни клинове?
- раздават ли им ги или са им казали че е добре да си носят.
- защо е добре?
Дали им ги дават или са се сетили не знам, но клинът по този носен по този начин има  ползи.
- обира потта
- намалява триенето при бедрата и механични наранявания
- дава някаква упора на мускулите, защото компресира
-топли Simple Smile

Сега в условията на Филипините последното отпада. В контекста на острова мъжете мисля, че го носят заради първото и второто. Ако имат наранявания по краката и лепенки това предпазва раните или предотвратява нови наранявания , които се лекуват трудно.

Общи условия

Активация на акаунт