Отговори
# 270
Еве, Ферит също мисли според мен, че може би вреди на Сейран...Така и не сме видяли разговора със Суна от първия за сезона фраг. Интересно дали и кои са замесени в това Ферит и Сейран да си мислят, че са токсични един за друг и само си вредят..

# 271
# 272
Добро утро и от мен, момичета!
Вал, толкова си обсебена от това преразказване, а така и не се научи да го разпознаваш (без да се обиждаш, моля), че го виждаш и там, където не съществува. За сватбата на Суна споменх съвсем мимоходом и то твоите думи, а ти си видяла преразказ. Странно ми е, честно. Аз ти казвам, че спирам да гледам сериала, а ти искаш да пиша, за да поддържам контрааргументацията ти във форма. Simple Smile Докато не се случи (ако въобще се случи) нещо смислено и логично, за да ме върнат като зрител, аз съм пас. Ще трябва да намериш друго вдъхновение. Wink Вие ще сте ми напълно достатъчни, за да следя за събитията.
Ти може да намираш оправдание за всяка постъпка на Ферит, но на мен не само, че ми е трудно, но вече ми е и невъзможно. Не ми е готино един мъж да притисне една жена до стената, за да признае тя чувствата си към него, а после не само да я избягва, но да вземе да й каже, че всъщност той обича друга. За какво му беше нужно това упражнение на Ферит за мен продължава да е загадка. И да, съгласна съм Сейран да се бори за любовта им, но на мен точно тази любов вече взе да ми убягва. Дори и да допусна, че тя е сгрешила, гонейки го от от болницата и силно го е обидила и наранила, лишавайки го от себе си, то аз искам да видя борбата й в тази посока. Мога да гледам и 20 серии как Сейран прави челни стойки, салта и цигански колела, за да го накара да й прости. Но не мога да гледам как Сейран се бори не само за прошка, но и за място в сърцето на Ферит, защото то явно вече е заето. Не искам да влиза в ролята на жена бореща се с друга жена. Не искам да я виждам как се принизява до другата във връзката на Ферит.
Рени, без да имам степен по психология, все си мисля, че нивото ми на интелигентсност е на едно задоволително ниво (дано не е самозаблуда), но повярвай ми, на мен ми е свръхтрудно да схвана посланията, които се опитват да ни изпратят, чрез това недоразумение. Дори си мисля, че откровено ми се изплъзват. Явно таргетът на сериала е хора с много висока летва. Моята се оказа по- ниска, със сигурност. Simple Smile

