Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 12

• 35 784
  • 632
  •   1
Отговори
# 540
  • някъде другаде
Обичай и уважавай себе си. Никога не се съгласявай на половината от това, което заслужаваш, никога. Ниското самочувствие е само искрата, която може да прогори целия ти живот. Когато работиш за минималното заплащане, ти плащаш  всеки ден с по 8 часа от живота си. Не е честно, нали! Когато си в задънена улица, когато си с неподходящия до себе си, сякаш си на заточение, а годините просто минават и заминават, с последната даже и ти, и не се осмеляваш да излезеш от мазето на страховете си вън, на слънчевата веранда, където ти е мястото. Искай, за да получиш. Искай без да губиш от достойнството си, без да молиш, без да се унижаваш. Не допускай постоянните колебания, просто слушай всеки, но решавай сам. За да не дойде ден, в който ще си кажеш: Ех, ако можех да върна времето назад....
Рая Видинска

# 541
"Внимавай с враговете, които са се помирили с теб,
 и с месо, което е два пъти варено."
                                                                                                                                    Португалска поговорка

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 11:53 от Juana del Solar

# 542
# 543
Hands Plus1 Тази мисъл ми е една от любимите. И е много вярна.

# 544
  • тук, на мястото си
Здравейте на всички в темата!

"Да се обичаме, не значи да се гледаме един друг,
а да гледаме заедно в една посока!"

"Малкият принц" на Антоан дьо Сент-Екзюпери.

# 545
"Никой не знае на кого как му стиска обувката, само този знае, който я носи."
                                                                                                                                                           Еврейска поговорка

"Глупаво е да правиш планове за целия си живот, след като не си господар дори на утрешния ден."
                                                                                                                                                                                                   Сенека

"Езикът на жената е нейният меч и той никога не ръждясва."
                                                                                                                                  Японска поговорка

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 14:43 от Juana del Solar

# 546
  • някъде другаде
- Жената, която никога не излиза от мода няма възраст. Може да е на 30,40, на 80!
Защото не се страхува от нищо. Признава си, когато не знае. Не изпада в паника за дреболии, не познава израза "нямам какво да облека", защото смело избира импровизациите. Не блести с фатално привличане, не се опитва да се хареса на всяка цена и когато се смее, дори ангелите се усмихват, а когато плаче , разплаква дори враговете си. Не се интересува от калории, нито се вслушва в съвети - тя е такава, каквато е. Тя е тази, която избира самотата или свободата, прави своите малки революции и за нея се носят слухове, а после легенди. Тя може да бъде странна, понякога дръпната, а понякога доверчива като малко дете. Нищо не може да я уплаши. Тя и само тя може да бъде каквато си иска, защото познава силата си, сърцето си, душата си. И се сражава за тях.
Рая Видинска

# 547
# 548
  • тук, на мястото си

# 549
Интелигентният човек вижда няколко пътя за постигане на някаква цел или решаване на някакъв проблем,затова той се двоуми и съмнява,а не че е по-умен от "глупавия"...

# 550
Интелигентният човек вижда няколко пътя за постигане на някаква цел или решаване на някакъв проблем,затова той се двоуми и съмнява,а не че е по-умен от "глупавия"...
Особено вярно е че глупавите хора са изпълнени с увереност. В това съм се убедила.

# 551
Убедила си се? Т.е? Уверена си Joy

# 552
Убедила си се? Т.е? Уверена си Joy
Имам много примери пред себе си за такива хора, които просто газят напред като коне с капаци, вместо да опипат първо дадена ситуация. Все си мисля, че беше ясно какво искам да кажа. Всеки ИНТЕЛИГЕНТЕН човек би го разбрал.

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 13:22 от Borqna Sto 771419

# 553
”Ако просто чакаш изпълнението на своите желания едва ли ще дочакаш нещо на този свят.”
   Робърт Джордан

# 554
  • тук, на мястото си

Общи условия

Активация на акаунт