ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 1

• 24 561
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
Нашата има един плач, който подозирам, че е от киселини от рефлукса. Точно след ядене, нахранена е, доволна, и почва да плаче сякаш нещо я е наранило.

# 616
ZMK, пак е стереотип определение, твърде общо понятие.

Мами, как смятате да започнете да въвеждате рутина на хранене, спане и т.н. Тези, които вече имате някакъв режим, от къде започнахте?

# 617
Maya, той от преди правеше по една пауза от 6-7 часа за сън, но през деня. Сам си я измести през ноща, по малко. Е, има си дни, някой път се буди през 2-3 часа, но повечето нощи си спим.
Аз открих, че заради формата и отпуснатостта /май измислих нова дума/ на гърдите ми, при нас кърменето в седнало положение не става. Не можем да си намерим удобна поза. Вече кърмя само легнала настрани. Възможно е намаляването на кърмата да е било моментно или пък аз се задействах бързо, не знам. Нямам достатъчно за пълно хранене в една гърда, за това кърмя често. Има дни, в които ми му давам и през 15 Мин, между спането. Хубавото е, че и той спря да отказва гърдата, та се получават нещата, горе-долу.
Сам си изгради рутина - кърмя го към 6-6:30ч, поспиваме още малко и към 07:30 ставаме. В 8:30-9:00 заспива. Издържа буден по около час.
Вечер го къпя към 21:00, хранене и в леглото. Не спазвам часове, но той си създаде някаква приблизителна рутина. Понякога се събужда и към 23ч и пак будува 30-40 Мин. Ние определено се разминахме с коликите, но акането става проблем. Последно е акал на 7-ми. Ако и днес не го свърши, утре ще звъня на педиатърката

Последна редакция: нд, 15 дек 2024, 17:21 от Leylah

# 618
Не знам какво са киселини, не ми се е гадило изобщо по време на бременността,  а моето бебе беше с най-много коса от всичките в болницата и сигурно от началото на годината, гъста и дълга.

Към тези от вас, чийто бебета нямат колики - какво правят бебетата ви докато будуват? Моето има някакъв проблем, може би колики и тих рефлукс едновременно, защото 50% от времето в което е будна, плаче така, сякаш бръмбари водят ожесточена битка в стомахчето ѝ, съпроводено от много пръцкане.

Ние режим имаме още от ден 1 в болницата. През нощта спи непробудно до 1вото хранене, което също може би ще проспи, ако не я вдигнем за да я храним. Но през останалото време през деня - рев от тия колики. Последната седмица почти постоянно имам главоболие от пустия рев, защото едно от единствените неща, които я успокояват, е да я взема и да я държа на гърдите ми с главичка на рамото ми (възможно най-изправена) и съответно доста ми надува на ушите…. Направо има моменти в които се чувствам така, сякаш не я понасям, честно, не знам какво да правя вече, вече два месеца са тия колики…. В същото време направо ми се къса сърцето, че няма как да ѝ облекча болките.

Има ли други, които подозират връзката между даване на капки лактаза и пробиотик с появата на колики? Защото може би е съвпадение, но при нас те започнаха на следващия ден. Сменям вече 4-то мляко в търсене на такова, каквото да ѝ понася добре, да се изхожда без запичане и без рефлукс (тъй като от една седмица започна да отказва повече от 60-80мл на хранене, при подобаващо 110мл).

Изцедена кърма имам около 30мл на хранене и дохранвам с АМ, бута шишето след 80мл без значение дали е изцяло кърма или изцяло АМ…. Става на 2 месеца а е наддала само 100мл за последната седмица…други с толкова оскъдно наддаване?

# 619
Не знам какво са киселини, не ми се е гадило изобщо по време на бременността,  а моето бебе беше с най-много коса от всичките в болницата и сигурно от началото на годината, гъста и дълга.

Към тези от вас, чийто бебета нямат колики - какво правят бебетата ви докато будуват? Моето има някакъв проблем, може би колики и тих рефлукс едновременно, защото 50% от времето в което е будна, плаче така, сякаш бръмбари водят ожесточена битка в стомахчето ѝ, съпроводено от много пръцкане.

Ние режим имаме още от ден 1 в болницата. През нощта спи непробудно до 1вото хранене, което също може би ще проспи, ако не я вдигнем за да я храним. Но през останалото време през деня - рев от тия колики. Последната седмица почти постоянно имам главоболие от пустия рев, защото едно от единствените неща, които я успокояват, е да я взема и да я държа на гърдите ми с главичка на рамото ми (възможно най-изправена) и съответно доста ми надува на ушите…. Направо има моменти в които се чувствам така, сякаш не я понасям, честно, не знам какво да правя вече, вече два месеца са тия колики…. В същото време направо ми се къса сърцето, че няма как да ѝ облекча болките.

Има ли други, които подозират връзката между даване на капки лактаза и пробиотик с появата на колики? Защото може би е съвпадение, но при нас те започнаха на следващия ден. Сменям вече 4-то мляко в търсене на такова, каквото да ѝ понася добре, да се изхожда без запичане и без рефлукс (тъй като от една седмица започна да отказва повече от 60-80мл на хранене, при подобаващо 110мл).

