Сто и четвърта плетаческа тема

• 17 815
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
Ха-ха, снощи ми направи схема на овчица, но на визуализацията беше с шест крака. Казах му, ама не се извини...

# 676
Най-новия не знам, но иначе не става с АИ. Пробвано е, даже имаше хора, плели по нелепиците му, нищо че се вижда, че не става още от схемата.

# 677
Най-новия не знам, но иначе не става с АИ. Пробвано е, даже имаше хора, плели по нелепиците му, нищо че се вижда, че не става още от схемата.
Да, той никога не се предава.

# 678
Момичета, завърших едното одеало, според мен стана разкошно! Толкова съм Ви благодарна за помоща!
Ще изплета и другото, и до тогава ще обмисля дали да ги обрамча отстрани.
Отгоре и отдолу ( образно казано ) няма нужда, защото е шеврон ( зиг-заг ) и си е добре и така.
 Започването на Добри ме спаси от грозния синджир, благодаря ти мила 🌺
Знаете ли обрамчване на една кука, двойно , ако ме разбирате 🙂

# 679
dany_nik, браво, да споделиш снимка някой път. Тогава бяхме дали линкове с клипове, имаше и "двойно" мисля. Върни се и разгледай - няколко поста бяха по спомен.

# 680
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Май виждах някъде клипче. Ще го потърся по-късно.
Принципът май беше същият - с втори конец.

# 681
Момичета как е по добре да плета Миланжа Ализе Ангора Голд . С една нишка - ще стане по нежно или с две нишки . Искам да си изплета блузка с квадрати уилол стич . Преждата е много тъничка дали и с две нишки ще стане така нежно . Вие какво друго бихте плели с тази прежда ? Шал става ли ? И какъв трябва да е размера на шала ? Имам и една много дебела прежда около половин сантиметър от нея мисля да си оплета шал яка и шапка цветовете са бежово и кафяво . Как мога пък да сплета двата цвята ?

# 682
Аз бих плела с една ника такава прежда, за да стане добре меланжирането. А и действително е по-нежно. Няма нужда да става дебела. И да не е стегнато плетене, заради самата прежда, да стане малко по-въздушно.
Ето един клип за тази прежда на една нишка.
https://www.bing.com/videos/riverview/relatedvideo?q=%d0%90%d0%b … D70AD37&FORM=VIRE

# 683
Аз бих плела с една ника такава прежда, за да стане добре меланжирането. А и действително е по-нежно. Няма нужда да става дебела. И да не е стегнато плетене, заради самата прежда, да стане малко по-въздушно.
Ето един клип за тази прежда на една нишка.
https://www.bing.com/videos/riverview/relatedvideo?q=%d0%90%d0%b … D70AD37&FORM=VIRE

Благодаря Диорела . И аз мисля така . Да трябва да е по хлабаво , че иначе после трудно се разплита заради косъмчетата . Като гледам всъщност е Ализе Ангора Голд Батик на гранка е. По спомен мисля беше 500 м . Аз имам 3 гранки мисля , че ще ми стигнат за блуза , че даже и за шал ще има . Кой е най - малкият размер шал ? Искам колкото да го увия около врата , а не 2 метра чаршаф . Ще потърся по нататък и такава бяла , че много искам да си изплета бяла блуза на квадрати като на Йони . Добре ли е да плета с 4 мм кука  ?

# 684
  • Бургас
Аз мисля, че плетох даже и на по-голям номер, дали не беше 5, една нишка. Ако не се бъркам тази е подобна мохерна, моята беше ангора голд. Трудно се разплита като цяло.

Какъв е този квадрат? Може ли да го покажеш.

# 685
https://www.youtube.com/watch?v=CgpVRrcbTwA
В момента плета този квадрат за жилетка от вълнена прежда , но и с този мисля да е и Ализе преждата .
Но пък много харесвам и тези :
https://www.youtube.com/watch?v=5TKSmikX0S0&t=25s
https://www.youtube.com/watch?v=vUjVhYO24CE
hthttps://www.youtube.com/watch?v=5TKSmikX0S0&t=25stps://www.youtube.com/watch?v=_5pKs0RFJkA
Имам много запазени видеа в Ю туб на различни плетива , модели и т.н

# 686
֍₰꙳꙳ Alisa ꙳꙳₰֍, зависи колко прежда имаш за шала. Бих го направила така. Ако е триъгълен, започвам от върха и постепенно наддавам в двата края, докато ми стигне преждата. Ако е правоъгълен, също ще го плета по дължина, докато ми стигне преждата. Ако нямам достатъчно прежда, няма да го правя много широк.
Предполагам, в триъгълния ще отиде по-малко прежда, защото той може да се слага отпред като лигавник и тънките краиша да се увиват около врата. Но и плетката трябва да е по-икономична.

# 687
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Най-малък шал е снудът.
Hug плети в кръг, диаметър/ширина - колкото да мине главата, височина колкото ти стигне преждата.
Изплела съм един на половинката. Носи си го, но сега е в командировка и не мога да покажа.

# 688
Благодаря ще пробвам . Доста прежда съм насъбрала . И мисля да плета само квадрати за сега от различните прежди и да опъвам на една кутия със забити шишчета много хубаво се изправят , но пък така нямам място за евентуално по - малки квадрати , а не искам да имам 100 кутии

# 689
Здравейте:),

Май нацелих най-подходящото време за попадане на тази тема из BG-Mamma. Даже и не подозирах, че има такова сериозно плетаческо общество. Последните няколко дни сядам с нетърпение да чета как се развиват нещата.

Да се представя - аз съм сравнително начинаеща и плета на 1 кука. На игли ми се струва невъзможно, та имам още хляб да ям. Живеех известно време в Дания и някак си от датчанките прихванах интерес да се науча да плета - те го правеха навсякъде и по всяко време. Започнах с амигуруми, но съм на друга вълна - в момента плета главно одеяла, шалове и разни по-прости работи, а много искам да се науча да си правя блузи и жилетки.

По темата за бабини квадрати - показвам и моето последно плетиво с Ализе Суперлана Макси

Сега съм се захванала да се мъча с една жилетка, но за нея си нямам схема и плета "на око" - правя панели и после ги зашивам. Хич не се получава - нито плетката е особено подходяща, нито правилно си сметнах размерите, но пък поне виждам вече къде правя грешки. В този ред на мисли, ако някой има съвети и схеми за жилетки (на 1 кука.. Sweat Smile) - добре са ми дошли. Показвам я и нея, още е WIP:

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 16:53 от Chunky101

Общи условия

Активация на акаунт