С какво ви дразнят свекървите? – 163

• 13 981
  • 232
  •   1
Отговори
  • София
Заповядайте в новата тема.

Линк към предишната – https://www.bg-mamma.com/?topic=1749550

# 1
Самото и съществуване ме дразни.

# 2
Съществувайте отделно, няма проблем. Единствено условие да не очакваш нищо от нея. Забравяш че съществува и край.

# 3
  • В полите на Пирин планина
Моята свекърва редовно казва: "Дошла си ми в къщата...", пък къщата не е нейна... Един вид тя си е постоянен придатък на сина си, пък аз съм някакъв пришълец. Така и не схвана за 20 и кусур години, че синовете ѝ си имат нови семейства, което не означава, че ще забравят майка си, но тя няма как да е център на вниманието.

Честно казано, за себе си, имайки двама сина, искрено се надявам да не приличам по какъвто и да е начин на нея.

# 4
Няма на нея точно за това, за друго ще приличаш, може и  на друг.
 И аз така мислех, ама нищо от мисленото не стана. Като не е едно  е друго.
 Идва различен човек,  няма съвпадения.
 Има си и съвпадения,  но в подробностите има различия.
 Минаваш бързо край нея , че те викат спешно. То всичко  е  изказано и се знае  наизуст.

# 5
Аз на мястото на Ради просто ще откажа да общувам със свекървата без свидетели. Няма да и вдигам телефона, няма да и отговарям на зададени въпроси, няма да и отключвам вратата, ако синът и не е у дома. Когато идва на аудиенция при сина си всички пердета, покривки и килими ще са леко накриво,  щорите наполовина спуснати, ще светят само половината лампи. Ще са свършили кафето/чаят/безалкохолното, които харесва. То това същество не се търпи просто... Ако Ради търси идеи как да я дразни, следващият път, когато Господ бъде споменат, може да вдигне ръце към небето с призив "Аллах, Аллах" и да я уведоми, че обмисля смяна на религията на децата, щото тя няма нужда в живота си от хора и божества, които могат само да гледат и да съдят - човек има нужда от повече хуманност и позитивизъм, каквито предлагат будизмът, хиндуизмът и някои по-алтернативни секти (примерно, не съм запозната). В района на Бяла Слатина нямаше ли компактна католическа общност, между другото? Или се бъркам?

# 6
Снощи под мой коментар в една група беше се пошегувала нещо, аз естествено подминах и отговорих на коментара на непозната дама. Та моята свекърва явно се засегна,че съм я игнорирала и е махнала коментара си ,също ме е махнала и от приятелите си . Като видях се замислих,това наистина ли е 55 годишна жена или си имам работа с 5 годишно момиченце . Да се захванеш за подобмо нещо ... подминах коментара й,защото през деня се беше разиграла въпросната случка и просто не желая да общувам вече с нея+ че тя самата каaза не общувайте с мен пък после ми търси комуникация ,това нормално ли е?!

Последна редакция: чт, 17 апр 2025, 00:49 от Radii :)

# 7
Радии, възползвай се - щом се сърди, пълен игнор от твоя страна. То само нерви, не си заслужава.

# 8
Ама тя вярно ли е на 55? Лелей, аз си мислех, че е пенсионерка, на която й е скучно...

Последна редакция: чт, 17 апр 2025, 10:16 от Lady Brinne

# 9
Ради, да почерпиш, че те е блокирала.
Дано издържи поне седмица.
Ама не ми се вярва.
Изглежда ми от хората, които обичат да скочат на човек, да се навикат, да си разтоварят напрежението и после очакват като се усмихнат и дадат знак, че са на кеф, другите да забравят и все едно нищо не е станало.
Ужас е да се общува с такива хора, никога не знаеш дали ще ти се усмихне или озъби.
Сигурно до няколко дни ще те отблокира, ама дали за да се шегува или да ти обясни маршрута до Бела Слатина не се наемам да гадая.  Thinking

# 10
Опосум,точно такава е. Пищи ,обижда и иска после все едно нищо няма. Не веднъж ми се е извинявала с предтекста, че я удря критическата. Е да ,обаче това не е оправдание за лошото държание. След такива случки обича да прави подаръци,все едно това ще заличи обидите

# 11
Ради, да няма някакво личностно разтройство тази жена, че то не е нормално такова поведение в двете крайности.

# 12
  • София
Опосум,точно такава е. Пищи ,обижда и иска после все едно нищо няма. Не веднъж ми се е извинявала с предтекста, че я удря критическата. Е да ,обаче това не е оправдание за лошото държание. След такива случки обича да прави подаръци,все едно това ще заличи обидите
Нали отказваш подаръците?
Знам, че въпросът е леко излишен, но все пак да попитам.

# 13
Критическата, да... Оправдания да търси човек.

А моята свекърва се отсърди снощи, че ѝ беше лошо и трябваше някой да ѝ мери кръвното. Grin

# 14
Това, което пишете, наистина си е отровно.
Толкова излишно.

Общи условия

Активация на акаунт