С какво ви дразнят свекървите? – 163

• 30 809
  • 755
  •   1
Отговори
# 30
Тя не е казвала, че се дразни на блокирането.
Просто сподели продължението на историята.
Ако авторката не се появи повече в темата да пише - защо изчезна?
Ако продължава да споделя - защо пише?
Няма угодия, вярно е.

# 31
Защо да се оправдава жената?
В България 90% от свекървищата са напаст. Нали за това е темата. Пуснете тема с какво ме радва свекървата 🙂.

# 32
Има такава.
Никой не пише в нея. Joy

# 33
Те свекървите са паднали от небето. Изобщо не са нечии дъщери, съпруги и майки 😀
Като ви харесва, вярвайте в извънземните. Статистически поне половината тук са свекърви.

# 34
Ако не се дразнеше, нямаше да обяснява в темата, как 55 г. свекърва се държала като 5 г. и я блокирала в СМ. Щеше да махне с ръка и да продължи напред.
Разбирам Ради, че иска нормални отношения, но явно не става. Човек като е научен да бъде любезен, му е сложно да обърне палачинката. Остава ù само да се научи да не се ядосва.

# 35
Били са,но в един момент претърпяват метаморфоза. Вече са свекърви.

# 36
Аз бих добавила към темата за блокирането,понеже у мен са ме блокирали,не свекърва ми,а една братовчедка, Ами не е приятно. Като и мина сръднята пак ми беше пратила покана за приятелство,но не го приех. Самият факт ,че са ме блокирали беше доста обиден. Като в детската градина,сърдя се,после не се сърдя. Ами за мен си беше доста обидно,при това че не се чувствах виновна,ако искайте ми вярвайте,година и половина ми беше много обидно,докато не осъзнах,че няма смисъл да чувствам тези чувства,че само на себе си вредя. И спрях да отдавам значение. Сега пак си говорим с тази братовчедка отвреме на време,но аз вече не чувствам към нея,това което чувствах преди това. Разбрах,че хората,ти дават това,което носят в сърцето си и няма как да променя това.
 Искам да ви разкажа и как преди няколко дни се насметахме със свекървата от нищо и никакво нещо, натрупването през годините се отприщи. Каза ми оплачи се ти,теб за толкова години нищо не съм ти казвала,с нищо не съм те обиждала,аз и казах това,че не съм казала не означава,че не си ме обиждала. И и дадох най-пресният пример. Казахме си доста неща и сега естествено ще съм много лоша,защото вече не съм удобна за манипулиране и защото вече не искам да си мълча. Нно не ми пука,аз не съм намерена на улицата ,за да позволя някой да ме мижава и постоянно да ме критикува . И най-тъпо ми стана,че мъжът ми слушаше,каза нещо уж в моя подкрепа,но сега след два дни ми казва,не искам да се занимаваш тях. Виждам го ,че постоянно ме критикува и той,взе да ми казва " трябва все да внимаваме да не те обидим теб". Значи, на мен може да ми говорят каквото им е на душата,пък аз трябва да мълча,за да не се обиди някой... Защо? Доста изводи си направих.

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 06:10 от loveme_2016

# 37
loveme, съжалявам за отношението на мъжа ти. Говорила ли си с него как се чувстваш от думите на майка му? Моя е наясно какъв човек е неговата,и когато му споделих за случката онзи ден му стана нвприятно и каза ,че ме е предопредил да спрем да говорим с нея ,но аз все да сме в добри отношения .. та мисълта ми е ,че моя напълно знае какъв човек е неговата майка и дори да не е свидетел на случката много добре знае какво точно е казала и по какъв начин. Сподели и ти на твоя за нападките от нейна страна,сигурна съм ,че си се почувствала зле като не е застанал на твоя страна и напълно разбирам

# 38
  • София
Значи, жени се жената и после има най-емоционално наситени отношения не с мъжа си, а с майка му. Извинете, но е извратено това.

