Име за момиченце

• 1 637
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
  • SF
Катерина ми е едно от любимите имена!

# 16
Гласувах за Катерина, от трите то най-много ми харесва. Екатерина не ми харесва пък на мен, намирам Е-то за напълно излишно. Изабела не е лошо, но просто не е моето. Ванеса обаче поне за мен е ужасно. Не мога да определя защо, но ми е много анти това име.

# 17
Катерина или Ванеса.

# 18
На първо място Изабела, на второ Катерина.
Допълнително предлагам Лора.

# 19
  • Най-красивата страна
Катерина.Едно от любимите ми имена.
Отдавна възприето в България.
Изабела също не е лошо.

Елеонора

# 20
Гласувах за Катерина. Харесва ми и Изабела.
Ванеса - не.

# 21
  • Телиш/Плевен
От изброените - Ванеса или Катерина.

Предлагам Елиза.

# 22
  • на последния етаж
Катерина.

# 23
Албена, Венеция, Даниела, Елица (Ела), Калина, Мила, Невена, Татяна.

Тези са нашите засега. Вероятно нашето ще е малко екзотично.

# 24
  • SF
Освен Венеция, други екзотични не виждам.
Не го кръщавайте Венеция, ако е възможно. Simple Smile

# 25
  • София
Тази Венеция просто ме изуми. Надявам се, че става дума за грешка на редактора.

# 26
Венеция не е грешка, но не ни е първи избор. Даже не съм сигурен кой правопис да използваме за него.
Освен може би Мила и Даниела, всички са екзотични за САЩ. Забравих да спомена това.

# 27
Щом не живеете в Бг, може би трябва да се спрете на име, което няма да е прекалено трудно за американците като произношение. Венеция е твърде екзотично за България.
Мила и Даниела са добра опция. Дали биха се справили с една Албена?
Аз много харесвам и Милена, не знам на вас как ви звучи и как би се приема в САЩ.
Татяна много ли е непознато?

# 28
Татяна е непознато, Милена също.

Повечето от тези не са трудни за произнасяне.Проблемът е, че когато името е непознато, повечето американци, които нямат опит с имена от нашия край ще го преиначат при първо четене/слушане, някои имена и по-често. Или просто ще използват американския съкратен вариант. Венеция ще стане Вини, Елица Ела, Калина Кали и т.н.

Ние нарочно искаме да е българско име, което не е от "по-модерните" интернационализиране имена Simple Smile . Иначе ако искаме такова има няколко, които са популярни в България сега, които са добре познати и тук, например София, Виктория, Мария, Ана, Емилия/Емили, Елена, Ева. Не че има нещо лошо с тези имена, ние държим да показва българския/славянски корен недвусмислено.
Изключенията са Мила и Ела, които са в нашия списък и са доста популярни и в САЩ. Засега сме на това мнение, но аз все още имам малки колебания.

# 29
Мила е популярно покрай Мила Кунис, нейното цяло име е Милена. Та може да е Милена и да и казват Мила.

А Венета как ви се струва? На Христо Ботев любимата

Общи условия

Активация на акаунт