АС и други романтични К-драми - тема 12

• 19 569
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Рори, от изгледани 2 епизода от първи сезон бих казала, че това е нещо като ситком, с повечко от типичния тъповат корейски хумор. Последното поне мен ме дразни, но в останалата си част има доста други забавни моменти, на които няма как да не се засмее човек с глас. По един епизод на вечер е предостатъчен. За други сериали съм с мерак, въпреки задрямванията, да изгледам и 2, че и 3, но за този не. Няма някакво сюжетно развитие, което да те човърка да продължиш докъдето ти стигат силите. Спокойно оставяш следващия епизод за следващия ден.
Предполагам, че такъв е и вторият сезон, в който казваш Сокчо има епизодична поява. Но, както и 2в1 писа, двата сезона не са свързани така, че да не могат да се гледат по отделно.

# 151
  • Русе
https://www.facebook.com/reel/519461291074793
Уау...на какво попаднах?! Като че ли майка й се опитваше да я души или да й затвори устата... и резултатът е мълчанието й през всички тези години. А да не би това да е по-голямата й "сестра", която отказа да се омъжи за мъжа й? Предстои да видим и каква роля ще изиграе влюбената в мъжа й говорителка в Тв-ята.

# 152
  • Варненска клюкарка
Проф, благодаря, изгледах  песента.

Аз снощи изгледах и двете серии на "When the phone rings"/"Когато телефонът звъни" и много ми харесаха, нито веднсъж не се хванах за мишката. Проф мисля че и на теб ще ти харесат.
Понеже никой не даде линк, да взема да го сложа аз.

Набранный вами номер
https://10.doramalive.news/dorama/nabrannyy_vami_nomer_2024/series1/

Сигурно ще имам няколко въпроса, защото откарах до много късно и последните 10-15 минути може да съм премигнала за по-дълго.
Първо да попитам в кои дни се излъчва сериалът?

Сокчо представя Картие или обратното, отново много стилен.
https://www.youtube.com/shorts/ReQ3hN2SQ7o

Тези не ги знам кои са, приличат ми на айдъли, нямам представа и защо дрес кодът е в червената гама
https://www.youtube.com/shorts/dXS8VzZoonQ

От рускините за особености на бита в ЮК. Не са им най интересните видеа, ама да ги сложга. Кореанка ми звучи като марсианка Joy...
https://youtube.com/shorts/CdqpvX6DV2M?si=eO5nMwHKnte-W3GS
https://youtube.com/shorts/ErkuSxzkz5A?si=rGze0-oJsUkmcdVW

# 153
Телефонът се излъчва в петък и събота.

А на клипа с У Сок са актрисата Ро Йон Со и едно от хлапетата от Stray Kids. Явно дрескодът на коледното парти на Картие в Сеул, на което присъстват, е бил "червено".

# 154
JoyJoy
https://youtube.com/shorts/wh0STuBjbUE?si=ILpdEVO5F0GPZ4JA
a tova все едно ми е роднина, еднакво събуждане имаме Joy
https://youtube.com/shorts/65fFepnv4hk?si=mPByTOzxm-3U9Emr
само след 50то не рискувам с превъртането.

# 155
Ама как знаеш кого да обявиш за все-едно-ти-е-роднина Heart EyesPurple HeartJoy

Любовно обяснение по корейски в Уайкикито - "Какво толкова! Дори от главата ти да растат банани... Дори да растат... водорасли под мишниците ти... Не ми пука. Искаш ли официално да ми станеш приятелка?" Crazy Joy

Телефонът ще го почвам по-нататък, ама не пречи да продължавате да го рекламирате. Защото, може и да греша, но примерно ми се струва интересът ви към семейство по избор се позагуби. Него най-вероятно няма и да го почна.

# 156
  • пак на Рив Гош
Профи, аз "Семейството" си го гледам с кеф, даже ми харесва повече от китайския първообраз.
Днес излизат последните два епизода, та ще ми се отвори място за следващия сериал, който почва в петък, The Trunk.