# 39
На мен ми е непонятно защо трябва да сте приятели във фейсбук със свекърви-снахи, синове-внуци. Като искаш общуване, има жива връзка, има телефони. Дойде рожден ден, имен ден, празник на някой и хоп! Поздравления, излияния, ах , ох! Защо трябва да го виждат това десетки хора?! Някак ми се вижда демонстрация на отношения. Поздрав  лично или в случай, че не може пряко, има телефон, файбър, месинджър.
Аз имам фейсбук, но не публикувам снимки, не поздравявам там. По-скоро го ползвам рядко и то за информация в други направления, а не кой къде е и  какво прави. Още по-малко пък да споделям лични неща и отношения с децата ми.

# 40
Напълно съм съгласна отностно поздравите

# 41
  • Варна
Хора, сами се натискате да "бъдете в добри отношения", дори в случаите, когато собствените ви мъже са ви предупредили - тя е такава, недей, не обръщай внимание. Ама не, да се направим на светици. Сами им давате козове в ръцете, после ревете тука, че те ги ползват. Ами ще ги ползват. Това са жени от друго поколение, с друго възпитание, с други разбирания. Приятелки няма да бъдете. Много често е невъзможно да бъдете и в така исканите добри отношения. Това, че една е написала, че са приятелки със свекърва си, ходят на шопинг, пият кафе и всичко е цветя и рози, далеч не значи, че това е правило. Изключение е. Аз ще бъда тъща, но в никакъв случай не очаквам потенциалния зет да се натиска да имаме нещо повече от учтиво отношение и виждане по празници. Ако се натиска да сме си големи приятелчета, съжалявам, но ще си заслужи напълно отговора ми. Не искам да навлизам в ничие лично пространство, така че очаквам и към мен същото. Аз приятели си имам достатъчно. Също хора, с които сме в добро отношения.

# 42
  • Другата България
Мдаа, не бих могла да го кажа по-добре.
И в случая на потребителката.....Radii Simple Smile също мисля, че е нещо от рода на гърнето с похлупака.
Така и не разбрах кой е от Бяла Слатина и какво общо има града с казуса, но това блокиране - отблокиране, чакай сега аз пък ще те блокирам - хак да ти е, подаръци /не стана ясно приемат ли се/ в знак на извинение....извинявам се, но някаква доста “селска“ история е това.
Кога имате време да се занимавате с такива глупости не знам, но този “казус“ е поредното потвърждение, че повечето от проблемите си ги създаваме сами.

# 43
loveme, съжалявам за отношението на мъжа ти. Говорила ли си с него как се чувстваш от думите на майка му? Моя е наясно какъв човек е неговата,и когато му споделих за случката онзи ден му стана нвприятно и каза ,че ме е предопредил да спрем да говорим с нея ,но аз все да сме в добри отношения .. та мисълта ми е ,че моя напълно знае какъв човек е неговата майка и дори да не е свидетел на случката много добре знае какво точно е казала и по какъв начин. Сподели и ти на твоя за нападките от нейна страна,сигурна съм ,че си се почувствала зле като не е застанал на твоя страна и напълно разбирам
Говорехме днес,каза ми че не иска да се занимавам с тях,нямало нищо да разберат от това,което искам да им кажа.  Прав е.Не и се впечатлявам вече ,реших че не си заслужава да и се отдава толкова внимание. Приключих с нея,за мен тази жена е вече фон. Но се радвам ,че си казах всичко което ми тежеше , въпреки,че дори не е разбрала какво имам предвид. Пречупи си го през нейната призма и дори не се опита да ме разбере. Все тая. Прекрасен празник на всички желая!!!

# 44
Сутринта мби звъни ,иска да направя торта за утре ,казах й че ще си помисля и затворих . След 2 мин върнах обаждане ,защото не ми дааде мираа наглостта да звъни дааа искаа торта, а дори не се е извинила за държанието си . Казах й че съм много обидена от думите й и още повече от фаакта ,че дори не е сметнала за редно да се извини . Отвърна ,че нещата които е казала са й дошли първосигнално и ако толковаа ме е заасегнало се извинява. Не смятам,че това беше искренно извинение. И написа след това съобщение ,,Нали и без това идвате вкъщи само заради.. (мъжа й) ,мислете все едно ме няма.  Не ми прощавайте щом не искате,живота ме е направил да бъда явно за някои хора лоша. Каззах й че не е това начина да ми каже ,че съм сгрешила с нещо . Опита се да излезе жертва

Общи условия

Активация на акаунт