Черно течение преди менструация!?

• 1 099
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте,
В момента съм на 40г. , но това черно течение започна преди 6 години след като навъших 34. Два до три дена пред менструация се появява неболезнено черно течение - черна кръв, приличащо на черна съсирена кръв, катоменструален съсирек цвят - всички сте виждали. Течението продлжава около3 дена понякога  умерено, понякога оскъдно. След това преминава в нормална менструация. Това наблюдавам от около   години, почти всеки месец, в момента  текущата менструация / 27/10 завършва с течение от черна кръв.
Благодаря Ви за отделеното време и съвети!

# 1
Какво казват гинеколозите все пак?

# 2
# 3
Благодаря. При първа възможност ще посетя лекар. С доказана ПКЯ съм. Друго - висок пролактин, повече от 7 години. Не се притеснявам по никакъв начин. За сега никой не ми каза нищо. Бях възпрепятствана да си пусна хормони и щитовидна жлеза.

# 4
Може и от ПКЯ да е. При спукването на киста кръвта е тъмна.

# 5
Прогестерон изследван ли е? Бях така дълго време. Всичко, което изчетох, сочешв нисък прогестерон. Щом се случва редовно не е киста. По-скоро е хормонално. Също щитовидната жлеза изследвайте.

# 6
Ще изчакам следващата менструация. В тежък момент съм , безработна от много време. Заради това не мога да отида на лекар и изпускан изследвания. Благодаря дами.

# 7
Не сте ли здравно осигурена?

# 8
Не сте ли здравно осигурена?
[/quote

Да. Но нямам намерение да се моля на никого да ми пуска хормони по ЗК. Там все има лимити. Има и ваучери ,с тях съм си пускала хормони, но не мога всичко да направя. Благодаря.

# 9
Преди месец ми пуснаха (гинекологът ми) по здравна каза доста женски хормони. Аз платих само два, които касата не поема.
Щитовидни хормони винаги ми пуска ендокринолог. Не съм се молила, имах проблем и го изследваха.
Личен лекар може да пусне ТСХ и Т4.

# 10
Нямам намерение да се моля на всеки срещнат по ЗК за хормони   Преди 4-5 години бях ходила по ЗК и когато споменах отговорът беше - Спокойно случва се. Нищо не каза.
Хормони ми бяха на отказани.

# 11
Не на всеки срещнат, но все пак имаш право на някои хормони по каса. Ти си си в правото си. Проучи за твоето населено място кой лекар пуска тези хормони по каса и си вземи направление за него.

# 12
Знам. В София е пълно, да, но аз не съм доволна. Знам,че имам право. Претупват, не казват нищо и т.н
Ходила съм. Уж се водят за добри. Моля ако има някой друг да се включи по темата, благодаря.
Незнам дали този проблем има нещо общо с проблемът нелекувани течения и възпаления от години.

# 13
Тези дни минах на профилактичните прегледи при ЛЛ. Поисках да ми изследва хормоните на щитовидната жлеза. Тя каза, че са безплатни само, ако съм диспансеризирана. Ами, аз съм заради Хашимото.
Не знам защо разглеждаш като молене прост въпрос какво ти се полага по каса. Щом имаш проблем, значи ЛЛ може да ти даде направление за гинеколог. От там вече гинекологът може да ти даде да ти изследват някакви хормони, ако са необходими и може да се окаже, че се полагат по каса.
Стискам палци!

# 14
До края на деня ще пиша на док.
В момента съм с течение черна кръв не болезнено, оскъдно, втори ден след края на менструация -27/10.
Втори цикъл се случва.
Пак Ви благодаря.
Знам на какво имам право и на какво не по ЗК. Надявам се този път среща да има.

Общи условия

Активация на акаунт