За "Телефона" имаш време, ще излиза до януари, та ще можеш хем да си довършиш Уайкикито, хем и да наваксаш с епизодите.
За ВИ ми се мярна, че ще издаде още една "зимна" песен - Winter Ahead (този път то видях в достоверен акаунт, пък бил той и туристически  Joy)
https://www.instagram.com/p/DC2OZUNt3m_/?igsh=MWJjeDNoY29zc252eA==

Явно дрескодът на коледното парти на Картие в Сеул, на което присъстват, е бил "червено".
Или за да са в тон с цвета на марката, нали Картие е в червено Joy

У Сок с реклама за веригата сладоледи Baskin Robins - https://www.instagram.com/reel/DC1E16lvIh1/?igsh=MXFyaTF5b29pb2N4cQ==
(доколкото видях от превода е за предварителни поръчки на коледните им десерти и за томбола за игра с подаръци)

# 157
Роци, за ВИ и Winter Ahead е повече от сигурно, защото двата тийзъра за песента излязоха в официалните канали на BigHit Music единият още на 24-ти, а другият вчера. Песента е колаборация с PARK HYO SHIN, популярен певец и актьор в мюзикъли, и ще бъде пусната на 29.11.2024, 2PM KST.
Ама ме караш да се колебая със Семейството.

Днешната ми серия от Уйкикито в началото ме дразнеше, че прекалиха с корейските гнусотии. Но пък към края се заливах от смях с комичните ситуации, в които изпадна единият от главните герои. Ей това е да те зареже гаджето ти от ревност, че сестра ѝ те е епилирала навсякъде, ама абсолютно навсякъде Stuck Out Tongue Winking Eye, а майка ѝ се наложи да лекува същото това епилирано, което пък се оказа ощавено с врял рамен от съжителката в Уайкики. А горката приятелка още не била имала възможност дори да го види. Joy Joy

# 158
И двете Семейства си гледам. Май вчера коментирах, че последните епизоди и на двата сериала бяха доста емоционални. Най-вече заради срещите на момчетата с майките.

Първото Уайкики е забавно-комично макар и да простее на моменти. Вторта част обаче е доста по-слаба. Така и не я догледах.

За съжаление втория сезон на The Fiery Priest също е по-слаб. Ще го догледам заради каста, че има много любимци пък, ако нещата се подобрят в следващите епизоди ще е добре.

Face Me ми харесва. И Мин Ки е ясен, но и девойката, Хан Джи Хьон, се справя чудесно. Още в Пентхаус даде заявка, че има потенциал. Там героинята ѝ беше близначка на Ким Йонг Де и беше гадинка. В Печалбата показа, че и с комична роля се справя. А сега и в крими-екшъна никак не е зле. Не е от актрисите с типичната кукленска красота, но ми е симпатична.

# 159
  • Русе
Добро утро от мен! Simple Smile Не ми се е случвало да съм първа за деня, но бях много уморена снощи.
И така, "Семейство по избор" снощи приключи. Единственото странно за мен и нелогично действие беше извинението на ГГ-лекар към майка си. Така и не разбрах тази майка защо осъждаше и измъчваше детето си за целия си провален ( по нейна преценка) живот. Та се стигна до там той да я моли да бъдат щастливи ( един вид да го остави той да е ), да поема вината за смъртта на сестра си и...да  го прави на колене?! Тя е очаквала това толкова години ли? Е, излезе така според сценария - тя ги остави на мира и замина за Англия. Алилуя!!!
Странно и неочаквано развитие за мен беше и в поредния епизод на "Лицето". Насочват ни, че Докторът е убиецът на годеницата му, за да ни объркат. Нали тя му се обажда по телефона, той тича към нея и го блъска целенасочено кола? Не може убиец да е на 2 места едновременно! А  представата за убийството й е плод на на неговото въображение и логика, само не знае: кой и защо. А да, ако Докторът е убиеца, защо при залавянето на другия убиец го пита защо го е направил? Няма логика и не се връзват нещата. Чакам и днешния епизод за разяснение. И аз като 2в1 харесвам девойката -Ченгето, справя се отлично с ролята си.
Няма да пиша за "Телефона", той е в началото си. Знаем, че по презумпция корейците са ударни в началото и...Sad...в края. Simple Smile Дано някой ме опровергае и докаже обратното! Амин!

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 07:54 от winona

# 160
А дано, ама надали. Joy

Бо Гъм и ВИ са присъствали на събитие на CELINE, чиито посланици са и двамата.

