WIZZAIR - 49

• 38 115
  • 780
  •   1
Отговори
# 75
  • sf
Просто казано имаш право на не повече от 10шишенца от по 100мл.

# 76
  • Цюрих
Благодаря 💥! Намерих тази информация :

"Течностите, които вземате със себе си на борда, например аерозоли, напитки, паста за зъби, козметични кремове или гелове, трябва да бъдат поставени в прозрачен найлонов плик с максимален обем от 1 литър и нито една от опаковките не може да бъде с обем, по-голям от 100 мл. Опаковките с обем, по-голям от 100 мл, трябва да бъдат поставени в регистрирания багаж. Ограниченията за обема не важат за лекарства и бебешка храна."

Течностите в ръчния багаж може да се превозват в контейнери по 100 мл всеки.  
** Внимание! Капките за очи се третират като лекарства от първа необходимост. Позволено е да се транспортират в опаковки над 100 мл, но е нужно да съобщите за тях отделно по време на проверката за безопасност.
*** Течните лекарства, предписани  с рецепта, могат да бъдат транспортирани в количества, по-големи от 100 мл., когато те са необходими за здравето на пътника по време на полета. Тези лекарства трябва да бъдат посочени отделно от останалите вещи в ръчния багаж на лицето, при извършване на проверки за безопасност.

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 23:10 от Шоколад

# 77
  • Beyond the stars
Питала съм на летището за сироп за дете над 100мл, казаха че би трябвало да не е проблем. Но не съм пробвала тази теория.
Според мен жената е имала разфасовки над 100мл. ,които дори наполовина празни, пак са си 100мл. Или аерозоли. Най-често аерозоли се налага да се хвърлят.

# 78
m@ria, обърна ли внимание дали самолетът беше абсолютно пълен при излитане?
Не съм сигурна.

# 79
Моля за съдействие: Три пъти четох как да проверя дали летищата имат мобилни бордни карти, но пак не го намирам. Къде точно трябва да изпиша летището, за да проверя? За Мадрид и София се интересувам.
Много благодаря предварително!

# 80
Имат
Като тръгнеш да чекираш ще си напише, ако няма, ако има нищо не пише
Само места извън ЕС като Мароко и арабските емирства не приемат мобилни карти, евентуално и някои гръцки острови

Форума е прецакал линка в първия пост, като е сложил ... ,така че линкът е невалиден.

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 23:46 от neuromancer

# 81
Само места извън ЕС като Мароко и арабските емирства не приемат мобилни карти, евентуално и някои гръцки острови
И повечето гръцки острови не приемат мобилни бордни карти, имах горчив опит с Миконос. В Грузия също. За Армения вече нямам спомен как беше, то май пак ни дадоха на място бординг пасове в Ереван. Супер странно, защо не ги уредят тези неща, едва ли е нещо сложно...

# 82
  • Beyond the stars
Имат
Като тръгнеш да чекираш ще си напише, ако няма, ако има нищо не пише

Форума е прецакал линка в първия пост, като е сложил ... ,така че линкът е невалиден.

При чекиране от Валенсия миналата години ни изписа, че бордните карти трябва да са принтирани. Та са възможни и някакви локални смущения.

# 83
Цените в момента са с по 20 евро отгоре, спрямо дадените от теб. С Райън от Ниш идва кажи-речи същата сума. Тоест от София ни е най-удобно. Мерси, че сподели!
От днес пак има промо на балтийците, по повод Black Friday. И Стокхолм е 129 евро двупосочно. до края на септ. 2025. Иначе с прекачвания с лоукостовете (общо 4 отсечки) едва ли ще е по-евтино, особено през лятото.
Скрит текст:

# 84
  • * Under the stars *
Здравейте! Искам да попитам дали някой е пренасял снимка в рамка т.е. със стъкло в ръчен багаж? Струва ми се, че преди време бях видяла на летището в Лутън едно момче, което държеше картина или поне на такова приличаше ( даже не беше в багажа му ) и се качи на самолета.
Разбира се снимката ще бъде опакована с бъбъл фолио, но някой ако има опит би ми било полезно да знам може или не може Simple Smile

# 85
  • София
Не би трябвало да може - стъклото е остър и режещ продукт.
Вероятно е имало случаи някои да мине през секюрити с такава рамка, но и не е задължително всяка рамка, била тя за картина или за снимка да е със стъкло отпред.
Бих купил рамка със стъкло там където отивам, не бих пренасял в ръчен багаж.
Ако е нещо с изключителна сантиментална стойност за мен, бих взел чекиран багаж и опаковал добре.

# 86
картина съм носил, платно в рамка, без стъкло
по никакъв начин не е забранено от правилата и със стъкло, освен това всякакви бутилки са разрешени, а една бутилка си става оръжие много лесно

# 87
  • Beyond the stars
Пренасяла съм рамка със стъкло в ръчен, никакъв проблем. Никъде не съм чела, че стъкло не може. То не е по дефиниция остър предмет.

# 88
  • * Under the stars *
Пренасяла съм рамка със стъкло в ръчен, никакъв проблем. Никъде не съм чела, че стъкло не може. То не е по дефиниция остър предмет.

Супер, такъв отговор ми трябваше - от личен опит. Благодаря Simple Smile

Както neuromancer казва - от всеки предмет би станало оръжие, та да - и аз мисля, че не би трябвало да е проблем за картината. Ще разберем след няколко дни. Благодаря за отговорите Simple Smile

# 89

Общи условия

Активация на акаунт