Ниско желязо и сън при бебе на 6 м.

• 459
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте, мами! Бебо е с много лош сън- нощния- често будене, понякога будува с часове. На 5м е, почти 6. Не може да държи буден повече от 2.30ч, даже вече и тях не ги стига. Увеличавах будно време, намалявах будно време- не става нищо със съня. Казаха, че ако му е ниско желязото, то това се отразява. Някоя мама има ли, която да се е сблъсквала с ниско желязо и как наистина влияе, че до изследвания ще се побъркам( не от недоспиване, а от притеснение- той е роден 1м по- рано и все се плаша от някакви неща) Благодаря ви 🙂

# 1
Да, влияе.
Но не толкова като будуване, а пречи при свързването на циклите. Тоест, не може да прави дълги дремки, буди се на 45 минути.
Но Вашето бебе е малко,  не съм сигурна, че и по принцип спи над 45 мин?

Проверете в произволна лаборатория. Взема се кръв от пръстчето, и се мери желязо и феритин. Феритин не трябва да е под 20, това вече е дефицит.

# 2
Моето дете беше с отлични изследвания и нощем спеше чудесно, но денем пак не спеше повече от 45 Мин.
Може детето просто да не е поспаливо и да си следва неговия биологичен часовник.
Да не е обърнало спането ден - нощ?

# 3
Моето дете беше с отлични изследвания и нощем спеше чудесно, но денем пак не спеше повече от 45 Мин.
Може детето просто да не е поспаливо и да си следва неговия биологичен часовник.
Да не е обърнало спането ден - нощ?
Мисля, че вече е голямо за обръщане на деня и нощта- все пак изкарва 2ч и малко будно, играе, излизаме, а и няма продължителен сън( в редки случаи е 1ч). Но, да, в повечето случаи не свързва циклите- през деня, обаче. През ноща спи до 2ч и започва да се буди- от 3 или 4 вече с продължително будуване

# 4
Аз не ползвах консултант по сън, по мое време не бяха така популярни, но вероятно  щях да опитам.
Погледни в ю туб, има толкова много полезни и информативни видеа из платформите като “Училище за родители” и тнт, че ако човек има време и нерви може съвсем спокойно да си отсее информацията, която му трябва без да плаща веднага за консултант.
Успех!

# 5
Аз не ползвах консултант по сън, по мое време не бяха така популярни, но вероятно  щях да опитам.
Погледни в ю туб, има толкова много полезни и информативни видеа из платформите като “Училище за родители” и тнт, че ако човек има време и нерви може съвсем спокойно да си отсее информацията, която му трябва без да плаща веднага за консултант.
Успех!
Не мисля, че консултантите ще помогнат( нищо лично към тях и професията им). Да, опитах, но се убедих, че децата не са роботи, и няма нужда да ги правим такива, заради собственият ни дискомфорт от недоспиване. Притеснявам се, че това неспане оказва негативно влияние и на детето- само заради това опитах. Сега се водя по него, но проблемът остава, та, остана това като причина и дано да е просто от по- неспящите деца.

# 6
Можете да проверите желязо и феритин, както предложих по-горе. Дори за собствено успокоение и знание.
При нас отне месец и половина да се покачи нивото и веднага се отрази на съня.
Но! Това будуване нощем като че ли показва проблем в режима, не толкова в желязото.
(Доколкото имам опит, при ниско желязо има чести будения, но не будуване).

Какъв е режимът на бебчо? Как минава един Ваш ден?

Иначе, за консултантките - доволна съм от Гери от "Сладки сънища".
Много недоволства съм от таня бъчварова.
Но те двете ме насочиха да търся проблем с желязо.

# 7
  • София
Здравейте, мами! Бебо е с много лош сън- нощния- често будене, понякога будува с часове. На 5м е, почти 6. Не може да държи буден повече от 2.30ч, даже вече и тях не ги стига. Увеличавах будно време, намалявах будно време- не става нищо със съня. Казаха, че ако му е ниско желязото, то това се отразява. Някоя мама има ли, която да се е сблъсквала с ниско желязо и как наистина влияе, че до изследвания ще се побъркам( не от недоспиване, а от притеснение- той е роден 1м по- рано и все се плаша от някакви неща) Благодаря ви 🙂

Няма какво да казват. На 6 месеца Ви предстоят кръвни изследвания заедно с преглед при ортопед и нефролог. Пуснете си изследванията като включите желязо, жск и феритин и ще се разберете.

# 8
Можете да проверите желязо и феритин, както предложих по-горе. Дори за собствено успокоение и знание.
При нас отне месец и половина да се покачи нивото и веднага се отрази на съня.
Но! Това будуване нощем като че ли показва проблем в режима, не толкова в желязото.
(Доколкото имам опит, при ниско желязо има чести будения, но не будуване).

Какъв е режимът на бебчо? Как минава един Ваш ден?

Иначе, за консултантките - доволна съм от Гери от "Сладки сънища".
Много недоволства съм от таня бъчварова.
Но те двете ме насочиха да търся проблем с желязо.
То "режим" е сложна дума при нас 😃😃😃С това ранно ставане и тези ниски интервали- последните 2дни има някаква прилика- става в 6ч-1И е до 2.20ч, /сънят е от 30мин до 1ч(много рядко); 2И е 2.10ч/ сънят зависи от 1ва дрямка- ако е успял да направи 1ч, то прави после 30мин или обратното; 3И е пак до 2.10 с 30мин сън ; 4И е до 2.30ч- тук е сложно с приспиването, защото май е и в преход на 3 дремки; и за НС е до 2.30ч пак. Ляга тези дни в 20ч и се буди в 4 окончателно

# 9
Ами, ако съдим по таблиците, добре си е детето като време на будуване.
Даже дневният сън, ако смятам правилно, е само 2 часа, което може и малко малко да е.

Пуснете го това желязо и феритин. 2 дни минаха, щеше да знаем резултати вече.

# 10
Ами, ако съдим по таблиците, добре си е детето като време на будуване.
Даже дневният сън, ако смятам правилно, е само 2 часа, което може и малко малко да е.

Пуснете го това желязо и феритин. 2 дни минаха, щеше да знаем резултати вече.
Говорих с педиатърката- каза да изчакам малко, защото е възможно от захранванено да има дискомфорт. Мисля да изчакам и да видя
Според консултанта, с който до скоро работих, но нямаше ефект- трябвало да му вдигна интервалите и да премине към по- малко дремки. То, и така опитахме, но той не може да издържа по- високи интервали от тези и се изморява. Сутрин, пак става в 5ч, дали на 4 спанета или на 3.

# 11
Сама казвате че режимът не е ок. Пробвайте да си оправите режима, вдигнете интервалите и минете на 3 спанета.

# 12
Здравейте, мамита! Правихме изследвания. Днес взехме резултатите. Няма завишено или занижено желязо- в норма е всичко, само има завишени моноцити. Някоя мама знае ли дали е проблем това. Вчера правихме ваксина, а днес бяхме на кръв- дали е от ваксината? С педито ще говоря чак във вторник, а до тогава ще полудея...

Общи условия

Активация на акаунт