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 11:54 от Fi79

# 273
Едно четиво ви пускам, момичета Blush Не спирам да се възхищавам на този фандом Heart Eyes

📍Някои уточнения, според мен. Знам, че е дълго, но исках да го обясня възможно най-ясно: Сейран, която сякаш преследваше щастието, се оказа на дълбоко емоционално пътешествие. Тя се присмя на положението си, преструвайки се, че всичко е наред, но дълбоко в себе си почувства болезнена празнота. Тя търсеше нещо, което да даде истински смисъл на живота й, осъзнавайки, че всички други победи са безполезни без любов. С течение на времето тя разбира, че любовта не е просто мимолетно чувство или емоционално преживяване. Това е силата, която придава вкус на живота. Любовта е онзи момент, в който душата светва, разкривайки й, че любовта изисква смелост, а да се бориш за нея означава да удържиш онези дълбоки чувства, които карат сърцето да пулсира с живот. В този момент на яснота, любовта стана за Сейран нещо повече от идея, тя се превърна в истинска битка, за която си струва да се бориш. Тя осъзна, че когато се бориш за любовта, ти се бориш за себе си, за мечтите си и за всичко, което прави живота красив. Затова тя реши да остави смелостта да я води и да преследва любовта с всичките си сили, защото в крайна сметка любовта е това, което прави живота пътуване, което си струва да се изживее. Чрез преживяванията си с Казъм, Есме разбира, че борбата за любов означава жертване на достойнството. Тя е страдала от унижение и насилие, свидетелствайки как опитите за поддържане на болезнена връзка могат да доведат до загуба на себе си. Сейран твърди: „Не съм лишена от гордост, просто се боря за любовта.“ Тя иска да докаже на себе си и на майка си, че не е като преживяванията на майка си, а има собствена визия за любов и достойнство. Сейран показва, че е напълно наясно какво прави и е готова да се бори за чувствата си. За нея любовта не е слабост, а сила, която я кара да се надхвърля и да се бори. Тя гледа на любовта като на нещо, което си струва всяко усилие и вместо да бъде бреме, тя е мотивация за нейната самореализация. Тя изразява отхвърлянето на идеята, че борбата означава загуба на достойнство. По-скоро тя гледа на тази борба като на потвърждение на своята идентичност и вярва, че борбата за нея е част от постигането на истинската й същност. „Няма да ходиш никъде, Ферит! Няма да задаваш въпроси, на които не можеш да понесеш отговорите, а щом попиташ, ще се изправиш срещу отговорите”. С това тя предава силни и дълбоки чувства. Думите й звучат като предупреждение, тъй като тя осъзнава, че някои въпроси могат да отворят врати към болезнени неща или трудни истини. Сейран иска да постави граници, като казва на Ферит, че справянето с това, което може да се разкрие в разговора им, не е лесно. Тя смята, че ако той има смелостта да поиска, така също трябва да е готов да се изправи пред последствията, дори ако тези последствия са болезнени или сложни. „Няма да задаваш въпроси, на които не можеш да понесеш отговорите“ означава, че някои въпроси може да имат трудни или болезнени отговори и понякога е по-добре да избягвате да ги задавате, ако човек не е готов да се справи с последствията. Сейран посочва, че има определени измерения на реалността или техните чувства, които могат да бъдат груби, и обмислянето да се изправиш пред тези истини изисква голяма смелост. Тя призовава Ферит да е наясно с въздействието на неговите въпроси и да е готов да се справи с резултатите. В крайна сметка тя се стреми да защити себе си и връзката си от потенциална болка, като същевременно го насърчава да мисли дълбоко, преди да направи крачка към изправяне срещу тези истини "И щом попиташ, ще се изправиш срещу отговорите." Сейран посочва, че ако Ферит реши да зададе определени въпроси, той трябва да е готов да понесе последствията, които могат да дойдат с тези въпроси. Тя разбира, че някои отговори може да са болезнени или изненадващи и могат да променят характера на връзката им. По този начин Сейран показва своето съзнание, че знанието има цена и че справянето с това, което може да бъде разкрито, не винаги е лесно.
„Може да ти липсва токсичната ти връзка с Ферит.“ Това изявление се опитва да подкопае доверието на Сейран или да обезкуражи нейните надежди.
Използвайки тези думи, тя цели да намали всякаква надежда, която Сейран смята, че може да съществува с Ферит, като се има предвид, че връзката е била токсична и се опитва да възпре Сейран да мисли за възможността да си поиска нещо с него
Използването на думата „токсичен“ отразява желанието на Дияр да контролира емоционалния разказ. Тя иска да очертае ясни граници между Сейран и Ферит. Като етикетира предишната връзка като токсична, тя се опитва да накара Сейран да обмисли негативните последици, които биха могли да възникнат, ако помисли да се върне при Ферит. Тези думи служат като отбранителна стратегия от Дияр. Тя иска да защити връзката си с Ферит, затова прибягва до грубо споменаване на миналото на Сейран с него, за да намали всяка надежда, която може да има.
„Ще се разстроиш“. Дияр може да използва този вид разговори като средство за натиск върху Сейран, предупреждавайки я за потенциална болка, но в действителност тя иска да всее съмнение и страх в сърцето й. Думите на Дияр са психологическо оръжие, тъй като тя се стреми да подчертае, че всеки опит на Сейран да се върне при Ферит, ще доведе до ново разочарование. Тя използва емоциите на Сейран, за да затвърди контрола си над ситуацията
