Мъжът ми играе непрестанно на телефона си

• 8 074
  • 212
  •   1
Отговори
# 30
Всъщност от шестия месец нататък майчинството може да се прехвърли на бащата.

Но в случая това е най-малкият проблем, защото ако го направиш, детето ще е гледано-недогледано, а ти ще блъскаш и на работа, и вкъщи.

Директен разговор с мъжа, ако трябва, впрегни и свекърите да го нахокат. Но умната и деликатно, не да им изтърсиш, че са виновни, защото помагат. "Майко, татко, много ни помагате, ама той нещо не е добре... По цял ден е на телефона, не си търси работа, страх ме е за него, моля ви се, поговорете си, пред мен нищо не казва, сигурно го е срам, то си е срамота мъж да не може да си гледа семейството, мъчно ми е така да го гледам..."

А той какво е работил до сега? Не със всяка професия можеш да си намериш работа за три месеца. Освен твоето майчинство и парите от неговите родители какви други доходи имате, борса нещо?
А вариант ти да се върнеш на работа, а той да гледа детето? С нещо вкъщи помага ли?
Ами то при липса на интереси и занимания, пак по добре, че играе игри , а не е почнал да пие, или да търси жени в нета.
Иначе, в днешно време , мнозинството от хората са пристрастени към телефона.
А на теб явно ти е доста широко около врата, щом за три месеца, при положение че не работиш, по майчинство си, живееш в жилището на свекърите, които ви издържат, и теб, и мъжът ти, и вече си готова да му биеш шута.
Предполагам, че освен, че имаш собствено жилище, твоите родители нямат нищо против да те издържат. Щото със 780 лева майчинство, сама ще ти е доста трудно.
Наистина ли трябва да ме успокоява това, че не се е пропил и не търси други жени? То с подобен лентяйски живот и това ще стане, въпрос на време е. Когато тона се случи какво трябва да ме успокои, че не ме бие ли? За 3 години се случва за 3 път да е безработен за определен период от време и не, няма право на борса. Относно гледането на детето мисля, че тези 2 години майчинство ако имаше защо щяха да се разпределят между родителите, а не да се дадат на майката. А ако разгледам опцията да се върна на работа и той да го гледа, не мисля, че ще го гледа нормално докато играе.

# 31
Възможно е да играе хазарт.

Червен флаг е,че за три години три пъти остава без работа.  Това с телефона е само симптом на нещо по-дълбоко.  Я мързел, я неумение да общува с хора, я усещане, че някой с нещо му е длъжен.

Нямаме много детайли, ти трябва да разкажеш:
1. Защо си губи работата? (Всичките три пъти)
2. Защо неговите помагат толкова много и винаги ли е било така (и от юноша ли така са го преглезвали?)
3. Какви други проблеми имате? Спомена в първоначалното си мнение, че имате и други проблеми, освен игрите, но не уточни какви, а това би дало повече контекст на цялостната картинка.

Като цяло един мъж, класически погледнато, следва да е закрилник на семейството, на жената до него.  Да е оправен човек.  Мъж на място не се чувства добре да не работи и са не закриля семейството си.  Въпросът е да се уточни той защо е изпаднал така, или винаги си е бил такъв.

# 32
Това е зависимост, психолог.
На този човек нещо му липсва, помъчи се да разбереш какво точно? Може да е секс евентуално. Или нещо друго, което той 'няма'  и за да не е нещастен чрез игрите получава малко хормони на щастие. Психологът с едно две тестчета и въпроси ще разбере. Но той сигурно няма да иска да отиде. Опитай ти да отидеш.
Освен това психологът ще помогне как да сложи границите с неговите родители, ако трябва ще ги извикаи ако дойдат,  и тях да им обясни как да се държат с 'детето'.
Може мъжът да има някакъв личностен проблем, примерно не си вярва достатъчно, страх го е да бъде баща и т н и се държи като дете или ученик и не се съпротивлява на помощта на мама. Може и от проблеми в работата да се е 'бъгнал'. Игрите му дават някакво доказателство, че може нещо, там е герой. Какъв тип игри играе точно? Убива ли, стреля ли, или карти, залагане, или логически някакви? Сигурно има значение.

# 33
  • София
Никаква зависимост не е. Какво друго да прави безработен льольо, докато трима възрастни го дундуркат? Спи до обяд и си ръчка телефона. Гаранция, че ако започне работа няма да изпадне в абстиненция, но надали ще започне...

