WIZZAIR - 49

• 38 084
  • 780
  •   1
Отговори
# 60
  • София
И аз мисля, че си ОК.
С другите съм бил в overbooking, на бордните карти не пишеше номер на място, а че ще бъде уредено на летището. И останалите няколко човека нямаха - дадоха ни ги написани на листче на гейта. Та, имаш ли място, трябва всичко да е ок.

# 61
Мерси много, дано всичко е ок, ще споделя утре. Пари не видях да предлагат, доброволно пишеше, ще им се не знаят и тарикатите. Между другото, това излезе като тръгнах да чекирам през лаптопа. Тогава реших да го направя през приложението и нищо подобно не се появи. Иначе 90 номер по ред беше чекирането, около час след отварянето.

# 62
Скрит текст:
Снощи в Раян чакахме на безбожно студения вятър пред самолета и закъсняхме 15 мин. заради едно семейство с деца в такава възраст, но едно от децата имаше умствена някаква изостаналост и стюардесата беше умствено прегряла, та се разправяха 15 мин. как детето имало нужда да е до родител, пък родителите не купили места, пък един човек предложи да си смени мястото с единия родител само и само да се разреши казуса, а стюардесата вместо да се съгласи с предложението продължаваше да повтаря едно и също "г-не Вие имате място еди кое си...". Цели 15 мин задръстване пред вратата на самолета. Накрая вдигна ръце жената, пусна ги да се оправят в самолета и дори не провери бордните карти на останалите чакащи да се качат в самолета пътници.
Толкова колоритен полет не бях виждала скоро. Едни бай-ганьовци имаше, дето не знаеха как се слага телефон в самолетен режим, че почнаха да си свалят раниците още преди да е кацнал самолета, само и само да излязат първи и удариха на греда, като разбраха, че ще се слиза само от предната врата... Smile Екипажът беше наистина прегрял, горките... Sweat Smile
Навръщане съм с Уиз. Та, по темата - не разбирам защо да не си купиш място за собствено спокойно пътуване с децата ти...

# 63
  • София
В продължение на горния пост да споделя, че от Мадрид до София пътувах до жена, която не знаеше също, че на телефона има опция самолетен режим и съответно получаваше отвреме навреме нотификации във Фейсбук и във Вайбър. Казах й, че не си е включила самолетен режим, но тя ми отговори, че не я интересува, а уж живяла не знам си колко години в Испания и пътува редовно със самолет.

# 64
  • sf
Винаги съм се чудила, горе в облаците има ли интернет? ,🙃

# 65
  • София
Да, има. Може да си платиш за ползване. А може и нелегално.

# 66
Ако питаш за мобилна мрежа, предполагам, че може да хване случайно. Иначе според компанията, някъде е безплатно, другаде хич не е нискотарифно.

# 67
  • София
С Луфтханза съм ползвала тяхна мрежа при полет, но при Wizzair не съм попадала на подобно предложение. Лятото пътувах с Wizzair до една девойка, която също не си включваше самолетен режим и отвреме навреме хващаше мрежа, та тя ми показа разни неща на нейния телефон. От тогава знам, че мрежа има особено над по-големите градове.

# 68
  • София
А мога ли да закупя само настанете заедно,при положение,че водят детето възрастен?Не ми го дава като опция в приложението,само избор на места.
Има още един вариант, но не винаги може да се получи. При чекирането единият човек е на произволно място, определено от системата, а другият си купува място до него (ако е свободно) или някъде около него (разбрах, че и близки места ви устройват). Но обикновено при чекиране местата са по-скъпи, отколкото при купуването на билетите и може да няма спестяване или да е твърде малко.

Рядко пътувам с Уиз. Повече използвам Райън. Но при последното ми пътуване ме изненадаха с това, че при чекиране се появиха две места, на които системата ни е сложила заедно и ни предложиха да ги купим. Досега не ми се беше случвало. Отказахме, защото не държим на това. За съжаление не обърнах внимание какви пари ми поискаха.

# 69
Мерси много, дано всичко е ок, ще споделя утре. Пари не видях да предлагат, доброволно пишеше, ще им се не знаят и тарикатите. Между другото, това излезе като тръгнах да чекирам през лаптопа. Тогава реших да го направя през приложението и нищо подобно не се появи. Иначе 90 номер по ред беше чекирането, около час след отварянето.
Само да споделя, че всичко беше наред, само дето имаше почти час закъснение на полета, с висене около 30-40 минути в буса. Не знам дали има общо с овърбукването.

# 70
  • Цюрих
Здравейте!
Аз искам да попитам, как може да си взема лекарства в ръчен багаж 49/30/20?Примерно, капки за нос, сироп за кашлица, крем за рани от изгаряне? Трябва ли да имам рецепта за тях и какво се прави, след като количеството далеч надхвърля 100мл, които се показват в прозрачен плик?
И какви са тия кредити, които се трупат? Гледах в моя акаунт, но но не ми е ясно.
Благодаря предварително за помощта!

# 71
Всяко шишенце да е до 100 мл, всички в плик общо до 1л.
Повече от това - не знам, предполагам рецепта от лекар, че ви трябват големи количества. Най-лесно се избягват проблеми като си платите багаж.
Кредити с кредитната карта на ДСК - Уиз.

# 72
  • София
m@ria, обърна ли внимание дали самолетът беше абсолютно пълен при излитане?

# 73
  • Beyond the stars
Здравейте!
Аз искам да попитам, как може да си взема лекарства в ръчен багаж 49/30/20?Примерно, капки за нос, сироп за кашлица, крем за рани от изгаряне? Трябва ли да имам рецепта за тях и какво се прави, след като количеството далеч надхвърля 100мл, които се показват в прозрачен плик?
И какви са тия кредити, които се трупат? Гледах в моя акаунт, но но не ми е ясно.
Благодаря предварително за помощта!

Прехвърляте в опаковки под 100мл. Иначе може, не ви трябва рецепта.

# 74
  • Цюрих
Тоест, до колкото разбирам, мога да си взема течни лекарства  в количество, което да запълни прозрачен плик 1л? И всяко лекарство да е в опаковка под 100мл. ?
Само че предишния път като пътувах, една жена беше натъпкала така плик с различни козметики и на проверката и направиха проблем и я караха да изхвърля неща. Не видях какво стана точно, защото отминах, а трябваше да попитам. Не ми е ясно дали цялото количество течни лекарства трябва да е = 1литър или колкото събере плик 1литър.
Досега не ми са правили проблем за козметика, а лекарства съм носила в малки количества. Но сега ми се налага да си взема разни сиропи и се притеснявам. Ще взема рецепта от личната за всеки случай. Няма да нося друг багаж,нямам физическа възможност.

Общи условия

Активация на акаунт