и мърдащи https://x.com/i/status/1861744127617990743
И друг път се е случвало да казвам, че имат разни отпуски от армията за участие в такива събития, колкото и самите военни да отричат за такова специално отношение. Но впечатленията ми са, че като цяло в корейската армия имат доста повече възможности за свободно време, не както беше при нас по времето на соца. С ВИ и колегите му от частта редовно излизат снимки как са били в някое ресторантче или кафене.

# 161
  • Русе
О, Профи, съмнявам се за подобна свобода при обикновените войници. За публичните и известни личности е друг критерия.

# 162
Уин не се съмнявай. Пак повтарям, че всички имат достатъчно възможности за излизане от казармата. Не случайно писах, че става въпрос за снимки на групички от войници, а не само на селебритата. Такива снимки има и на момчетата от частта на Джей Хоуп, който даже им беше спонсорирал една отпускарска уикенд почивка, плащайки всички разходи по пътуване, настаняване и храна на целия взвод. А ВИ и RM, поради спецификата на частите, в които служат имат още повече възможности за излизане. Шуга даже няма да го броя, тъй като той е военен само от 9 до 17 ч в работни дни. През другото време дори военните го считат за цивилен гражданин. И това не са привилегии за айдъли, а стандарт. Миналата седмица самото им военно министерство точно по повод съмнения за дадени привилегии на ВИ, конкретно да ползва мобилен телефон във времето, в което още е обучаем в обучителен военен център, правиха официална проверка заради постъпили жалби от граждани. Резултатите от проверката бяха официално публикувани и доказваха, че ВИ не е ползвал телефон извън времето разрешено за всички останали. Някак трябва да се абстрахираш от някогашния нашенски войниклък. Корея си е Корея и имат гражданско общество за разлика от нас. Друг е въпросът, че не винаги гражданското им общество опъва вярната струна.

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 12:50 от profi_1

# 163
  • Варненска клюкарка
Профче, от Селин преди 2 седмици обявиха за свой global ambassador Сузи същия ден пуснаха 2-3 снимки с нея. Преди няколко дни казаха че ще пуснат първата и официална фотосесия като глобален посланик на марката в предстящия брой на Харпърс Базар, което означава че всички останали рекламират отделни линии, или продукти,  или просто имат договори да се появяват на официални събития на марката, което не им пречи да се появяват и на събития на други маки.
За казармата по-скоро пускат заради работни ангажименти само селебритата, за да не навредят на кариерите им, зависи и в каква част служат. Армия че армия, но предполагам че и те могат да бъдат осъдени за пропуснати ползи. Периодът е неотменима част от живота на всекси млад мъж в ЮК но все пак живеят в мирно време. Вероятно много зависи и от влиянието на агенциите, като гледам от Сонг Канг ни вест, ни кост въпреки шума който вдигна с последния си сериал.

Посмях се заради водораслите под мишниците и че проекто тъщата се погрижила за ощавеното място, оказало се в това положение заради "професионализма" на сестрата на евентуалното гадже, тя пък още не била го виждала Joy
Баш гадостите не ги обичам и аз - като например оставящия следи след себе си учител на хуарангите (генералът от АС) и после докато повръщаше на главите им, зради съответните характерни звуци, аха да започна и аз....

Семейство по избор за моя вкус започнаха добре, но с това седене в училище до 9та серия без почти нищо да правят освен да си приказват  ме отегчиха до смът. Неочаквано много захар сипаха в обещаната горчилка и стана нещо трудно за определяне. Майката на ГГ не я виждам като демон, просто има хора които непременно държат да има някой виновен за нещастията им, та и тя така. Не беше моето.

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 13:09 от Беллора

# 164
Белл, другите двама от моите - Куки и Джимин изобщо не са ходили по събития, а не е като точно на Джимин да не му излезе нова песен баш след като вече беше в казармата. По никакъв начин не беше използвано, че е знаменитост. Не опира до това дали имат работни ангажименти. С тези двамата и снимки не излизат. Но има данни, че ходят и те по заведения, поне Куки. Сервитьорка и други посетители бяха получили автографи, които публикуваха в нета. Отделно той самият от време на време публикува нови снимки на кучето си, което от известно време е на отглеждане в кучешки център. Снимките му са в този център. Впрочем, там на обучение и за социални контакти хубавият Ча води и неговата пуделка.

Общи условия

Активация на акаунт