Мъжът ми играе непрестанно на телефона си

• 8 321
  • 212
  •   1
Отговори
# 75
Е, как[ може мъж да остане без работа цеели три месеца. Развод, веднага развод. За кво ти е, освен ако не работи. Да се хваща веднага общак, как може такова нещо. Ще има той претенции... Само жените могат да имат претенции къде, какво и за колко работят.
Явно тук всички са започнали на държавна работа, след като завършат образование, и са работили на едно и също място до пенсия. Като при социализма.И никога не им се е налагало да си търсят друга работа.. Щото работодателите тях търсят, постоянно
Сега, сериозно, авторката не я дразнят игрите, а липсата на пари. Аз, ако бях в нейната ситуация, с малко дете, в чуждо жилище, и да разчитам в  свекърите да ми платят сметките ш храната, щях да търся вариант аз да почна работа. Вместо да зависи от чужди родители.
Ама то, дупе знае и две, и двеста. И авторката намерила, и мъжът й.

# 76
А, ако авторката и тя остане без работа, какво ще правят, а той търси ли работа, защото на майчинство не става нищо?  Тъкмо кофата най много на него трябва да разчиташ, а ако ги нямаше родителите да помагат?
Лесно е да каже, че е в дупка, ти трябва да си още в по голяма.

# 77
  • София
Снощи вечерта излязох, оставих го да гледа малкия, изкъпал го е и приспал. Прибрах се и го заварих пред компютъра и поисках да спре да играе за да си говорим. Изнерви се, че не бил играл достатъчно днес, последва караница, казах си доста неща. Извини се, прегърна ме и си призна, че понякога прекалява, след това говорихме още. Ще стане дълго за разказване, но с 2 думи - тежко му е и депресиран и според мен тези игри са като бягство от реалността. Днес сутринта пак излязох за 1 час и не съм го виждала да си пуска игри, дано да не е всяко чудо за 3 дни. По отношение на детето никога не съм имала проблем и не ми е отказвал нито излизане, нито да ме отмени. Той е добър баща, знам го и го виждам защото аз не съм имала добър баща, просто не е чак толкова добър съпруг в момента. Ще му помогна да разбере колко е нередно поведението му, трябва да му помогна в тази ситуация. Ако след време няма подобрение, ще пробвам други начини и ще стане ясно какво ще се случва. Благодаря на всички за мненията и съветите.
Не подценявам депресията, но едва ли е депресиран, а ако е да ходи на лекар. Другото са лигавщини. Баща ми е расъл мега разглезен, защото е останал без баща на 2, дори в казарма не е ходил, но в най-гладните години на прехода си взе неплатен отпуск от вестника, в който беше журналист и отиде в едно австрийско село да е хамалин в строителен хипермаркет. През бежански лагер мина и всичко. Преди това е изливал бордюри, правил е части от играчки на преса, защото е мъж с жена и дете, не само с две висши образования, спортна звезда и прочее. Човек като си гледа отговорностите не ходи да се жали на жена си, а действа, дали с лекар и лечение, или просто да започне нещо да  работи. Защо не работи тоя човек?

# 78
Прекрасная Василиса, нещо в цикъл ли си?
Освен това всеки има право да си напише мнението. Никъде не пише, че трябва да се съгласува с твоето Grinning
Осъзнай се.

# 79
Не, не съм в цикъл. Просто ми идват прекалено много такива съвети - напусни го, изгони го, щом е трети месец без работа, играе игри и родителите му дават пари. Три месеца изобщо не са много, за да си намериш прилична работа. А то, че има такива мъже, които разчитат на мама и тате, докато те са живи, и на жените си, и на децата си, гледат как да се скатаят и да не се преуморят, и ако могат, изобщо не биха работили, освен над себе си, цял живот, е съвсем отделен въпрос. Познавам такива лично. То, ако бяха само гаджета с авторката, да го напуска, ама с малко дете, по майчинство, и без жилище, къде да ходи. Да го юрка да търси работа, а и тя да мисли с такъв мъж как ще я кара за напред. Трябва да започне да разчита на себе си основно.

