WIZZAIR - 49

• 38 274
  • 780
  •   1
Отговори
# 375
Ще разкажете как е Тенерифе с прекачване.
Обмислям го за догодина.

# 376
  • София
Варна - Лайпциг / Хале от 29 април 2х седмично.

# 377
# 378
  • София
Възстановява се София - Тел Авив, първоначално 4х седмично, а от март ежедневно.

# 379
Винаги полезно инфо, @RebelHeart, 10х.
И от Варна: Тел Авив, Франкфурт Хан... и вече се знае за Лайпциг/Хале, Нюрнберг и Абу Даби

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 15:22 от diziler

# 380
  • София
Моля за съвет! Ще летим другата неделя за Рим в 6.10 сутринта. Оказва се, че това е първи полет за Терминал 1, следващият е в 6.35. Вероятно нашият полет няма да е пълен, защото цената още е ниска. Иска ми се да не отиваме много рано на летището - 5.00 часа как ви се струва? Багаж нямаме. Проблемът е, че сме замислили една авантюра за 24 часа и ще се връщаме на следващата сутрин. Вечерта имаме мероприятие и няма да остане много време за сън за втора поредна нощ.

# 381
  • София
Те и тези за полета в 6.35 вече ще са там.
Отделно може да има чартъри на Т1, които да не виждаш ако гледаш флайтрадара.
Смятам, че е ОК 5.00 но без никакво размотаване преди проверката за сигурност.
Никога не знаеш колко гишета ще работят и дали по някакви причини няма да са намален брой спрямо планирания.

# 382
Здравейте!
Със семеството ми трябва да пътуваме от София до Барселона на 28.03. и да се върнем от там на 07.04. Цените, които ми излизат са около 500-550 лв двупосочен с 20 кг чекиран багаж. Прави ми впечатление, че цените преди и след тези дати са доста по-ниски. Периода съвпада с пролетната ваканция на учениците в България. Мислите ли, че това е причината в този период цените да са завишени и да купувам ли билети или да поизчакам още малко?
Благодаря!

# 383
Оказва се, че това е първи полет за Терминал 1, следващият е в 6.35. Вероятно нашият полет няма да е пълен, защото цената още е ниска. Иска ми се да не отиваме много рано на летището - 5.00 часа как ви се струва? Багаж нямаме.
Много хора мислят, че когато има по-малко полети, опашката минава по-бързо и няма струпване. Да, но и от летището знаят това и тогава пускат по-малко служители на скенерите, съответно работят и по-малко скенери.  Случвало ми се е да чакам огромни опашки при малко полети, заради един работещ скенер... както и доста по-бързо вървяща опашка, заради работещи много скенери, въпреки, че и полетите са повече в конкретния часови пояс. Така че...
Никога не знаеш колко гишета ще работят
Е тя каза, че е без багаж, така че няма да преминава през гишета. Забавянето е заради скенерите и бавното проверяване там, липсата на достатъчно легенчета, вечно неразбрали пътници, които все си забравят колани, часовници, монети в джобовете и т.н. Поне половината са от малцинствата, на тях им се обяснява всеки път да си извадят течностите и да ги слагат в отделни найлончета, те за "първи път чуват"  и тепърва правят това, докато останалите чакат...

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 11:05 от diziler

# 384
  • София
Много вероятно до сигурно именно това да е причината - традиционно ваканциите са с по-високи цени.
Дали ще паднат поне малко - няма кой да знае.
Ако си с фиксирани дати нямаш много избор.

# 385
  • ПЛОВДИВ
На тези които им предстои полет от терминал 1 да знаят, че има проверка за размера на багажа в салона на терминала от представители на Wizzair. Рамката са е сложили малко след репа за вестници и списания. На тези които пътуват с деца на изхода на терминала стоят двама служители на гранична полиция. Това е от сряда на обяд, когато пътувах за Шарлероа.

# 386
Да, но това е за хора, които видимо надвишават размерите на багажа или са на ръба. Аз почти никога не си пълня раницата и тя е купувана така че да се съобрази с размера ,никога не са ме карали да слагам в мерилката. А това мерене е нужно, даже и наложително. Защото доста хора се самозабравят и е доста нечестно спрямо тези, които спазват правилата и са се ограничили, като се лишават от някои вещи и не са ги слагали в багажа, именно, за да се съобразят с изискванията. Докато има "вечно неразбрали" и хитруващи ... така ще е.

edit: допълних си предишния коментар

# 387
  • sf
Два пъти съм била на косъм да си изпусна полета, точно от " що да ходя толкова рано на летището?!" , за това вече отивам два часа по-рано, да ми е спокойно.
И аз дебна Барселона -София на 7ми април, нямам друга опция, така че ако не паднат, ще трябва да се ръся, ама квот' такоа.

# 388
  • София
Гледам сайта на летище София, но не съм видяла, че има и в 6.30 за Лондон, после в 6.35 за Айндховен. Ще гледам в 4.50 да сме там, струва ми се достатъчно 1 час и 20 минути. Благодаря ви за съветите!
А относно ваканциите - напоследък забелязвам, че по време на пролетната ваканция за нито една дестинация няма евтини билети. Ще наблюдавам като наближи дали ще се появи нещо в последния момент. За съжаление същата тенденция се очертава и между 01.09 и 15.09. Тогава имам рожден ден и обичаме да си направим една кратка самолетна почивка на море. Предните години успявах да открия нещо, но чак през август, явно ако са останали повече места за някои дати. Отрано цените са космически за всички дестинации в този период. След 15.09. вече има варианти.

# 389
  • София
Здравейте! Искам да закупя билет от Дубай до София. В каква валута е по-добре да избера заплащането в лева или в АЕД?

Общи условия

Активация на акаунт