Задавяне на бебето

• 837
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте момичета, бебето ми е на 6 месеца и половина.
Днес го храних с пюре картоф и пилешко само, че не беше съвсем гладко пасирано с идеята да се запознае с различни консистенции на храната. Само, че това е било грешка.
След поредната лъжичка хапване се задави много лошо, почервеня и не можеше да си поеме въздух. Беше много страшно мислех, че ще си го загубя. Обърнах го по корем тупах го доста, накрая повърна и пак тогава започна да плаче преди това не можеше. Много се уплаших не мога да се успокоя.....
На вас случвало ли ви се е и как реагирате в такива ситуации? Водите ли ги след това на лекар?
Парченцата картоф бяха мънички просто не знам....виновна съм няма какво да се оправдавам.
Чувствам се супер виновна....
Кажете ми, че не само при мен се е случило...

# 1
  • София
Заведи го на преглед. Нека да "прослушат" дробовете.

П.П. Рано е за различни консистенции. На 6 м. се започва захранване, не пришпорвай.

# 2
Ако искате да давате парчета освен пюре вижте как се предлага всяка храна според възрастта. Има доста информация в интернет. Също така погледнете видео какво се прави в такава ситуация. Как се прилага първа помощ, пак има специфики според възрастта на детето.

# 3
Не е рано за различни консистенции - някои изобщо не сме използвали пюрета - но си има определени правила както за вида на предлаганата храна, така и за реакциите при задявяне.
Съмнявам се да е аспирирало храна. Препоръчвам и аз да погледате видеа за първа помощ или дори курсове за такава, ако ще донесе повече спокойствие.

# 4
Има видеа за първа помощ при задавяне при бебета и малки деца. Погледнете ги. Ето едно примерно - https://www.google.com/search?sca_esv=91f756f8d95b3a2b&q=%D0%BF% … :hi46zR2WUyc,st:0

Ако отскоро го захранвате давайте гладко пасирани пюрета през първите седмици.
Вижте в https://solidstarts.com/ тук с каква консистенция се предлагат храните според възрастта.

Не мисля, че има нужда да се води на лекар.

# 5
Много благодаря на всички!
Вчера го заведох на лекар за мое успокоение. Казаха, че няма проблем.
Ще послушам съветите ви!

# 6
Само да добавя че не е било грешка да е мачкано с вилица, картоф не се пасира. Става на лепило и може пак да се дави с лепкава консистенция.

# 7
Здравейте момичета, бебето ми е на 6 месеца и половина.
Днес го храних с пюре картоф и пилешко само, че не беше съвсем гладко пасирано с идеята да се запознае с различни консистенции на храната. Само, че това е било грешка.
След поредната лъжичка хапване се задави много лошо, почервеня и не можеше да си поеме въздух. Беше много страшно мислех, че ще си го загубя. Обърнах го по корем тупах го доста, накрая повърна и пак тогава започна да плаче преди това не можеше. Много се уплаших не мога да се успокоя.....
На вас случвало ли ви се е и как реагирате в такива ситуации? Водите ли ги след това на лекар?
Парченцата картоф бяха мънички просто не знам....виновна съм няма какво да се оправдавам.
Чувствам се супер виновна....
Кажете ми, че не само при мен се е случило...

Преди няколко дена се случи при нас. На 4м сме и се задави с мляко,веднага го напръсках със студена вода.

Общи условия

Активация на акаунт