# 80
  • Поморие
Здравейте! Искам са споделя проблема си и евентуално да намеря решение. Със съпругът ми имаме син на 1г3м. Живеем самостоятелно в апартамент, който е на името на свекърите. Мъжът ми е безработен от 3 месеца, родителите му ни помагат много. Те платиха рождения ден на детето, дават ни купони за храна, отделно дават на мъжът ми по 500-1000 лв когато имат възможност. Проблемът е, че мъжът ми постоянно си играе игрички на телефона или на лаптопа. Играе до късно 1-2-3 ч през нощта, сутрин рядко става преди 10ч, излежава се и си играе, след това стои в тоалетната по 30 мин защото играе, не защото е много на зор. Аз гледам да изкарвам детето навън преди обяд и следобед, наобед то спи и се сещате, че мъжът ми е свободен нон стоп и си играе. Опитвала съм се да говоря с него затова, за мен той е пристрастен, защото наистина всяка свободна минута си пуска игра на телефона - докато е спрял с колата и ме чака, докато вечеряме, докато разхожда кучето, докато играе с детето, просто непрестанно. Той уж си търси работа, но не би се хванал на какво да е. Широко му е около врата, понеже нямаме нито наем, нито заем, но не знам как човек на 32 години със семейство може да си позволи лукса да не работи и да не се чувства неудобно, че някой друг му плаща сметките. Родителите му не са богати, явно си имат заделени средства, но така или иначе не са спрели да изкарват допълнителни пари оттук оттам, всичките ни приятели са с добре платени професии или собствени бизнеси, как така моят мъж не взима пример от тях!? Опитвам да съм деликатна в разговорите на тази тема, за да не се чувства зле, да не чувства липса на подкрепа, но той си губи авторитета като мъж. Толкова се дразня и ми писва понякога, че ми идва да отида при родителите му и да им разкажа за какво става въпрос, но знам, че не трябва да ги намесвам в нашите проблеми. Макар, че малко може би те са виновни затова с тяхната постоянна помощ. Напоследък се замислям за раздяла, защото си имаме и други проблеми. После се замислям каква лоша съпруга съм, че изобщо си помислям да го напусна, защото нали трябва да го подкрепям, нали трябва да му помогна да излезе от тази дупка. Благодаря, че изчетохте!
Не искам да ви плаша, но ако съдя по някои мои наблюдения, един мъж реши ли да не работи - нищо не може да го разубеди. Някои даже и не ги е страх, че рискуват да загубят семейството си. А особено ако има кой да им помага - вече няма какво да ги мотивира да се трудят. Говорете и преценете дали има надежда да се променят нещата и кой път да поемете. Все пак има и малко дете в живота ви. На днешно време без работа не се живее, а покрай дете/деца има много разходи и нужди. Цените са безобразни, храната скоро ще стане лукс, не знам как човек на днешното време може да си позволи да не работи.

# 81
Не, не съм в цикъл. Просто ми идват прекалено много такива съвети - напусни го, изгони го, щом е трети месец без работа, играе игри и родителите му дават пари. Три месеца изобщо не са много, за да си намериш прилична работа. А то, че има такива мъже, които разчитат на мама и тате, докато те са живи, и на жените си, и на децата си, гледат как да се скатаят и да не се преуморят, и ако могат, изобщо не биха работили, освен над себе си, цял живот, е съвсем отделен въпрос. Познавам такива лично. То, ако бяха само гаджета с авторката, да го напуска, ама с малко дете, по майчинство, и без жилище, къде да ходи. Да го юрка да търси работа, а и тя да мисли с такъв мъж как ще я кара за напред. Трябва да започне да разчита на себе си основно.

Има хора и по 6 месеца са без работа, но не цъкат игрички.
Този работа не търси. Той при наличие на дом, жена и дете, цъка игрички само.
Проблема не е липсата на работа. Проблема е това, че е мързелив използвач, който е виснал на гърба на жена си и чака родителите да му снесат парички.
И сега се оправдава, че е депресиран.
То и аз съм била депресирана без работа, ама не съм цъкала игри, а съм цъкала джобса.
А господина отвреме навреме гледа детето и то цъкайки игрички.
И авторката е мега благодарна.
Не може ли авторката да готви на 2 седмици да го видим той колко ще е благодарен.
Да започне да си готви само за нея и да яде отделно. И ако мрънка - ми депресирана съм.
Да спре да пере и да си пере само нейните дрехи и на детето и като пита милото - да каже - депресирана съм нещо.
Или пък просто да му остави детето и да излиза за по цял ден и да не се вясва вкъщи.
Или да си плати някоя тридневна екскурзийка само за нея и да му остави всичко.
И ако кажат нещо - депресирана е бре, влезте ми в положение.
Лично аз не съм написала да го зарязва, но разбирам защо другите го правят.
Има хора не търпят пиявици.