Когато Сейран каза на Ферит: „Не искаш да останеш насаме с мен, нали? Но ключът е в джоба ми. Ако имаш смелост, аз те предизвиквам“, тя чувства необходимостта да потвърди чувствата на Ферит към нея . Тя осъзнава, че има разстояние между тях и че той може да се колебае да се обвърже или да отвори. Тя се страхува, че Ферит може да не е готов да остане с нея. Тя иска да знае дали той желае да проучи какво съществува между тях или предпочита да се дистанцира. В момент на едновременно уязвимост и сила, Сейран иска да потвърди, че присъствието й до него означава много и че е готова да се изправи, но първо трябва да знае къде се намира той.
Когато говори за „ключа в джоба ми“, тя използва символично изображение, което означава, че има способността да отваря врати към нова връзка между тях, което предполага, че държи контрола върху съдбата на връзката и е готова да поеме крачка напред, ако Ферит е готов за това. „Ако имаш смелост, предизвиквам те“ носи силно предизвикателство, приканвайки го да се изправи срещу страховете си и кара да изглежда така, сякаш решението е в негови ръце. Тези думи отразяват нейната сила и решителност, показвайки, че тя не се страхува да поема рискове, но призовава Ферит също да бъде смел.
„Ела, приближи се, да видим“. Тя кани Ферит да се сближат както физически, така и емоционално. Сейран желае да отвори вратата за диалог, готов да изследва споделените им чувства. Тя иска да създаде специален момент между тях, момент, в който чувствата им са искрени и ясни.
„Да видим“ отразява нейното любопитство и готовност да проучи какво може да крие бъдещето, независимо дали това включва възстановяване на връзката или придобиване на по-дълбоко разбиране на техните чувства. В този момент както поканата за приближаване, така и призивът за комуникация демонстрират нейното желание да преодолее емоционалните бариери и да отвори пространство за истински чувства.
Когато Сейран попита Ферит: „Още си ми ядосан, нали?“ тя усеща тежестта на гнева, засягащ връзката им, и иска да знае дали има надежда да го преодолее. Отговорът на Ферит, „Много ядосан“, потвърждава настоящите му чувства. Този отговор носи силни внушения, че нещата не са добре и че неразрешените емоции все още витаят.
И двамата търсят яснота в чувствата си. Сейран разбира, че тя е предизвикала гнева му, а Ферит потвърждава чувствата си, вместо да ги крие. Такава честност във взаимоотношенията е фундаментална за здравословното общуване.
„Ти ме остави зад вратата, а пусна вътре онзи маниак“. Това отразява чувството му, че е грубо отхвърлен или изключен. Той се чувства така, сякаш е бил изхвърлен внезапно и несправедливо, осъзнавайки, че е бил изключен в момент, когато е трябвало да бъде част от нейния живот.
Подобно на болестта, това беше възможност да потвърди отново подкрепата и любовта, но Сейран избра да го замени с някой друг, засилвайки негативните му чувства. Тази подмяна го кара да се чувства неадекватен или маловажен за нея. Чувства се предаден в момент, в който е очаквал да бъде до нея. Изборът на Сейран на друг човек през този критичен период засилва чувствата му на гняв и болка, тъй като той усеща, че някой друг е получил това, за което копнееше.
„Синан искаше да те убие“. Това отразява, че решението й да го изостави заради някой друг е погрешно, показвайки й, че този избор я е поставил в реална опасност и че решенията й са били неразумни, пренебрегвайки последствията, които биха могли да възникнат от него
И накрая, когато той споменава, че Дияр „ме върна от мъртвите“, това показва контраста между избора на Сейран и неговия собствен. Изразява дълбока благодарност към нея за нейната роля в спасяването му, карайки го да повярва, че изборът му е правилен. Той предполага, че връзката му с Дияр е била по-безопасна и по-здрава в сравнение с това, което Сейран е имала със Синан.
„Ако главата ти е дори малко объркана, остави ме в този момент." Тя оказва натиск върху него. Тя вижда напрежението и объркването му и го моли да се дистанцира, ако не може да се справи правилно с чувствата си, тъй като тя не желае да бъдете част от ситуация, изпълнена с напрежение и объркване.
Този натиск може да отразява нейната липса на разбиране за неговото емоционално състояние; тя предпочита да се дистанцира, вместо да подкрепя Ферит в неговия момент на уязвимост. Трябваше да прояви съчувствие и да разбере, че объркването може да е резултат от трудна ситуация.
Вместо това тя избра да го постави в позиция, която го принуждава да отстъпи назад. Тя се надява Ферит да преодолее напрежението си и да се върне към нормалното си състояние и този натиск да го мотивира да се справя по-добре с чувствата си. Тя се опитва да върне нещата в правилния път чрез тази стратегия, мислейки, че това ще помогне за подобряване на ситуацията между тях, но й липсва пълно разбиране за това1 как този подход засяга чувствата на Ферит.
Ферит заявява, „Обичам я“, имайки предвид Дияр, опитвайки се да убеди Сейран, че има истинска връзка между него и Дияр. Тези думи отразяват намерението му да утвърди фалшиви чувства, за да отдалечи Сейран от него
„Но си влюбен в мен“. Това изразява пълното й убеждение, че чувствата на Ферит към нея надхвърлят обикновената любов до по-дълбока страст. Това твърдение произтича от нейното дълбоко разбиране на неговите емоции, където тя вижда, че това, което той чувства, е изгаряща страст и силно желание, което не може да бъде пренебрегнато. Този отговор носи увереност в нея самата и във връзката, която споделиха, защитавайки нейното място в сърцето му и подчертавайки важността на тяхната връзка, показвайки, че любовта между тях не може да бъде отречена
„Ще ни изгориш и тримата“. Тя осъзнава, че силните и объркани емоции ще доведат до конфликти, засягащи всички. Тя се страхува, че нещата ще пламнат поради припокриващите се чувства, което ще доведе до значителни проблеми между тях. Това я кара да бъде предпазлива за последствията от сложната емоционална ситуация, в която се намират...