# 34
  • София
Никаква зависимост не е. Какво друго да прави безработен льольо, докато трима възрастни го дундуркат? Спи до обяд и си ръчка телефона. Гаранция, че ако започне работа няма да изпадне в абстиненция, но надали ще започне...

+100

# 35
  • Варна
И аз така мисля. Тоя има нужда някой да го сръчка с остена.

# 36
Има няколко неща, които ми правят впечатление - това му се случва за трети път и сякаш ще стане норма и вече няма да го стресира толкова. Ако стане норма, има риск да влезете в такъв режим до края на връзката ви, ако ще това да е, когато смъртта ви раздели.
От значение са и обстоятелствата, при които губи работата си - гонят го или си тръгва сам.
Друго - къде живеете, в какъв град? От това зависят възможностите за друга работа. Защото да останеш без работа в София е едно - тук все пак има повече работа, но да останеш без работа в малкия град е друго - по-малко възможности и хората те знаят какъв си.
Игрите - зависимост или бягство, може би и двете. Аз лично преди много съм потъвала в игри и това беше моето бягство, за да не мисля за проблемите си. Събудиш се, закуска и сядаш да играеш, или след работа пак. В един момент просто осъзнах как нямам спомен от деня как е минал, просто мозък се е изключил - няма мисли за пари, колеги, работа, проблеми, сравнения с останалите. Така че според мен е вид изключване при него. Той какво казва, как се чувства като е останал без работа? Сравнява ли се с връстниците си, усеща ли се неуспял? Крие ли се вкъщи повече или излиза? Подкрепям останалите мнения, че нещо му липсва или просто се е фокусирал върху нещо, което няма и го иска. Защото и зависимост, и бягство, говорят за проблем в него самия. В момента има всичко - жена, дете, дом, родители, здрав е, подкрепа има, единствено работа няма. За какво мечтае този човек, какво иска от живот?

Водите ли сериозни и откровени разговори за това какво смята да прави, притесненията ти, детето, игрите? Жегни го малко, разбутай го,  ще е скандал, но поне да го събудиш. Дължиш го на себе си и детето. Иначе ще е мирно съвместно съществуване.

# 37
Обади се на родителите му, обясни им какво става. Помоли ги да разговарят с него.

# 38
Тя авторката явно не може да говори, та трябва друг.

# 39
  • На изток от Ада
Ами те му дават пари..

# 40
Авторката не е единствен участник в случая. Тя има полза те да им помагат. Те явно имат добра връзка със сина си.

# 41
  • София
Добра, но нездравословна

# 42
Как така някой плаща 500-1000лв месечна издръжка на 32 годишното си мързеливо и безработно дете??? Това е нелепо! Кажи на свекърите ти да спрат! Само го закопават. И мен да ме издържа мъж и мама и тате да ми дават по 1000 лв, и аз няма да работя.
Ако желаят тези 500-1000лв могат да ги влагат пак във "вас", но примерно за образованието на внучето, за жилище на внучето някой ден или нещо подобно. Явно не са лоши хора, просто не осъзнават каква грешка правят сега.
Аз като цяло бих ги освободила от тежестта да дават тези пари на нас. Да си ги харчат за техни удоволствия примерно.

Заявяваш му на този търтей или да хвърля телефона и да започва работа или да се изнася. Ти ще останеш в апартамента с детето до 18г възраст.

# 43
И тя като е по майчинство как ще откаже тези пари от свекърите?
И като е сама с дете с кое по напред ще се оправи?
Да почва работа жената, а льольото спокойно може да гледа детето докато го вземат на градина или е болно, за да спести
 някакви пари момичето. И да е независима от този търтей.
Майка му ще си го гледа. Неин си е. Тя си знае, че така е възпитан и до пенсия ще го носи и храни. Това няма да се промени.

# 44
Ако мъжа и има проблеми най-доброто е , че има кой да им помогне. Разбира се че ще задържи парите заради себе си и детето най-малко. И за да може на спокойствие да намери вариант да се помогне на мъжа и . Късмет е тази подкрепа. Не всеки я има. Но герои на клавиатурата от топлото и безпроблемно в къщи - колкото иска човек.
Не всеки човек с проблеми е льольо .

Общи условия

Активация на акаунт