Изцедена кърма имам около 30мл на хранене и дохранвам с АМ, бута шишето след 80мл без значение дали е изцяло кърма или изцяло АМ…. Става на 2 месеца а е наддала само 100мл за последната седмица…други с толкова оскъдно наддаване?
shishar4e,  и ние сме точно така.
Все едно нас описваш, с млеката, с кърмата....
И аз не знам какво да правя вече.

# 620
С бял шум пробвахте ли? Ама да е силен колкото прахосмукачка или повече. Успокоява бебетата.

# 621
Нашата има един плач, който подозирам, че е от киселини от рефлукса. Точно след ядене, нахранена е, доволна, и почва да плаче сякаш нещо я е наранило.

Да не оригче или иска още. И при мен е така.

# 622
При нас има подобен рев, опити според мен за изхвърляне на газове, защото винаги са съпроводени с напъване и напрежение във физиономията. Знам, че е нормално, но на ден по веднъж ме разплакват, защото не мога да понеса да имат този дискомфорт. Като цяло е само един два часа преди лягане (горе долу и тогава е акането и за двамата).

Гледам да се храня добре и да не се отразява на кърмата това, което ям. Малката се гневи на шишето много. Иска всичко от гърда. Проблем няма, но всичко, което изцедя след хранене го предлагам и се изяжда бавно, то е за допълнително или в хладилника. Брат й приема от шише за допълнително, но тя категорично настоява за гърда. Общо взето правим големи хранения на 4 часа и при събуждане малко количество изцедена (някой да не е останал гладен) - шишарче, можеш да и предлагаш малко количество, ако е будна да видиш дали случайно сама не прави чести, но малки порции. Имам чувството, че понякога сами избягват да ядат големи количества, ако ги дразни коремът.

Момичета, днес приятелят ми ме изпъди да отида да покарам сноуборд ( пое ги и ми пращаше новини през 5 минути) . Станало му е жал, че ме оставя много сама заради местенето, тази сутрин беше запалил колата даже, за да не се разколебая (бях на косъм). Е, не спрях да ги мисля, но й му имам доверие, това сме го тренирали вече с моя зъболекар, понякога нарочно той се занимава само, а аз не се намесвам, за да сме двамата способни да ги гледаме. Нямаше ме два часа и се върнах и ги заварих заспали, той до тях леко изтерзан (а около него шишета и играчки) - влюбих се наново май. Мисля, че той най-накрая оцени работата, която върша…Аз взех това егоистично време за себе си и ми подейства много добре, но всяка секунда е мисъл за тях и мечтая да сме заедно всички!
Прикачвам снимка от красотата на върховете, за да ви зареди! Ако имате такава възможност вземете малко време навън, това са сили за вас, които недиректно ще помогнат и на бебчетата. А и научавате партньорът, ако го има,  да е самостоятелен и отговорен.  
Скрит текст:

Между другото, пратих на моя доктор, който следеше бременността ми и след нея се пенсионира, снимки на малките и новини за нас. Беше много щастлив, той е и шегаджия, но краят на имейла му гласеше ‘скоро ще спите по цяла нощ! Ура! До пролетта, когато ще започнат зъбите и коликите ще ви се сторят като шега…’
Тези, които имате по-големи деца, сега е времето да ни успокоите, че не е баш така??

Оригването обаче не е за подценяване, дори да са само на кърма. Ако не го направим се разплакват и връщат. Това, което шишарчето споделя ми звучи на това сякаш

Последна редакция: нд, 15 дек 2024, 21:49 от Джу06

# 623
С бял шум пробвахте ли? Ама да е силен колкото прахосмукачка или повече. Успокоява бебетата.

Точно така.

И млякото не се сменя по принцип, 1-2 пъти при нужда, ама 4?
Коликите, рефлукса и т.н. не са от пробиотиците или от видовете мляко.

Джу, страшна красота! ❤️

# 624
Някой пробвал ли е gripe water?

# 625
Да, без особен ефект, но поне е приятно на вкус явно и беба го пие с удоволствие. Не давам вече често, обикновено като е повърнала, за да ѝ оправя вкуса в устата. Не пречи да опиташ, има много позитивни отзиви за нея.

В Германия са започнали да отричат всичко, което е с копър - чай за кърмачки, добавки за кърма, gripe water и т.н., защото имало изследва, че копърът предизвиквал рак. Това ми го казват няколко акушерки вече. Аз все пак мисля, че отровата е в дозата.

# 626
Аз съм чувала, че бебетата я харесват тази вода, защото е сладка, не че нещо специално прави

# 627
Вие давате ли на децата да пият чиста вода?

# 628
Не!! В никакъв случай! На тази възраст никаква вода, само кърма или АМ, водата може да е опасна

# 629
Ние даваме вода след АМ, за да си изплакне устата и да не се наслагва мляко по езичето, че иначе може да развие гъбички. Нищо ѝ няма от водата. Нали, не пие шише с вода, става въпрос за доста малко количество.

Общи условия

Активация на акаунт