# 82
Не е останал гладен човека.

# 83
  • Варна
Съжалявам, но аз не вярвам на това развитие. За мен този човек е мързелив и се преструва на депресиран. Като е опрял ножа до кокала в лицето на жена му, искаща обяснение, веднага е завъртял палачинката и се е писал депресиран, защото е най-лесно. Разкаял се и я прегърнал, може и да се е разплакал, знае ли човек. Манипулации до гуша за да го оставят на мира, това виждам аз.

Дано греша, авторке, но това е моят поглед по това, което описваш.

Василиса, не е просто три месеца. А три пъти по толкова в разстояние на три години. Малко множко е. И ако е наистина в депресия, да се е осъзнал и потърсил помощ още първия път, когато е уж изпаднал в дупка. Ама не е. Щото не е в дупка.

# 84
  • На изток от Ада
Бил малко играл... И това е баща!

# 85
Ако се абонираш за конкретно населено място, професия, позиция, длъжност, вид бизнес,от джобса ти изпращат всеки ден мейл с новите обяви. Не е нужно цял ден да ровиш. С готово   CV, кандидатстването става за секунди. Сега, ако не ти се работи, щото е по лесно да си седиш вкъщи, е отделен въпрос. Авторката вече си знае дали мъжът й е от този типаж хора , които започват работа само в най-най краен случай, ако действително нямат какво да ядат,и то възможно най леката. Иначе, докато имат къде да живеят и родители, или жена, които да им плащат тока и водата и да не ги оставят гладни, винаги ще си намират оправдание защо не работят. При това, с години. И не ги интересува нито жена, нито деца, стига на тях да им и добре и да не си нарушават рахата. Могат да не излизат с дни, със седмица, да имат два чифта дрехи втора употреба, и да ядат само боб и картофи, тях не ги интересува. И в такива случаи обикновено вината е на техните родители, че са ги възпитали, че са тооолква специални, че всички са им длъжни.

# 86
Моят въпрос към авторката е - виждала ли си с очите си поне едно от кандидатстванията му за работа?
Моят съвет е - кажете на свекърите да спрат да хранят паразита.

# 87
Има вероятност такъв, който често остава без работа да е твърде претенциозен без причина.
И се почва едно избиране, претенции.
Направо искат ако може да ходят за 2 часа и да им дават 3 бона.

# 88
Аз също съм човек с много претенции относно работното място и условията и затова винаги гледам да имам заделени пари, ако остана без работа или реша да я сменя. (Което се е случвало)
Ако съм притисната, бих почнала нещо, с което да осигурявам насъщния си, а в това време ще търся подходящото място за претенциите ми. Всеки нормален работодател ще се съгласи на интервю в обедната почивка или след работно време, ако кадърът наистина е ценен. Всички знаят, че ако работиш някъде и те искат, не могат да те изкарат в работно време.
От страната на работодателите съм ходила на интервюта вечер, уикендите, а тази година и в междучасията.

Така, че нашият герой от темата може спокойно да почне нещо, с което да осигурява семейството си, пък през това време ще търси и друго... човекът просто не иска. Всъщност той работи - син на мама и тате.

# 89
Мъжът ти може, да попита приятели и познати дали във фирмите, в които те работят търсят служители и ако търсят, да помоли, да го препоръчат.
Също и ти можеш да попиташ твои приятелки същия въпрос с молба, да препоръчат мъжът ти.

Може той да се захване с готвене, чистене и пране, грижа за детето и други подобни дейности, докато ти си на работа.

Някои играят игри, други гледат сериали, спорт, трети играят игри и тн.  Според мен мъжът ти може, да си определи да кажем определено време да кажем час или два на ден, в което да играе и така да не играе по цял ден и през останалото време на деня да ти помага.

Общи условия

Активация на акаунт