# 274
Вярно ли, че Ферит ще взема решение в банята насаме със Сейран? Това направо ме разсмя. Представих си какво  решение може да вземе един нормален мъж насаме в банята с жена като Сейран?  Като казвам нормален, имам предвид средностатистически мъж, чиито ангели по дефиниция са слаби. А пък относно вините на единия или на другия, да не забравяме все пак какво отговори Сейран, когато Ферит я попита той заслужавал ли е да я загуби. Отговори с "не". Тоест тя не отрича "приноса си" за случилото се, което все още не е много ясно какво точно е било. И може би сега иска да поправи грешката си, а не просто да отнеме на друга жена бъдещия й мъж.

# 275
Дичка, на мен ми е невъзможно да поставя знак за равенство между Обичам те, Акън и Обичам те, Дияр. Сейран не е имала и еднодневна връзка с Акън, а Ферит е имал двугодишна, абсолютно пълноценна връзка с Дияр. Аз като зрител през цялото време знаех за изкуственото естество на "чувствата" на Сейран към Акън. При двойката Ферит-Дияр не съм така уведомена от сценаристите, дори напротив. Те всеячески се опитват да ми покажат истиността в чувствата на Ферит към Дияр.
Друго, с което не мога да се съглася е, че някой в продължение на две години ще бърка любовта с благодарност, та дори и този някой да е Ферит.

# 276
Ама как 2г има връзка с Дияр? Той хем ходеше в болницата, чакаше, сменяха се сезони , страдал е уж някъде по барове и изведнъж ги обявяват 2г, то тогава Сейран влезнала в болница и той след два дни с Дияр. Даже не е имал време да се пропие , ако е така.
Нещо не се вързва

# 277
Нищо лошо няма в това, даже бих адмирирала, Сейран да иска да поправи грешката си, ако Ферит не беше обвързан. Тя може и да е омъжена в момента, но не е емоционално обвързана със Синан, докато Ферит, все още не е женен, но е емоционално обвързан с кака си.

# 278
А на мен не ми дреме за Ферит и Сейран...изгубих се някъде тук 😄

Лек и слънчев ден, група !

# 279
# 280
Нищо лошо няма в това, даже бих адмирирала, Сейран да иска да поправи грешката си, ако Ферит не беше обвързан. Тя може и да е омъжена в момента, но не е емоционално обвързана със Синан, докато Ферит, все още не е женен, но е емоционално обвързан с кака си.

Точно така е, но емоционалното обвързване не е нещо толкова категорично и еднозначно като подписът под брачното свидетелство - или го има, или го няма с произтичащия от това съответен статут и ред други ограничения. Всъщност сега Сейран се опитва да разбере докъде са стигнали пораженията от предизвиканата явно от нея раздяла с Ферит и дали са поправими или не. А това си е като операция без упойка, но душевна. Бъркаш в душата и гледаш има ли останало здраво или не.

# 281
Милна,ех,че хубаво казано!
Flowers Hibiscus

# 282
Ехо, група. Много страсти се вихрят тук! Simple Smile
Как виждам аз нещата, моята гледна точка.:
Първата най-важна тема на серияла е Любовта, това вече го писах. Истинската и голямата любов.
Втората важна тема, която води сюжета много пъти, е темата за Дълга.
Дълга на Сейран към баща й и семейството, дълга на Ферит като син и продължител на рода, дълга към дадената на някой дума, и още и още. Длъжен си, трябва, срещу искам, желая.
И в момента е така, Ферит се разкъсва между задължението, което изпитва към Дияр, и любовта към Сейран.
Ако мога да посъветвам ГГ в сериала, както съветвам моите деца, то ще им кажа, Слушай сърцето си!

# 283
# 284
Ехо, група. Много страсти се вихрят тук! Simple Smile
Как виждам аз нещата, моята гледна точка.:
Първата най-важна тема на серияла е Любовта, това вече го писах. Истинската и голямата любов.
Втората важна тема, която води сюжета много пъти, е темата за Дълга.
Дълга на Сейран към баща й и семейството, дълга на Ферит като син и продължител на рода, дълга към дадената на някой дума, и още и още. Длъжен си, трябва, срещу искам, желая.
И в момента е така, Ферит се разкъсва между задължението, което изпитва към Дияр, и любовта към Сейран.
Ако мога да посъветвам ГГ в сериала, както съветвам моите деца, то ще им кажа, Слушай сърцето си!
[/b]
А аз обикновено много питам, защо така или онака, но накрая казвам: избери, каквото и да избереш, аз ще застана до теб, само ти избери. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт