Но в случая това е най-малкият проблем, защото ако го направиш, детето ще е гледано-недогледано, а ти ще блъскаш и на работа, и вкъщи.
Директен разговор с мъжа, ако трябва, впрегни и свекърите да го нахокат. Но умната и деликатно, не да им изтърсиш, че са виновни, защото помагат. "Майко, татко, много ни помагате, ама той нещо не е добре... По цял ден е на телефона, не си търси работа, страх ме е за него, моля ви се, поговорете си, пред мен нищо не казва, сигурно го е срам, то си е срамота мъж да не може да си гледа семейството, мъчно ми е така да го гледам..."
А вариант ти да се върнеш на работа, а той да гледа детето? С нещо вкъщи помага ли?
Ами то при липса на интереси и занимания, пак по добре, че играе игри , а не е почнал да пие, или да търси жени в нета.
Иначе, в днешно време , мнозинството от хората са пристрастени към телефона.
А на теб явно ти е доста широко около врата, щом за три месеца, при положение че не работиш, по майчинство си, живееш в жилището на свекърите, които ви издържат, и теб, и мъжът ти, и вече си готова да му биеш шута.
Предполагам, че освен, че имаш собствено жилище, твоите родители нямат нищо против да те издържат. Щото със 780 лева майчинство, сама ще ти е доста трудно.