Мъжът ми играе непрестанно на телефона си

• 8 314
  • 212
  •   1
Отговори
# 60

Възможно ли е да сте в периода "Да си тръгна ли или да не лишавам детето от баща" и се опитвате да си дадете точки за тръгването.

Дорис, детето няма баща.
Това, че един мъж е забременил някаква жена, не го прави баща.
Има други неща, които правят един мъж баща. А не някакъв чичка дето си цъка на телефона по цял ден.
Да играеш игрички по цял ден, да не работиш, мама да ти дава парички, жена  ти да върши всичко, не е никакъв баща. Детето няма да изгуби нещо ценно. Даже такъв баща е отровен за едно подрастващо. Много лош модел.

Един съсед миналата година остана без работа за 4 месеца. Имаше спестявания да издържи и повече.
Ама не го свърташе. Малките деца е гледал, чистил е, готвил е, жена му работеше заради децата на 4 часа.
Иначе и игрички е играл. Всяка вечер по половин час си играе да трепе извънземни и зомбита.
Но през останалото време не се спира. Че и оправи по къщата неща, които е отлагал.

# 61
Ти явно още не осъзнаваш какво имаш. Е ще ти кажа една лоша и една добра новина!!!
Лошата е, че имаш две деца да гледаш едно твое и едно на свекървата.
Добрата е, че някой ден твоето ще порасне и ще поеме по своят път ( ако го възпиташ добре и да не взема пример от по голямото дете разбира се). А детето ти от свекървата, ще е цял живот на шията ти.
Тук трябва да играе тоягата ама сериозно. Много си я загазила

# 62
Абе три пъти за 3 години е доста честа смяна на работата. Неумението да се задържаш за повече от година, а така като гледам и за под година на работно място говори обикновено баш за глезотия и пълно неумение да се стегнеш, да поемеш отговорност. Един път - ок, сбъркал си, не е било твоето. Втори път - с доста по-вдигнати вежди - ок, сбъркал си пак, късмет. Трети път вече е поредица от неумение или да си избереш подходяща позиция, или да си изпълняваш задълженията, или да се сработиш с хората, или да поддържаш някаква работна етика, или всичко на куп.

# 63
Или се хващаш в каквото намериш първо и не се получават нещата.

# 64
Авторката, ти като критикуваш бащата на детето си, ти какви пари внасяш в семейството? Живееш в чуждо жилище, харчиш чужди пари. Двамата не работите и гледате детето. Ти с какво си по- добра от него? С разликата, че твоите родителите не ви дават пари.

# 65
Авторката, ти като критикуваш бащата на детето си, ти какви пари внасяш в семейството? Живееш в чуждо жилище, харчиш чужди пари. Двамата не работите и гледате детето. Ти с какво си по- добра от него? С разликата, че твоите родителите не ви дават пари.
С това, че жената е в майчинство. Майчинство = доходи от държавата до 2 г. Детето доколкото разбирам е на годинка и нещо - значи взима 780 лв/месец.
Тя си гледа детето. Поддържа си дома. Внася някакви пари все пак. Това се очаква от нея в този момент.

# 66
Снощи вечерта излязох, оставих го да гледа малкия, изкъпал го е и приспал. Прибрах се и го заварих пред компютъра и поисках да спре да играе за да си говорим. Изнерви се, че не бил играл достатъчно днес, последва караница, казах си доста неща. Извини се, прегърна ме и си призна, че понякога прекалява, след това говорихме още. Ще стане дълго за разказване, но с 2 думи - тежко му е и депресиран и според мен тези игри са като бягство от реалността. Днес сутринта пак излязох за 1 час и не съм го виждала да си пуска игри, дано да не е всяко чудо за 3 дни. По отношение на детето никога не съм имала проблем и не ми е отказвал нито излизане, нито да ме отмени. Той е добър баща, знам го и го виждам защото аз не съм имала добър баща, просто не е чак толкова добър съпруг в момента. Ще му помогна да разбере колко е нередно поведението му, трябва да му помогна в тази ситуация. Ако след време няма подобрение, ще пробвам други начини и ще стане ясно какво ще се случва. Благодаря на всички за мненията и съветите.

# 67
Ако нещата отиват към депресия и зависимост 2в1 потърсете специалист според мен. Дано не послъгва.
За работа нещо каза ли е интересно. ОСъзнава ли, че е проблем, че не работи и не опитва?

# 68
Браво авторке. Време беше да говориш с него.
Дано да не е за три дни само.

# 69
Явно проблем вече няма.
Аз да питам, колко от вас са могли да си позволят да рухнат?

# 70
Абе има.
Аз се чудя, защо още не си е намерил, а той игрички играе.
Аз като бях  без работа за три месеца преди три години, повечето ми време е минавало по сайтовете за работа.
През останалото време лъснах цялата къща + зимнина.
Е, и игрички играх за разтуха, ама малко време през деня, а не като този човек.

# 71
  Тия теми не бива да се пускат като си ядосан/а. Успех!

# 72
Даммм... Ядосани кажат истината, после замажат проблема.
6 месеца бях без работа (тоест нямах доход след майчинството) и бях в джобс денонощно. На такива интервюта съм ходила, че още разказвам смешки в компания за измислени работни места, длъжности и реплики като "това, че имаш дете може да е голям проблем, не за теб, за нас".
Понеже съм живяла с човек, който започна да сменя/остава без работа на често, мога да кажа, че е голям проблем и да го анализирам даже - причини, последствия, начин на мислене. Общо взето, накратко, да, като не си на зор и видиш, че се справят хората около теб, имаш ток, телефон, храна и някакви пари, не си даваш много зор.

# 73
Невинаги е истината, гневът може доста да изкриви картинката и тогава и съветите са деформирани.

# 74
Моя мъж беше останал без работа по Ковид за година и половина. Аз бях в майчинство, което изтече и се върнах на работа. Имахме спестявания, не сме имали финансови проблеми. Никой не рухвал, просто беше по особен период. Дъщеря ми беше малка, и свикнала с мен, но постепенно двамата се сработиха и се водеха на ясла, взимаха, правеха си закуска когато тя е болна, ходеха по площадки, пазаруваха и ме взимаха от работа щастливи.
Казвам това, за да знае авторката, че нещата се подреждат стига и двете страни да гледат в една посока.

Общи условия

Активация на акаунт